TOP
France - Paris - Eiffel Tower 2 (main)

Γιορτές στο Παρίσι (Χριστούγεννα / Πρωτοχρονιά / Θεοφάνεια)

Γιορτές στο Παρίσι (Χριστούγεννα / Πρωτοχρονιά / Θεοφάνεια)

από 695 € / άτομο
(0 Αξιολογήσεις)

Παρίσι

Το Παρίσι, γνωστό και ως η πόλη του Φωτός, είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός-πόλη του κόσμου. Το Παρίσι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Δυτική Ευρώπη και ενδεχομένως, η πόλη με τα περισσότερα αξιοθέατα. Στο Παρίσι βρίσκονται μερικά από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του κόσμου, όπως τον πύργο του Άιφελ, το μουσείο του Λούβρου, το Champs-Elysées, το Panthéon και η Notre-Dame, τα οποία είναι επιτακτικό να επισκεφτείτε. Φροντίστε όμως να διαθέσετε τουλάχιστον μια μέρα για να περπατήσετε την πόλη καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψετε το πραγματικό Παρίσι, μια ζωντανή κοσμοπολίτικη μητρόπολη. Θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας και η πόλη με το καλύτερο φαγητό, καθώς έχει τα περισσότερα εστιατόρια με αστέρια Michelin σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο. Το κέντρο του Παρισιού διαιρείται σε 20 διαμερίσματα σε ένα είδος σπείρας με το πρώτο διαμέρισμα να είναι στη μέση και τα υψηλότερα νούμερα στο εξωτερικό του κύκλου.

ΝΤΙΣΝΕΥΛΑΝΤ – ΛΟΥΒΡΟ – ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ – ΠΑΛΑΙ ΡΟΥΑΓΙΑΛ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΝΤΟΜ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΩΜΑΤΩΝ FRAGONARD – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ – ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ

5, 6 Ημέρες – Αναχωρήσεις:

  • 22, 23, 24, 29, 30, 31 Δεκεμβρίου 2026 (6 ημέρες)
  • 26 Δεκεμβρίου 2026 (5 ημέρες)
  • 02, 03 Ιανουαρίου 2027 (5 ημέρες)
  • Τοποθεσία Αναχώρησης/Επιστροφής
    Αθήνα
  • Περιλαμβάνονται
    Ξεναγήσεις
    Ενημερωτικά Έντυπα
    Αεροπορικά Εισιτήρια
    4* Ξενοδοχείο
    Αρχηγός
    Ασφάλεια Αστικής & Επαγγελματικής Ευθύνης
    Διαμονή
    Εκδρομές – Περιηγήσεις
    Μεταφορά από και προς το Αεροδρόμιο
    Μεταφορά με Πούλμαν
    Πρωινό
    Φ.Π.Α.
  • Δεν περιλαμβάνεται
    Φόροι Αεροδρομίων
    Προαγορά Εισιτηρίων
    Ταξιδιωτική Ασφάλεια
    3* Ξενοδοχείο
    5* Ξενοδοχείο
    Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια
    Ασφάλεια
    Ασφάλεια Tour Operator
    Βραδιά Gala και Shows
    Γυμναστήριο
    Δείπνο
    Δραστηριότητες
    Δώρο Γεύμα
    Ημιδιατροφή
    Καύσιμα
    Λιμενικά Τέλη / Φόροι
    Μεταφορά από και προς το Λιμάνι
    Ολοήμερη Κρουαζιέρα
    Πακέτο Ποτών / Αναψυκτικών
    Πισίνα
    Πλήρης Διατροφή
    Πλήρωμα
    Ποτά
    Σνακ
    Φιλοδωρήματα
    Φόρος Διαμονής

Πρόγραμμα

1

1η Ημέρα

Αθήνα – Παρίσι – Ξενάγηση Πόλης

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Γαλλική πρωτεύουσα, το Παρίσι. Άφιξη και μετά την παραλαβή των αποσκευών θα συναντήσουμε τον αρχηγό της εκδρομής. Μεταφορά στο κέντρο της πόλης για την πανοραμική μας ξενάγηση στα ωραιότερα αξιοθέατα της. Πρώτη μας στάση το Τροκαντερό (στάση 20–30 λεπτά) όπου θα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε τον απόλυτο σταρ της πόλης, τον πύργο του Άιφελ, το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο του κόσμου. Συνεχίζουμε με την μεγαλύτερη θριαμβική αψίδα του κόσμου, την Αψίδα του Θριάμβου, την διάσημη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων αλλά και λεωφόρο υπερηφάνειας για την Γαλλική Δημοκρατία, το Γκραν Παλαί και Πτί Παλαί, εκθεσιακοί χώροι τέχνης μοναδικής αρχιτεκτονικής αισθητικής στη συνέχεια των οποίων βρίσκεται η πιο εντυπωσιακή γέφυρα του Αλέξανδρου του ΙΙΙ, το επιβλητικό Μέγαρο των Απομάχων, το υπουργείο Εξωτερικών και το Γαλλικό Κοινοβούλιο (Εθνοσυνέλευση). Συνεχίζουμε με την Place de la Concorde (πλατεία Ομονοίας), τον παλιό βασιλικό κήπο σήμερα γνωστό ως κήπο του Κεραμεικού, το μουσείο Ορσέ, την αριστοκρατική Place Vendome και το περίφημο ξενοδοχείο Ritz, την εντυπωσιακή Opera Garnier, το μουσείο του Λούβρου και την Πον Νεφ, την παλιότερη γέφυρα της πόλης. Θα διασχίσουμε το νησάκι Σιτέ, το ιστορικό κέντρο δηλαδή, αφού ουσιαστικά εκεί γεννήθηκε η πόλη, για να πλησιάσουμε – τον πιο γνωστό καθεδρικό Ναό του κόσμου, την Παναγία των Παρισίων την οποία και θα δούμε εξωτερικά. Προχωρώντας θα δούμε τη γειτονιά του Καρτιέ Λατέν, το ιστορικό Πανεπιστήμιο της Σορβόνης και τους κήπους του Λουξεμβούργου – μια όαση ψυχικής και σωματικής ανάτασης με τα φοβερά συντριβάνια και αγάλματα αλλά και το ομώνυμο παλάτι της Μαρίας των Μεδίκων. Ακολουθεί το Πάνθεον, νεκρόπολη σημαντικών προσωπικοτήτων της χώρας όπως του Βίκτωρ Ουγκώ, η καλλιτεχνική συνοικία του Σαιν Ζερμαίν με τα διάσημα καφέ Les Deux magots και café de Flore, η πλατεία του Αγίου Σουλπικίου και η Σχολή Καλών Τεχνών. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
2

2η Ημέρα

Παρίσι – Λούβρο – Παλαί Ρουαγιάλ – Πλατεία Βαντόμ – Μουσείο Αρωμάτων Fragonard – Κρουαζιέρα Σηκουάνα, Μονμάρτη (προαιρετικά)

Πρόγευμα και αναχώρηση για το πιο διάσημο μουσείο του κόσμου, το Λούβρο. Δεν είναι τυχαίο που το αποκαλούν «Παγκόσμιο Ναό της Τέχνης». Με την επίσημη Ελληνόφωνη ξεναγό μας θα περιπλανηθούμε στους μαγικούς χώρους αυτού του παλιού παλατιού και θα θαυμάσουμε τους θησαυρούς του. Θα την ακολουθήσουμε σε ένα ταξίδι εξερεύνησης, σε ένα ταξίδι στον χρόνο και στην ανθρώπινη δημιουργία. Φυσικά μεγάλος σταθμός αυτής της επίσκεψης θα είναι η Ελληνική πτέρυγα, πυλώνας του μουσείου, με τις δύο Ελληνίδες σταρ, τη Νίκη της Σαμοθράκης και την Αφροδίτη της Μήλου, αλλά και το τμήμα της ζωφόρου του Παρθενώνα με τις Εργασθίνες και τις μετώπες από το ιερό της αρχαίας Ολυμπίας. Συνεχίζουμε στην γειτονική πτέρυγα με τη Μόνα Λίζα, και άλλα έργα τέχνης που είναι σταθμοί στην εξέλιξη της Ιταλικής Αναγέννησης. Θα σταθούμε επίσης στα αριστουργήματα της Γαλλικής ζωγραφικής των ζωγράφων του 18ου και 19ου αιώνα που «φωτίζουν» τις μεγάλες πινακοθήκες του μουσείου. Μετά το τέλος της ξενάγησης μας θα κάνουμε ένα μοναδικό περίπατο στην πλατεία του Παλαί Ρουαγιάλ και θα πάρουμε τον καφέ μας στο διάσημο καφέ Le Nemours όπου γυρίστηκαν και σκηνές της ταινίας «Τhe Τourist» με την Αντζελίνα Τζολί και τον Τζόνι Ντεπ, αλλά κυρίως το καφέ όπου συναντιέται ο κόσμος του θεάτρου και της μόδας. Μετά το σύντομο διάλειμμα μας, θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας προς την κομψή Place Edouard VII που σίγουρα θα μας εντυπωσιάσει με την περίτεχνη κατασκευή της. Στη συνέχεια ακολουθεί ένα «αρωματικό» ταξίδι, συνοδευόμενο με ιστορική αναδρομή, στο κορυφαίο μουσείο αρωμάτων του οίκου Fragonard. Χρόνος ελεύθερος, γεύμα προαιρετικά σε κάποιο από τα πανέμορφα μπιστρό της περιοχής και προαιρετικά ελάτε να κάνουμε  μαζί την μοναδική κρουαζιέρα στον Σηκουάνα με τα περίφημα μπατώ μους για μια γεύση από το φωταγωγημένο Παρίσι την νύχτα καθώς και την επίσκεψη στον γραφικό λόφο της Μονμάρτης με την μοναδική Σακρ Κερ και τους υπαίθριους ζωγράφους. Διανυκτέρευση.
3

3η Ημέρα

Παρίσι – Βερσαλλίες – Χριστουγεννιάτικες Αγορές

Πρόγευμα και αναχώρηση για τα Ανάκτορα των Βερσαλλιών και τους Βασιλικούς κήπους. Απολαύστε την ξενάγηση με την επίσημη Ελληνόφωνη ξεναγό στις μοναδικές του αίθουσες ταξιδεύοντας στον χρόνο και γνωρίζοντας την ιστορία του. 2.300 δωμάτια, περισσότερα από 10.000 έργα τέχνης και συνολική έκταση 825 εκταρίων κάνουν το ανάκτορο των Βερσαλλιών με τους περίφημους κήπους του ένα μοναδικό ιστορικό μνημείο παγκόσμιας πολιτικής κληρονομιάς και ένα από τα εντυπωσιακότερα ανάκτορα στον κόσμο. Επιστροφή στο Παρίσι και ο καλύτερος τρόπος για να νιώσετε το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι να επισκεφθείτε τις Χριστουγεννιάτικες Αγορές της πόλης. Επιλέξτε ανάμεσα στη La magie de Noel που πραγματοποιείται στον Κήπο Tuileries – από την Place de la Concord μέχρι τη Rue des Pyramides ή στο Hotel de Ville Christmas Market που στήνεται μπροστά στο νεοαναγεννησιακό κτίριο που στεγάζεται το Δημαρχείο. Αντιγράψτε τους Παριζιάνους και πιείτε ένα ζεστό κρασί, φάτε ψητά κάστανα, λουκάνικα, τυρί και σοκολάτες και ψωνίστε δωράκια και χειροποίητα είδη. Υπάρχουν πάντα δραστηριότητες για τα παιδιά, Carousel ή παγοδρόμιο.
4

4η Ημέρα

Παρίσι – Ντίσνευλαντ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ευρώπης, τη Disneyland Paris. Βρίσκεται σε απόσταση 32 χλμ. από το Παρίσι και αποτελείται από δύο πάρκα, το Disneyland Theme Park και τα Walt Disney Studios και από μία εμπορική περιοχή, το Disney Village. Τα θεματικά πάρκα είναι γνωστά για τους Ρομποτικούς – Animated χαρακτήρες που υπάρχουν στο χώρο, την προσοχή στη λεπτομέρεια και την νοοτροπία τους για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Ο στόχος είναι να αναδημιουργήσει πλήρως την μαγεία που συνδέεται με την φήμη και το όνομα της Disney. Ο Αρχηγός σας θα σας κάνει προτάσεις για να οργανώσετε καλύτερα τον χρόνο σας ανάμεσα στον κόσμο των Πειρατών, της Φαντασίας, της εξερεύνησης και ένα ταξίδι στο διάστημα παρέα με τους ήρωες του Star Wars. Ζήστε στην εποχή του Φαρ Ουέστ με τα ποταμόπλοια και τα φαράγγια, επισκεφτείτε το νησί των πειρατών με τους κρυμμένους θησαυρούς και τα μυθικά παζάρια, τον μαγικό κόσμο της Κοιμωμένης, του Πινόκιο και του Πήτερ Παν, της Χιονάτης και των επτά Νάνων. Ταξιδέψτε στο Visionarium με τον Ιούλιο Βερν και ριψοκινδυνέψτε ένα ταξίδι μεταξύ μετεωριτών και διαστημοπλοίων στο Star Tour. Επισκεφθείτε τα στούντιο της Μέτρο Γκόλντεν Μέιερ και σε ρόλους κομπάρσων ζήστε την μοναδική εμπειρία του γυρίσματος μιας ταινίας. Επισκεφθείτε το World of Frozen όπου οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν το Arendelle μέσα από βόλτες όπως το Frozen Ever After, να συναντήσουν χαρακτήρες και να απολαύσουν καθηλωτικές εκπομπές, μπαίνοντας πραγματικά στον κόσμο του Frozen. Επιστροφή στο Παρίσι με πληθώρα εντυπώσεων. Διανυκτέρευση.
5

5η Ημέρα

Παρίσι – Νορμανδία (προαιρετικά)

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη στη Γαλλική πρωτεύουσα όπου μπορείτε να την αξιοποιήσετε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Εκμεταλλευτείτε την ιδανική τοποθεσία του ξενοδοχείου σας και κάντε τα ψώνια σας  στα πασίγνωστα πολυκαταστήματα Gallerries Lafayette και Printemps. Πάρτε τον καφέ σας από το Café de la Paix και περπατείστε γύρο από την Opera Garnier και τη Λεωφόρο Capucines. Για τους λάτρεις της σοκολάτας προτείνουμε την εξερεύνηση του Μusee du chocolat που βρίσκεται στην ιδία περιοχή των μεγάλων βουλεβάρτων. Σας προτείνουμε επίσης μια επίσκεψη στη πλατεία της Βαστίλης όπου δεσπόζει η Νέα Όπερα, στην πλατεία των Βοσγίων και το σπίτι του Βίκτωρα Ουγκώ το οποίο και θα επισκεφτούμε, και σίγουρα  στην πιο funky περιοχή του Παρισιού το Μαραί, με τις πιο ψαγμένες μπουτίκ (όλοι οι μεγάλοι οίκοι είναι εδώ), με το μουσείο της ιστορίας της πόλης  Carnavalet  αλλά  και το μουσείο μοντέρνας τέχνης Πομπιντού. Εναλλακτικά επιλέξτε μια προαιρετική απόδραση στη βορειοδυτική ακτογραμμή, στην υπέροχη Νορμανδία, ένα κομμάτι της Γαλλικής ενδοχώρας που είναι μια πραγματική αποκάλυψη για τον επισκέπτη. Θα ξεκινήσουμε με πρώτο προορισμό την Ντωβίλ μια πόλη νωχελικά απλωμένη στις ακτές του Ατλαντικού, και συνεχίζουμε με το μεσαιωνικό χωριουδάκι Ονφλέρ όπου στη διαδρομή θα δούμε την Τρουβίλ και θα απολαύσουμε την καταπράσινη φύση της Νορμανδίας. Εφοδιασμένοι με όλες τις νέες μας εμπειρίες επιστρέφουμε στο Παρίσι. Διανυκτέρευση.
6

6η Ημέρα

Παρίσι – Αθήνα

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Επιβίβαση στο πούλμαν, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

Χάρτης

Παρίσι

Το Παρίσι, γνωστό και ως η πόλη του Φωτός, είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός-πόλη του κόσμου. Το Παρίσι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Δυτική Ευρώπη και ενδεχομένως, η πόλη με τα περισσότερα αξιοθέατα. Στο Παρίσι βρίσκονται μερικά από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του κόσμου, όπως τον πύργο του Άιφελ, το μουσείο του Λούβρου, το Champs-Elysées, το Panthéon και η Notre-Dame, τα οποία είναι επιτακτικό να επισκεφτείτε. Φροντίστε όμως να διαθέσετε τουλάχιστον μια μέρα για να περπατήσετε την πόλη καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψετε το πραγματικό Παρίσι, μια ζωντανή κοσμοπολίτικη μητρόπολη. Θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας και η πόλη με το καλύτερο φαγητό, καθώς έχει τα περισσότερα εστιατόρια με αστέρια Michelin σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο. Το κέντρο του Παρισιού διαιρείται σε 20 διαμερίσματα σε ένα είδος σπείρας με το πρώτο διαμέρισμα να είναι στη μέση και τα υψηλότερα νούμερα στο εξωτερικό του κύκλου.

Τιμοκατάλογος

 
6 ημέρες
Αναχωρήσεις: 22, 23, 24 Δεκεμβρίου 2026
6 ημέρες:
22, 23, 24 Δεκεμβρίου 2026
Ενήλικας σε Δίκλινο
Παιδί σε Τρίκλινο
με 2 Ενήλικες
Μονόκλινο
TRIBE PARIS BATIGNOLLES 4*
825 € – 1.150 €
HOLIDAY INN OPERA GRANDS BOULEVARDS 4*
925 € 520 € 1.350 €
 
5 ημέρες
Αναχωρήσεις: 26 Δεκεμβρίου 2026
5 ημέρες:
26 Δεκεμβρίου 2026
Ενήλικας σε Δίκλινο
Παιδί σε Τρίκλινο
με 2 Ενήλικες
Μονόκλινο
HOLIDAY INN OPERA GRANDS BOULEVARDS 4*
765 € 465 € 1.105 €
 
6 ημέρες
Αναχωρήσεις: 29, 30, 31 Δεκεμβρίου 2026
6 ημέρες:
29, 30, 31 Δεκεμβρίου 2026
Ενήλικας σε Δίκλινο
Παιδί σε Τρίκλινο
με 2 Ενήλικες
Μονόκλινο
HOLIDAY INN OPERA GRANDS BOULEVARDS 4*
985 € 545 € 1.435 €
 
5 ημέρες
Αναχωρήσεις: 02, 03 Ιανουαρίου 2027
5 ημέρες:
02, 03 Ιανουαρίου 2027
Ενήλικας σε Δίκλινο
Παιδί σε Τρίκλινο
με 2 Ενήλικες
Μονόκλινο
TRIBE PARIS BATIGNOLLES 4*
695 € – 975 €
HOLIDAY INN OPERA GRANDS BOULEVARDS 4*
795 € 490 € 1.135 €
 

Πτήσεις με την Sky Express:

  • GQ 900 / Αθήνα – Παρίσι: 10:40 (αναχώρηση) – 13:15 (άφιξη).
  • GQ 901 / Παρίσι – Αθήνα: 14:15 (αναχώρηση) – 18:25 (άφιξη).
 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ με Sky Express.
  • Μία (1) βαλίτσα 20 κιλά και μία (1) 8κιλη χειραποσκευή κατ’ άτομο.
  • Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο του Παρισιού.
  • Τέσσερις (4) ή Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στο Παρίσι σε ξενοδοχείο επιλογής σας βάσει του τιμοκαταλόγου σε δωμάτια με όλα τα facilities.
  • Μπουφέ πρωινό καθημερινά.
  • Ξενάγηση πόλης.
  • Ξενάγηση στο μουσείο του Λούβρου με ραντεβού και επίσημη Ελληνόφωνη ξεναγό.
  • Ξενάγηση στα Ανάκτορα των Βερσαλλιών με ραντεβού και επίσημη Ελληνόφωνη ξεναγό και επίσκεψη στους Βασιλικούς κήπους.
  • Ολοήμερη επίσκεψη στη Ντίσνευλαντ.
  • Επίσκεψη στο μουσείο αρωμάτων Fragonard, Παλαί Ρουαγιάλ, κτλ.
  • Αρχηγός / συνοδός του γραφείου.
  • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης.
  • Ενημερωτικά έντυπα – χάρτες.
  • Φ.Π.Α.
 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλους καυσίμων, checkpoints, parking: 330 €.
  • Εισόδους Λούβρου (70 € για ενήλικες / 35 € για παιδιά) περιλαμβάνονται reservation & ακουστικά.
  • Είσοδο Βερσαλλιών (50 € Ενήλικας / 30 € παιδιά περιλαμβάνοντας reservation & ακουστικά).
  • Εισόδους Disneyland (140 € Ενήλικας / 125 € Παιδί κάτω των 11 ετών).
  • Η ολοήμερη εκδρομή στη Νορμανδία (μίνιμουμ συμμετοχή 20 ατόμων) περίπου 100 € ενήλικας και 70 € παιδί / δηλώνεται και πληρώνεται επί τόπου στον αρχηγό.
  • Κρουαζιέρα Σηκουάνα + Μονμάρτη περίπου 60 € ενήλικας / 35 € παιδί (μίνιμουμ αριθμός συμμετοχής 18 – 20 άτομα).
  • Δημοτικός φόρος Παρισιού 8,50 € το άτομο ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* (αφορά ενήλικες 17+ ετών), και πληρώνεται επί τόπου στο ξενοδοχείο από τον πελάτη κατά την άφιξη.
  • Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 

Σημειώσεις

  • Στο 5ήμερο πρόγραμμα, δεν πραγματοποιείται η 3η ημέρα του παραπάνω προγράμματος.
  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό πρόγραμμα του ταξιδιού θα σας δοθεί δέκα (10) μέρες πριν από την αναχώρησή σας.
  • Αναχωρήσεις από ενδιάμεσους σταθμούς έχουν επιβάρυνση με Sky Express περίπου 140 € – 150 €.
  • Όσον αφορά τα εισιτήρια εισόδου στα πάρκα της Disneyland, παιδιά θεωρούνται αυτά που δεν έχουν κλείσει το 11ο έτος.
  • Στο Παρίσι σε δωμάτιο 2 ενήλικες + 1 παιδί, το τρίτο κρεβάτι είναι extra bed.
  • Η σειρά εκτέλεσης του προγράμματος είναι ενδεικτική και υπόκειται σε αλλαγές λόγο αργιών, ωρών πτήσεων, κλπ.
  • Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη.
  • Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο.