TOP
Portugal 10 (main)

Οργανωμένη Εκδρομή – Πανόραμα Πορτογαλίας

Οργανωμένη Εκδρομή – Πανόραμα Πορτογαλίας

από 895 € / άτομο
(0 Αξιολογήσεις)

Πορτογαλία

H Πορτογαλία, επισήμως Πορτογαλική Δημοκρατία, είναι μια χώρα που βρίσκεται στη νότια Ευρώπη, ιδρύθηκε το 1143, και καταλαμβάνει μια συνολική έκταση 92.212 τ.χμ. Η ηπειρωτική χώρα βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου και συνορεύει στα βόρεια και ανατολικά με την Ισπανία, ενώ βρέχεται στα δυτικά και στα νότια από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Το πορτογαλικό κλίμα χαρακτηρίζεται από ήπιους χειμώνες και ευχάριστα καλοκαίρια, ποικίλει όμως από περιοχή σε περιοχή. Η Πορτογαλία έχει 10,6 εκατομμύρια κατοίκους (2011) και πυκνότητα πληθυσμού 115,4 κατοίκους / τ.χμ με την μεγαλύτερη συγκέντρωση πληθυσμού κατά μήκος της παράκτιας ζώνης. Λισαβόνα – είναι η πρωτεύουσα από το 13ο αιώνα μ.Χ. και η μεγαλύτερη πόλη με περίπου 500.000 κατοίκους, 3 εκατομμύρια στην ευρύτερη περιοχή της Λισαβόνας. Πόρτο – είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, από της οποίας το λατινικό όνομα Portus Cale προήλθε η ονομασία της χώρας. Η πόλη έχει περίπου 240.000 κατοίκους, 1.5 εκατομμύρια στην ευρύτερη περιοχή του Πόρτο.

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΠΟΡΤΟ – ΜΠΡΑΓΚΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΚΟΪΜΠΡΑ – ΦΑΤΙΜΑ – ΝΑΖΑΡΕ – ΟΜΠΙΤΟΥΣ – ΑΒΕΙΡΟ – ΣΙΝΤΡΑ – ΚΑΣΚΑΙΣ – ΕΣΤΟΡΙΛ – ΜΠΟΥΣΑΚΟΥ – ΜΠΑΤΑΛΙΑ

8 Ημέρες – Αναχωρήσεις:

 • 18 Φεβρουαρίου 2024
 • 03 Μαρτίου 2024
 • 04, 25 Μαΐου 2024
 • Τοποθεσία Αναχώρησης/Επιστροφής
  Αθήνα
 • Περιλαμβάνονται
  Ενημερωτικά Έντυπα
  Αεροπορικά Εισιτήρια
  4* Ξενοδοχείο
  5* Ξενοδοχείο
  Αρχηγός
  Ασφάλεια
  Διαμονή
  Εκδρομές – Περιηγήσεις
  Μεταφορά από και προς το Αεροδρόμιο
  Μεταφορά με Πούλμαν
  Πρωινό
  Φ.Π.Α.
 • Δεν περιλαμβάνεται
  Φόροι Αεροδρομίων
  Προαγορά Εισιτηρίων
  Ξεναγήσεις
  Ταξιδιωτική Ασφάλεια
  3* Ξενοδοχείο
  Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια
  Ασφάλεια Tour Operator
  Ασφάλεια Αστικής & Επαγγελματικής Ευθύνης
  Βραδιά Gala και Shows
  Γυμναστήριο
  Δείπνο
  Δραστηριότητες
  Δώρο Γεύμα
  Ημιδιατροφή
  Καύσιμα
  Λιμενικά Τέλη / Φόροι
  Μεταφορά από και προς το Λιμάνι
  Ολοήμερη Κρουαζιέρα
  Πακέτο Ποτών / Αναψυκτικών
  Πισίνα
  Πλήρης Διατροφή
  Πλήρωμα
  Ποτά
  Σνακ
  Φιλοδωρήματα
  Φόρος Διαμονής

Πρόγραμμα

1

1η Ημέρα

Αθήνα – Λισαβόνα – Φάτιμα – Κοίμπρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για την Λισαβόνα. Άφιξη στη Λισαβόνα και αναχώρηση οδικώς για την Κοίμπρα την πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές του κόσμου. Πρώτη μας στάση το μεγάλο κέντρο του καθολικισμού η Φάτιμα, που βρίσκεται 142 χλμ. βόρεια της Λισαβόνας. H Φάτιμα πήρε το όνομα της από την εμφάνιση της Παρθένου Μαρίας το 1917 σε τρία παιδιά αγροτών στην κοιλάδα “Cova Da Iria” και από τότε αναδείχθηκε ως η τοποθεσία με τη μεγαλύτερη προσέλευση προσκυνήματος παγκοσμίως. Άφιξη στην Κοίμπρα όπου θα περιηγηθούμε στο χώρο του Πανεπιστημίου και στους δρόμους της πόλης των ποιητών με το πολυτραγουδισμένο της ποτάμι Μοντέγκο επίσης θα βρεθούμε και στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Σάντα Κλάρα Λα Νόβα όπου θα έχουμε πανοραμική θέα από όλη την πόλη της Κοίμπρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
2

2η Ημέρα

Κοίμπρα – Μπουσάκο – Αβέιρο – Πόρτο

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Πόρτο. Πρώτη μας στάση στο δάσος Μπουσάκο το εθνικό δάσος των Πορτογάλων κι ένα από τα πλουσιότερα της Ευρώπης σε φυτά. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στη πόλη των καναλιών, τη “Βενετία της Πορτογαλίας” το Αβέιρο, όπου θα θαυμάσουμε τις βάρκες που μοιάζουν με παραδοσιακές γόνδολες της Βενετίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Πόρτο μια πόλη που αντιπροσωπεύει την παράδοση, τις ανθρώπινες αξίες, τη σκληρή δουλειά και τη δύναμη της ψυχής του Πορτογαλικού έθνους. Η πόλη έδωσε επίσης το όνομα της στο ομώνυμο ξακουστό κρασί “Πόρτο” που παράγεται από την καλλιέργεια ποικιλιών αμπελιού ύστερα από καθοδήγηση μιας βρετανικής κοινότητας που αναπτύχθηκε στο λιμάνι της πόλης. Διανυκτέρευση.
3

3η Ημέρα

Πόρτο

Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στην εντυπωσιακή πόλη που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Douro και απλώνεται αρμονικά στους λόφους διατηρώντας ακόμη και σήμερα την μεσαιωνική της άποψη. Στην περιοχή Ριμπέϊρα, κατά μήκος του ποταμού, εκτείνονται οι παλιές συνοικίες με τα πολλά παραδοσιακά καταστήματα και την ανοιχτή αγορά που βρίσκεται στην αποβάθρα, από όπου παλαιότερα φόρτωναν στις χαρακτηριστικές βάρκες το ομώνυμο κρασί. Στην άνω πόλη θα περιηγηθούμε στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού και το παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χρυσοποίκιλτο ναό του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, όπου στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο. Τέλος θα επισκεφθούμε κάποιο παλιό οινοποιείο της πόλης, όπου για πολλά χρόνια ωριμάζει το περίφημο κρασί “ΠΟΡΤΟ” και θα έχουμε τη χαρά να γευθούμε σε ειδικά κατασκευασμένο ποτήρι “calice” την υπέροχη γεύση του και το πλούσιο άρωμα του. Διανυκτέρευση.
4

4η Ημέρα

Πόρτο – Μπράγκα – Γκιμαράες

Μετά το πρωινό αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στην επαρχία του Μίνιου. Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Μπράγκα όπου θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό και το ιερό του Ιησού που παρουσιάζει σημαντικά δείγματα στυλ Μπαρόκ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Γκιμαράες το λίκνο του Πορτογαλικού έθνους που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Είναι η γενέτειρα πόλη της Πορτογαλικής εθνικότητας καθώς και η πόλη στην οποία γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας ο «Αλφόνσο Α». Θα δούμε το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν μνημεία ιστορικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Επιστροφή στο Πόρτο. Διανυκτέρευση.
5

5η Ημέρα

Πόρτο – Μπατάλια – Ναζαρέ – Όμπιτους – Λισαβόνα

Αναχώρηση το πρωί με προορισμό την Λισαβόνα. Πρώτος μας σταθμός ο ναός της Μπατάλια, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς υπό την προστασία της Ουνέσκο. Στη συνέχεια θα πάμε στο τουριστικό ψαροχώρι του ατλαντικού τη Ναζαρέ. Μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη λόγω της εγκαρδιότητας και της ζωντάνιας που θα εισπράξετε από τους κατοίκους της καθώς και από την μοναδική αίσθηση που σας δημιουργεί ένα μικρό χωριό που εμποτίζεται με την παράδοση και όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα. Τέλος θα επισκεφθούμε επίσης το πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό των καλλιτεχνών Όμπιτους. Θα περπατήσουμε στα στενά σοκάκια ανάμεσα σε λευκά σπιτάκια στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια και θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα από τα τείχη ύψους 13 μέτρων που περιστοιχίζουν περιμετρικά το χωριό. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Λισαβόνα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
6

6η Ημέρα

Λισαβόνα

Η σημερινή μας ξενάγηση είναι αφιερωμένη στην γραφική και φιλόξενη πόλη, που παρόλο τις συνεχόμενες επιδρομές των βαρβαρικών λαών για πολλούς αιώνες, διατηρεί έως και σήμερα το λατινικό ένδοξο χαρακτήρα της. Ένα από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα της πόλης και ίσως το πιο όμορφο και περίτεχνο παγκοσμίως είναι το Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, όπου θα θαυμάσουμε μια μοναδική σε πολυτέλεια και πλούτο συλλογή που χρονολογείται ανάμεσα στον 17ο και 19ο αιώνα. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου, που χτίστηκε το 1502 κατόπιν εντολής του βασιλιά Manuel I για να τιμήσει τη μνήμη του Vasco da Gama για την επιτυχή επιστροφή του από την Ινδία. Τέλος θα επισκεφθούμε το μνημείο των Ανακαλύψεων καθώς και τον χαρακτηριστικό Πύργο του Μπελέμ, απ’ όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι για τα πέρατα της γης. Αυτός ο περίφημος πύργος που φαντάζει περισσότερο σαν ένα μικροσκοπικό κάστρο, χτίστηκε το 1515 κοντά στις όχθεις του ποταμού Tejo για να προστατεύσει τις εκβολές του ποταμού και έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο από την φημισμένη τραγουδίστρια Amalia Rodriguez. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
7

7η Ημέρα

Λισαβόνα – Σίντρα – Κασκάις – Εστορίλ – Κάμπο ντα Ρόκα – Πάρκο των Εθνών

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για μία ιδιαίτερα απολαυστική εκδρομή στα περίχωρα της Λισαβόνας, στη Σίντρα θερινή κατοικία των βασιλέων, το Κασκάις που είναι ένα πολύ όμορφο ψαροχώρι, το Εστορίλ το τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας και το Κάμπο ντα Ρόκα, το δυτικότερο σημείο της Ευρωπαϊκής ηπείρου και της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό ωκεανό. Επιστροφή στη Λισαβόνα όπου θα τελειώσουμε την σημερινή μας εκδρομή στο Πάρκο των Εθνών που κατασκευάστηκε για την Διεθνή Έκθεση Expo 1998 απ’ όπου θα μπορούμε να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων και την γέφυρα Vasco da Gama. Στο ίδιο πάρκο υπάρχει και το ενυδρείο της Λισαβόνας Oceanario. Διανυκτέρευση.
8

8η Ημέρα

Λισαβόνα – Αθήνα

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα μας στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Γεμάτοι αναμνήσεις πετάμε πίσω στην Ελλάδα. Άφιξη στην Αθήνα.

Χάρτης

Πορτογαλία

H Πορτογαλία, επισήμως Πορτογαλική Δημοκρατία, είναι μια χώρα που βρίσκεται στη νότια Ευρώπη, ιδρύθηκε το 1143, και καταλαμβάνει μια συνολική έκταση 92.212 τ.χμ. Η ηπειρωτική χώρα βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου και συνορεύει στα βόρεια και ανατολικά με την Ισπανία, ενώ βρέχεται στα δυτικά και στα νότια από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Το πορτογαλικό κλίμα χαρακτηρίζεται από ήπιους χειμώνες και ευχάριστα καλοκαίρια, ποικίλει όμως από περιοχή σε περιοχή. Η Πορτογαλία έχει 10,6 εκατομμύρια κατοίκους (2011) και πυκνότητα πληθυσμού 115,4 κατοίκους / τ.χμ με την μεγαλύτερη συγκέντρωση πληθυσμού κατά μήκος της παράκτιας ζώνης. Λισαβόνα - είναι η πρωτεύουσα από το 13ο αιώνα μ.Χ. και η μεγαλύτερη πόλη με περίπου 500.000 κατοίκους, 3 εκατομμύρια στην ευρύτερη περιοχή της Λισαβόνας. Πόρτο – είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, από της οποίας το λατινικό όνομα Portus Cale προήλθε η ονομασία της χώρας. Η πόλη έχει περίπου 240.000 κατοίκους, 1.5 εκατομμύρια στην ευρύτερη περιοχή του Πόρτο.

Τιμοκατάλογος

 
8 ημέρες
Αναχωρήσεις: 18 Φεβρουαρίου 2024
8 ημέρες:
18 Φεβρουαρίου 2024
Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί 2 έως 12 χρονών*
Κοΐμπρα
HOTEL TIVOLI COIMBRA 4*
(ή παρόμοιο)
895 €
(τιμή και για τα
3 ξενοδοχεία)
1.215 €
(τιμή και για τα
3 ξενοδοχεία)
845 €
(τιμή και για τα
3 ξενοδοχεία)
Πόρτο
HOTEL ACTA THE AVENUE PORTO 4*
(ή παρόμοιο)
Λισαβόνα
HOTEL LISBOA PLAZA LIBERDADE 4*
(ή παρόμοιο)
*Η παιδική τιμή ισχύει για διαμονή ενός παιδιού (έως 11,99), στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες σε πρόσθετη κλίνη.
 
8 ημέρες
Αναχωρήσεις: 03 Μαρτίου 2024
8 ημέρες:
03 Μαρτίου 2024
Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί 2 έως 12 χρονών*
Κοΐμπρα
HOTEL TIVOLI COIMBRA 4*
(ή παρόμοιο)
945 €
(τιμή και για τα
3 ξενοδοχεία)
1.265 €
(τιμή και για τα
3 ξενοδοχεία)
895 €
(τιμή και για τα
3 ξενοδοχεία)
Πόρτο
HOTEL ACTA THE AVENUE PORTO 4*
(ή παρόμοιο)
Λισαβόνα
HOTEL LISBOA PLAZA LIBERDADE 4*
(ή παρόμοιο)
*Η παιδική τιμή ισχύει για διαμονή ενός παιδιού (έως 11,99), στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες σε πρόσθετη κλίνη.
 
8 ημέρες
Αναχωρήσεις: 04 Μαΐου 2024
8 ημέρες:
04 Μαΐου 2024
Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί 2 έως 12 χρονών*
Κοΐμπρα
HOTEL TIVOLI COIMBRA 4*
(ή παρόμοιο)
1.245 €
(τιμή και για τα
3 ξενοδοχεία)
1.745 €
(τιμή και για τα
3 ξενοδοχεία)
1.195 €
(τιμή και για τα
3 ξενοδοχεία)
Πόρτο
HOTEL HF IPANEMA PARK PORTO 5*
(ή παρόμοιο)
Λισαβόνα
HOTEL HF FENIX LISBOA 4*
(ή παρόμοιο)
*Η παιδική τιμή ισχύει για διαμονή ενός παιδιού (έως 11,99), στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες σε πρόσθετη κλίνη.
 
8 ημέρες
Αναχωρήσεις: 25 Μαΐου 2024
8 ημέρες:
25 Μαΐου 2024
Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί 2 έως 12 χρονών*
Κοΐμπρα
HOTEL TIVOLI COIMBRA 4*
(ή παρόμοιο)
1.145 €
(τιμή και για τα
3 ξενοδοχεία)
1.625 €
(τιμή και για τα
3 ξενοδοχεία)
1.095 €
(τιμή και για τα
3 ξενοδοχεία)
Πόρτο
HOTEL HF IPANEMA PARK PORTO 5*
(ή παρόμοιο)
Λισαβόνα
HOTEL HF FENIX LISBOA 4*
(ή παρόμοιο)
*Η παιδική τιμή ισχύει για διαμονή ενός παιδιού (έως 11,99), στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες σε πρόσθετη κλίνη.
 

Πτήσεις με την Aegean Airlines (18/02/2024 & 03/03/2024):

 • A3 720 / Αθήνα – Λισαβόνα: 08:40 (αναχώρηση) – 11:05 (άφιξη).
 • A3 721 / Λισαβόνα – Αθήνα: 12:00 (αναχώρηση) – 18:00 (άφιξη).
 

Πτήσεις με την Aegean Airlines (13/04/2024 & 25/05/2024):

 • A3 720 / Αθήνα – Λισαβόνα: 08:30 (αναχώρηση) – 11:00 (άφιξη).
 • A3 721 / Λισαβόνα – Αθήνα: 11:50 (αναχώρηση) – 17:45 (άφιξη).
 

Πτήσεις με την Aegean Airlines (04/05/2024):

 • A3 724 / Αθήνα – Πόρτο: 21:30 (αναχώρηση) – 23:40 (άφιξη).
 • A3 723 / Λισαβόνα – Αθήνα: 00:35 (αναχώρηση) – 06:30 (άφιξη).
 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ με την Aegean Airlines.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Μεταφορές από / προς αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού.
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις όπως αναφέρει το πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.
 • Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες.
 • Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης).
 • Ειδική ασφάλεια COVID-19.
 • Φ.Π.Α.
 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 145 €.
 • Είσοδοι σε μουσεία / μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, πάρκα θεαμάτων.
 • Ακουστικά (whispers).
 • Εισιτήρια άλλων μέσων (συγκοινωνίας ή αναψυχής).
 • Extra περιηγήσεις ή πρόσθετες αμοιβές ξεναγών, για “extra” προγράμματα διασκέδασης.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά.
 • Δημοτικοί φόροι σε όλες τις πόλεις, σύνολο 13 €.
 • Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 

Σημειώσεις

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό πρόγραμμα του ταξιδιού θα σας δοθεί τρεις μέρες πριν από την αναχώρησή σας.
 • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
 • Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη.
 • Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο.