TOP
Sri Lanka 1 (main)

Διακοπές στην Σρι Λάνκα

Διακοπές στην Σρι Λάνκα

από 1885 € / άτομο
(0 Αξιολογήσεις)

Σρι Λάνκα

Η Σρι Λάνκα είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Ινδικού Ωκεανού, με πληθυσμό που αγγίζει τα 21 εκατομμύρια, και βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ινδίας. Γνωστή για τις αρχαίες πολιτείες, τα θρησκευτικά μνημεία, τους πολύτιμους λίθους, τις φυτείες τσαγιού, τα μπαχαρικά, τις υψηλές θερμοκρασίες, τις εντυπωσιακές παραλίες και τα τροπικά δάση της, η Σρι Λάνκα είναι ένας νησιωτικός προορισμός που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν επισκέπτη. Ένας κόσμος διαφορετικός, μυστηριακός και μαγευτικός θα ξεδιπλωθεί μπροστά σας στο ταξίδι σας σε αυτό το πανέμορφο τροπικό νησί. Προορισμός με μεγάλη πνευματικότητα, αλλά και ένα ταξίδι που θα σας αφήσει με πολύχρωμες εικόνες και δυνατά συναισθήματα, η Σρι Λάνκα είναι ένα μοναδικό μείγμα αντιφάσεων. Στο ταξίδι αυτό θα απολαύσετε υπέροχα τροπικά δάση, εντυπωσιακούς καταρράκτες, καταπράσινες κοιλάδες, παλιές πόλεις στη ζούγκλα, αλλά και πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα και έντονη νυχτερινή ζωή.

 

Αρχικός προορισμός σε ένα ταξίδι στη Σρι Λάνκα, που έως το 1972 ήταν γνωστή ως Κεϊλάνη, είναι η πόλη του Κολόμπο. Η μεγαλύτερη πόλη και τύποις πρωτεύουσα, μια και η διοικητική πρωτεύουσα είναι το Κότε, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Στο Κολόμπο το σκηνικό δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της Ιστορίας του νησιού: προορισμός με έντονη παρουσία της αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής –από το νησί πέρασαν Πορτογάλοι, Ολλανδοί και Βρετανοί άλλωστε–, κάποια εντυπωσιακά κτίρια, λιτά σπίτια και χρώματα, αρώματα Ασίας. Ανερχόμενος εξωτικός προορισμός, η Σρι Λάνκα με τα οκτώ μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, από ερείπια αρχαίων πόλεων έως απίστευτα διατηρημένους βουδιστικούς ναούς, αλλά και με τις ατελείωτες χρυσές αμμώδεις ακτές, τις καταπράσινες κοιλάδες, τα δύο μεγάλα εθνικά πάρκα, καθώς και τους φιλικότατους κατοίκους, είναι ένα ταξίδι απλά ονειρικό!

 

Ένας προορισμός που δεν πρέπει να παραλείψετε στο ταξίδι σας στη Σρι Λάνκα είναι μια ξενάγηση στο Φρούριο Σιγκιρίγια κοντά στην πόλη Χαμπαράνα. Είναι γνωστό και ως «Φρούριο του Λέοντος», λόγω του τεράστιου λιονταριού που φύλασσε την είσοδο μιας επιβλητικής ακρόπολης και με μεγαλύτερο αξιοθέατό του τις νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις «Παρθένες της Σιγκιρίγια», που βρίσκονται σε μία προστατευμένη εσοχή ενός βράχου. Οι εντυπωσιακές αυτές νωπογραφίες είναι ζωγραφισμένες με γήινες χρωστικές ουσίες πάνω σε ασβεστοκονίαμα.

 

Φεύγοντας από τη Σρι Λάνκα, βάλτε στις αποσκευές σας για αναμνηστικά από αυτό το ταξίδι παραδοσιακά ξυλόγλυπτα, μεταξωτά, αρώματα, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, κεραμικά, ασημένια και χάλκινα κοσμήματα σε εξαιρετικά σχέδια, χειροποίητα υφαντά, τσάι και μπαχαρικά.

 

Η Σρι Λάνκα είναι ένας προορισμός παρθένος για ανακάλυψη και ένα ταξίδι όπου οι παραδόσεις χιλιάδων ετών θα σας ταξιδέψουν σε μια άλλη διάσταση.

ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ – ΣΙΓΚΙΡΙΓΙΑ – ΠΟΛΟΝΑΡΟΥΒΑ – ΝΤΑΜΠΙΟΥΛΑ – ΚΑΝΤΥ – ΝΟΥΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ – ΤΙΣΑΜΑΧΑΡΑΜΑ – ΓΚΑΛΕ

Ακολουθεί ενδεικτική πρόταση ταξιδιού στη Σρι Λάνκα. Το πρόγραμμα δεν είναι δεσμευτικό και χρήζει αναπροσαρμογής ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Διατίθεται πληθώρα εναλλακτικών ως προς τη μέγιστη ευελιξία στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Οι προσδοκίες, η επιθυμητή χρονική διάρκεια, καθώς και ο ενδεδειγμένος οικονομικός προϋπολογισμός, συνθέτουν τα καταλληλότερα κριτήρια για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό ταξίδι όπως εσείς το έχετε ονειρευτεί!

7, 9 Ημέρες – Αναχωρήσεις:

 • Όλο τον χρόνο
 • Τοποθεσία Αναχώρησης/Επιστροφής
  Ελλάδα
 • Περιλαμβάνονται
  Ξεναγήσεις
  Ενημερωτικά Έντυπα
  Αεροπορικά Εισιτήρια
  3* Ξενοδοχείο
  4* Ξενοδοχείο
  5* Ξενοδοχείο
  Αρχηγός
  Ασφάλεια Αστικής & Επαγγελματικής Ευθύνης
  Δείπνο
  Διαμονή
  Εκδρομές – Περιηγήσεις
  Ημιδιατροφή
  Μεταφορά από και προς το Αεροδρόμιο
  Μεταφορά με Πούλμαν
  Πρωινό
  Φ.Π.Α.
 • Δεν περιλαμβάνεται
  Φόροι Αεροδρομίων
  Προαγορά Εισιτηρίων
  Ταξιδιωτική Ασφάλεια
  Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια
  Ασφάλεια
  Ασφάλεια Tour Operator
  Βραδιά Gala και Shows
  Γυμναστήριο
  Δραστηριότητες
  Δώρο Γεύμα
  Καύσιμα
  Λιμενικά Τέλη / Φόροι
  Μεταφορά από και προς το Λιμάνι
  Ολοήμερη Κρουαζιέρα
  Πακέτο Ποτών / Αναψυκτικών
  Πισίνα
  Πλήρης Διατροφή
  Πλήρωμα
  Ποτά
  Σνακ
  Φιλοδωρήματα
  Φόρος Διαμονής

Πρόγραμμα

1

1η Ημέρα

Αναχώρηση από Ελλάδα – Σρι Λάνκα

Αναχώρηση από Ελλάδα και πτήση (μέσω ενδιάμεσου σταθμού), με τελικό προορισμό το Κολόμπο, στη Σρι-Λάνκα.
2

2η Ημέρα

Άφιξη στο Κολόμπο – Επίσκεψη στο καταφύγιο ελεφάντων Πιναουέλα – Χαμπαράνα

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Κολόμπο, τη μεγαλύτερη πόλη και τύποις πρωτεύουσα, μια και η πραγματική πρωτεύουσα Sri-Jayawardenepura είναι σε πολύ κοντινή απόσταση. Εκεί φιλοξενείται μόνο το Κοινοβούλιο και ελάχιστα κυβερνητικά κτίρια, καθώς τα περισσότερα βρίσκονται στο Colombo γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο. Ένας ανερχόμενος εξωτικός προορισμός στα νότια της Ινδίας, έντονα μυστηριακός και με ιδιαίτερη ιστορία, ήδη γνωστός για τις απέραντες πλαγιές με φυτείες τσαγιών & μπαχαρικών, καθώς και τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους. Η πρώην Κεϋλάνη, με τη συναρπαστική ενδοχώρα, τις μεσαιωνικές πρωτεύουσες, την τροπική βλάστηση, τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, τις καταπράσινες κοιλάδες αλλά και τις ατελείωτες χρυσές παραλίες, καθώς και τους φιλικότατους ανθρώπους, συνθέτουν ένα ταξίδι απλά ονειρικό! Ένα μοναδικό μείγμα αντιφάσεων, ένας κόσμος διαφορετικός και μαγευτικός, που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακόμα και στον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Υποδοχή στο αεροδρόμιο και μεταφορά στη Habarana, με καθοδόν επίσκεψη στο περίφημο ορφανοτροφείο ελεφάντων Pinnawala, το οποίο φιλοξενεί, φροντίζει και εκπαιδεύει περίπου 60 από αυτά τα επιβλητικά ζώα. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Εάν το επιτρέπει ο χρόνος, περιήγηση στα γραφικά χωριά της περιοχής. Δείπνο & διανυκτέρευση στη Habarana.
3

3η Ημέρα

Χαμπαράνα: Ξενάγηση στο Φρούριο Σιγκιρίγια & Στα αρχαία ερείπια της Πολοναρούβα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ανάβαση στο βράχο της Sigiriya σε ύψος 200 μ., επίσης γνωστό και ως «Φρούριο του Λέοντος», λόγω του τεράστιου λιονταριού, που φύλασσε την είσοδο μιας πανέμορφης ακρόπολης.  Πρόκειται για μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και χτίστηκε από τον βασιλιά Kashyapa (477 – 495 μ.Χ.). Αποτελούσε το προπύργιο μιας οχυρωμένης πόλης 70 εκταρίων με τάφρο, προμαχώνα, υδρόβιους κήπους, βασιλική πισίνα, αλλά και το μεγαλύτερο αξιοθέατο αυτού που είναι οι νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, «Παρθένες της Σιγκιρίγια», που βρίσκονται σε μία προστατευμένη εσοχή του βράχου, έχοντας πρόσβαση από μία σπειροειδή σκάλα. Οι εντυπωσιακές αυτές νωπογραφίες είναι ζωγραφισμένες με γήινες χρωστικές ουσίες πάνω σε ασβεστοκονίαμα. Αργότερα, επίσκεψη στη μεσαιωνική πρωτεύουσα Polonnaruwa, επίσης μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θαυμάστε τα ερείπια των Ανακτόρων, το Gal Viharaya (όπου 4 υπέροχα αγάλματα, λαξευμένα στο βράχο, αναπαριστούν τον Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωμένη στάση) την αίθουσα του ακροατηρίου, το βασιλικό λουτρό, το άγαλμα του βασιλιά Parakramabahu, και τη λίμνη Parakrama Samudraya που κατασκευάστηκε από τον βασιλιά Parakramabahu. Ακόμα, φημισμένα μέρη λατρείας όπως ο ναός του Shiva, το Lankathilake, το Watadage, το Galpotha, η Kiri Vehera και ο Ναός όπου φυλάσσονταν το λείψανο του δοντιού του Βούδα. Δείπνο & διανυκτέρευση στη Habarana.
4

4η Ημέρα

Χαμπαράνα – Νταμπιούλα: Ξενάγηση στους Ναούς – Φυτείες Matale – Κάντυ: Ξενάγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για Kandy με καθοδόν ξενάγηση στο σύμπλεγμα Ναών της Dambulla, ακόμα ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το οποίο βρίσκεται μέσα σε 5 σπήλαια και καλύπτει μία έκταση άνω των 2.000 τ.μ. Οι ναοί κοσμούνται από υπέροχες τοιχογραφίες καθώς επίσης και με περισσότερα από 150 αγάλματα του Βούδα, το μεγαλύτερο εκ των οποίων έχει ύψος 15 μέτρα. Η διαδρομή συνεχίζεται με καθοδόν επίσκεψη στις φυτείες του Matale, όπου θα δούμε εξωτικές ποικιλίες φυτών και μπαχαρικών. Άφιξη στην πόλη Kandy, χτισμένη στις όχθες μιας τεχνητής λίμνης που κατασκευάστηκε από τον τελευταίο βασιλιά, τον Sri Wickrama Rajasinghe το 1798 και περιβάλλεται από τον ποταμό Mahaweli. Ξενάγηση με επίσκεψη στον ιερό Ναό της πόλης, όπου φυλάσσεται το λείψανο του «Ιερού Δοντιού» του Βούδα. Το βράδυ απολαύστε μία εντυπωσιακή παραδοσιακή χορο-θεατρική παράσταση. Δείπνο & διανυκτέρευση στο Kandy.
5

5η Ημέρα

Κάντυ – Βοτανικοί κήποι Περαντενίγια (οδικώς / προαιρετικά με τρένο) – Νουάρα Ελίγια: Ξενάγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την ενδοχώρα και την κατάφυτη κοιλάδα Nuwara Eliya, με καθοδόν επίσκεψη στους βοτανικούς κήπους Peradeniya, οι οποίοι καλύπτουν μία έκταση 147 εκταρίων με εκπληκτικές ποικιλίες δέντρων, φυτών και λουλουδιών. Συνεχίζουμε διασχίζοντας καταπράσινες κοιλάδες με απέραντες φυτείες τσαγιού και γραφικά χωριά που απλώνονται ανάμεσα στους λόφους. Άφιξη στη Nuwara Eliya, το δημοφιλέστερο ορεινό κοσμοπολίτικο θέρετρο της χώρας, σε υψόμετρο 6.500 πόδια, με το αναζωογονητικό κλίμα και το καλύτερο τσάι στον κόσμο. Ξενάγηση με επίσκεψη σε εργοστάσιο επεξεργασίας και συγκομιδής τσαγιού. Δείπνο & διανυκτέρευση στη Nuwara Eliya.
6

6η Ημέρα

Νουάρα Ελίγια – Καταράκτης Έλα-Ραβάνα – Γιαλα Τισαμαχαραμα: Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σύντομη επίσκεψη στο θεαματικό καταρράκτη Rawana Ella με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και το μυθικό χαρακτήρα που του κληροδότησε το Ινδικό έπος “Ramayana”. Η διαδρομή συνεχίζεται  προς την Tissamaharama, που αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου για το Εθνικό Πάρκο Yala, το μεγαλύτερο στη Σρι-Λάνκα. Ήρθε η στιγμή για ένα αλησμόνητο jeep safari! Λεοπαρδάλεις, ελέφαντες, κροκόδειλοι, αρκούδες, ελάφια, πολύχρωμα εξωτικά πουλιά κ.α. όλα είναι συγκεντρωμένα εδώ, στο πιο εντυπωσιακό Εθνικό Πάρκο της χώρας. Δείπνο & διανυκτέρευση στη Tissamaharama.
7

7η Ημέρα

Γιαλα Τισαμαχαραμα – Γκάλε: Ξενάγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την πόλη Galle, την πιο καλοδιατηρημένη Ολλανδική αποικία της Νοτιοανατολικής Ασίας. Πλούσια σε ιστορία, έχει ανακηρυχθεί σε αποικία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Είναι ακόμα οχυρωμένη με το επιβλητικό Ολλανδικό φρούριο και παραμένει ιδιαίτερα γραφικό λιμάνι, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. Ακολουθεί ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα, όπως το Ιστορικό Ολλανδικό Μουσείο, το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, την προτεσταντική Μεγάλη Εκκλησία “Groote Kerk” των Μεθοδιστών, καθώς και το περίφημο Στάδιο Cricket όπου τα τελευταία χρόνια διεξάγεται το ομώνυμο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για τα εξαιρετικά υφαντά με τις χειροποίητες δαντέλες και τα υπέροχα ξυλόγλυπτα από έβενο (είδος τροπικού ξύλου), τα οποία διατίθενται ευρέως στην αγορά. Δείπνο & διανυκτέρευση στη Galle. Εναλλακτικά (μετά τη διαδρομή και την ξενάγηση στο Galle), τελική κατεύθυνση το Colombo, με ξενάγηση και διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα.
8

8η Ημέρα

Γκάλε – Κολόμπο: Περιήγηση πόλης – Επιστροφή από Σρι Λάνκα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Colombo και περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το Παλαιό Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο και η Πλατεία Ανεξαρτησίας. Εφόσον το επιτρέπει ο χρόνος, επίσκεψη στο Εθνικό ή και το Ολλανδικό Μουσείο και σύντομη στάση για αγορές στο Εμπορικό Κέντρο της πρωτεύουσας. Αργότερα, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής (μέσω ενδιάμεσου σταθμού).
9

9η Ημέρα

Σρι Λάνκα – Άφιξη στην Ελλάδα

Άφιξη στην Ελλάδα.
10

Σημειώσεις

Δυνατότητα παράτασης στο πρόγραμμα ή επέκταση σε παραθαλάσσιο θέρετρο. Ενδείκνυται συνδυαστικά με διαμονή στις Μαλδίβες. Προαιρετικά ενδιάμεση παραμονή σε Κωνσταντινούπολη, Άμπου-Ντάμπι ή Ντουμπάι.

Χάρτης

Σρι Λάνκα

Η Σρι Λάνκα είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Ινδικού Ωκεανού, με πληθυσμό που αγγίζει τα 21 εκατομμύρια, και βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ινδίας. Γνωστή για τις αρχαίες πολιτείες, τα θρησκευτικά μνημεία, τους πολύτιμους λίθους, τις φυτείες τσαγιού, τα μπαχαρικά, τις υψηλές θερμοκρασίες, τις εντυπωσιακές παραλίες και τα τροπικά δάση της, η Σρι Λάνκα είναι ένας νησιωτικός προορισμός που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν επισκέπτη. Ένας κόσμος διαφορετικός, μυστηριακός και μαγευτικός θα ξεδιπλωθεί μπροστά σας στο ταξίδι σας σε αυτό το πανέμορφο τροπικό νησί. Προορισμός με μεγάλη πνευματικότητα, αλλά και ένα ταξίδι που θα σας αφήσει με πολύχρωμες εικόνες και δυνατά συναισθήματα, η Σρι Λάνκα είναι ένα μοναδικό μείγμα αντιφάσεων. Στο ταξίδι αυτό θα απολαύσετε υπέροχα τροπικά δάση, εντυπωσιακούς καταρράκτες, καταπράσινες κοιλάδες, παλιές πόλεις στη ζούγκλα, αλλά και πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα και έντονη νυχτερινή ζωή.   Αρχικός προορισμός σε ένα ταξίδι στη Σρι Λάνκα, που έως το 1972 ήταν γνωστή ως Κεϊλάνη, είναι η πόλη του Κολόμπο. Η μεγαλύτερη πόλη και τύποις πρωτεύουσα, μια και η διοικητική πρωτεύουσα είναι το Κότε, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Στο Κολόμπο το σκηνικό δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της Ιστορίας του νησιού: προορισμός με έντονη παρουσία της αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής –από το νησί πέρασαν Πορτογάλοι, Ολλανδοί και Βρετανοί άλλωστε–, κάποια εντυπωσιακά κτίρια, λιτά σπίτια και χρώματα, αρώματα Ασίας. Ανερχόμενος εξωτικός προορισμός, η Σρι Λάνκα με τα οκτώ μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, από ερείπια αρχαίων πόλεων έως απίστευτα διατηρημένους βουδιστικούς ναούς, αλλά και με τις ατελείωτες χρυσές αμμώδεις ακτές, τις καταπράσινες κοιλάδες, τα δύο μεγάλα εθνικά πάρκα, καθώς και τους φιλικότατους κατοίκους, είναι ένα ταξίδι απλά ονειρικό!   Ένας προορισμός που δεν πρέπει να παραλείψετε στο ταξίδι σας στη Σρι Λάνκα είναι μια ξενάγηση στο Φρούριο Σιγκιρίγια κοντά στην πόλη Χαμπαράνα. Είναι γνωστό και ως «Φρούριο του Λέοντος», λόγω του τεράστιου λιονταριού που φύλασσε την είσοδο μιας επιβλητικής ακρόπολης και με μεγαλύτερο αξιοθέατό του τις νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις «Παρθένες της Σιγκιρίγια», που βρίσκονται σε μία προστατευμένη εσοχή ενός βράχου. Οι εντυπωσιακές αυτές νωπογραφίες είναι ζωγραφισμένες με γήινες χρωστικές ουσίες πάνω σε ασβεστοκονίαμα.   Φεύγοντας από τη Σρι Λάνκα, βάλτε στις αποσκευές σας για αναμνηστικά από αυτό το ταξίδι παραδοσιακά ξυλόγλυπτα, μεταξωτά, αρώματα, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, κεραμικά, ασημένια και χάλκινα κοσμήματα σε εξαιρετικά σχέδια, χειροποίητα υφαντά, τσάι και μπαχαρικά.   Η Σρι Λάνκα είναι ένας προορισμός παρθένος για ανακάλυψη και ένα ταξίδι όπου οι παραδόσεις χιλιάδων ετών θα σας ταξιδέψουν σε μια άλλη διάσταση.

Τιμοκατάλογος

Για να ενημερωθείτε για τιμοκαταλόγους, ξενοδοχεία και παροχές, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
 

Περιλαμβάνονται

 

Δεν περιλαμβάνονται

 

Σημειώσεις