Εκδρομή

από770

Οργανωμένη Εκδρομή στους Αγίους Τόπους

Ημερομηνία Αναχώρησης

10 Ιαν - 30 Ιούν

Διάρκεια

5 Ημέρες

5 Ημέρες – Αναχωρήσεις:

 • Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από 10 Ιανουαρίου 2020 έως 30 Ιουνίου 2020

 

 

ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΛΥΔΔΑ – ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ – ΛΟΦΟΣ ΣΙΩΝ – ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΙΕΡΙΧΩ (ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ ΟΡΟΣ) – ΓΑΛΙΛΑΙΑ (ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ – ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ) – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΙΣΡΑΗΛ

Ο όρος Άγιοι Τόποι αναφέρεται στις περιοχές της Παλαιστίνης σήμερα και του Ισραήλ που έχουν ιστορική και θρησκευτική αξία κυρίως για το Χριστιανισμό, αλλά και για τον Ιουδαϊσμό και τον Ισλαμισμό. Σπουδαιότερα δε αυτών είναι ο Πανάγιος Τάφος και ο Γολγοθάς στην Ιερουσαλήμ, το Σπήλαιο και η Φάτνη στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, το όρος των Ελαιών στην Ιερουσαλήμ όπου αναλήφθηκε ο Κύριος, η Γεσθημανή επίσης στην Ιερουσαλήμ όπου κοιμήθηκε η Θεοτόκος, η Βηθανία όπου αναστήθηκε ο Λάζαρος, η Ναζαρέτ όπου και έλαβε χώρα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, το όρος Θαβώρ, η Κανά, ο Ιορδάνης ποταμός και άλλες πόλεις και τοποθεσίες. Οι Άγιοι Τόποι δεν είναι απλώς τόπος προσκυνήματος. Είναι ένα σταυροδρόμι λαών, πολιτισμών και θρησκειών που οι ταξιδιώτες πρέπει να γευτούν και να βιώσουν με όλη τους στην ψυχή. Το ταξίδι αυτό έχει όλα τα στοιχεία της αναζήτησης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα

ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΛΥΔΔΑ – ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ – ΛΟΦΟΣ ΣΙΩΝ – ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Τελ Αβίβ. Άφιξη και αναχώρηση για τη Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε στον Ναό και τον τάφο του Αγίου Γεωργίου. Αναχώρηση για την Ιερουσαλήμ. Μετάβαση στη Γεσθημανή, όπου βρίσκεται ο Πανίερος Ναός-Μνήμα της Παναγίας και των προπατόρων Ιωακείμ και Άννης, καθώς και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας. Ακολούθως, επίσκεψη στη λατινική Εκκλησία των Εθνών, μέσα στην οποία βρίσκεται ο βράχος πάνω στον οποίο προσευχήθηκε ο Ιησούς πριν από τη σύλληψή του. Από εκεί θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων και τη Χρυσή Πύλη από την οποία πέρασε ο Ιησούς επί πώλου όνου, ανεβαίνοντας προς το εκούσιον πάθος. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στον Λόφο Σιών, όπου θα επισκεφθούμε το Υπερώο του Μυστικού Δείπνου και το κενοτάφιο του προφητάνακτα Δαβίδ. Τέλος, θα ανέβουμε με το πούλμαν στο Όρος των Ελαιών, για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό πανόραμα της Αγίας Πόλης Ιερουσαλήμ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.
2η Ημέρα

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Πρώτος σταθμός μας ο Πανίερος Ναός της Ανάστασης μέσα στον οποίο περικλείονται τα πιο ιερά προσκυνήματα της Χριστιανοσύνης: ο Φριχτός Γολγοθάς, ο Πανάγιος Τάφος, ο Λίθος της Αποκαθήλωσης, το Σημείο Εύρεσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, το Καθολικό της Ανάστασης και άλλα παρεκκλήσια που συνδέονται με το Πάθος και την Ανάσταση του Χριστού. Στη συνέχεια, θα βαδίσουμε στην Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίστηκε και δικάστηκε ο Κύριος, στην Προβατική Κολυμβήθρα, και στο Σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης όπου γεννήθηκε η Παναγία. Επόμενη μας στάση στον αγρό του Αίματος, ή Κεραμέως, τον τόπο όπου, κατά την ευαγγελική αφήγηση, μετά την υπό του Ιούδα Ισκαριώτη, επιστροφή των τριάκοντα αργυρίων στους Εβραίους αρχιερείς, αυτοί προκειμένου να μη τα ξαναβάλουν στο ταμείο του ναού καθώς αποτελούσαν ήδη αντίτιμο αίματος εκ προδοσίας, αγόρασαν με αυτά το χωράφι του κεραμέα για να θάβουν εκεί τους ξένους. Εκεί, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Οσίου Ονουφρίου, μια από τις μεγαλύτερες ασκητικές φυσιογνωμίες. Η μονή αυτή βρίσκεται έξω από τα τείχη των Ιεροσολύμων και πραγματικά μοιάζει με μικρό επίγειο παράδεισο. Παράδοση από τον έκτο αιώνα αναφέρει ότι στον τόπο αυτό υπήρχαν συκιές και σε μία από αυτές κρεμάστηκε ο Ιούδας ο Ισκαριώτης. Στο μοναστήρι αυτό υπάρχει σπήλαιο μικρό που αναφέρεται εκ παραδόσεως ότι πέρασε και το χρησιμοποίησε σαν ασκητήριό του ο άγιος Ονούφριος προτού αναχωρήσει για την έρημο της Αιγύπτου. Στον ίδιο χώρο είναι το μέρος όπου πριόνισαν τον Προφήτη Ησαία, καθώς και ο τάφος του. Υπάρχει επίσης και ο τάφος του Αγίου Ιουβεναλίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων(442-458 μ.Χ.). Στον κεντρικό ναό της μονής, που είναι σπήλαιο, άλλη παράδοση αναφέρει ότι είχαν κρυφτεί οι απόστολοι και μαθητές του Χριστού μετά την σταύρωσή Του. Ελεύθερος χρόνος για ανάπαυση, γεύμα εξ ιδίων, ψώνια. Το απόγευμα, περνώντας από το ρωμαϊκό Κάρντο, θα μεταβούμε στο Τείχος των Δακρύων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο & διανυκτέρευση.
3η Ημέρα

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΙΕΡΙΧΩ (ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ ΟΡΟΣ)

Πρωινό και ξενάγηση στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας. Θα επισκεφθούμε τον μεγαλόπρεπο και επιβλητικό Ναό της Γέννησης, όπου θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Γέννησης του Ιησού και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά μωσαϊκά και τον εκπληκτικό της διάκοσμο. Κατόπιν θα κατεβούμε στο Σπήλαιο των Νηπίων, όπου φυλάσσονται τα λείψανα των βρεφών που σφαγίασε ο Ηρώδης. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Μπετ-Σαχούρ, το Χωριό των Ποιμένων. Εκεί θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό Δόξα εν Υψίστοις, που αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής του Αγίου Σάββα, καθώς και στο σπήλαιο όπου είχαν ταφεί οι μακάριοι βοσκοί που άκουσαν τον δοξολογικό ύμνο των αγγέλων και πήγαν στη Βηθλεέμ, για να προσκυνήσουν το νεογέννητο Χριστό. Ακολούθως, μετάβαση στη Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το σπήλαιο στο οποίο διανυκτέρευσαν οι Τρεις Μάγοι. Αναχώρηση για την Ιεριχώ, όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη, το Κασρ Ελ-Γιαχούντ στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου βρίσκεται ο αυθεντικός τόπος Βάπτισης του Κυρίου, τον Ναό του Προφήτη Ελισσαίου και κατόπιν, προαιρετικά, μπορούμε να επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος και την ομώνυμη μονή, στην οποία η ανάβαση πραγματοποιείται με τελεφερίκ ή ταξί. Το Σαραντάριο Όρος, το Όρος του Πειρασμού, είναι ο τόπος όπου ο Ιησούς αποσύρθηκε για να νηστέψει μετά τη Βάπτισή Του και δέχθηκε τους πειρασμούς του διαβόλου. Από εκεί θα θαυμάσετε την υπέροχη θέα στην Κοιλάδα της Ιεριχούς και τη Νεκρά Θάλασσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο & διανυκτέρευση.
4η Ημέρα

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΓΑΛΙΛΑΙΑ (ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ – ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ)

Πρωινό και νωρίς το πρωί αναχώρηση για ολοήμερη ξενάγηση στη Γαλιλαία, τη βόρεια περιοχή του Ισραήλ. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ, το όρος της Θείας Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, όπου προαιρετικά μπορούμε να επισκεφθούμε την ομώνυμη μονή στην κορυφή του βουνού. Συνεχίζουμε για τη Ναζαρέτ, όπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ύστερα θα πάμε στην Κανά, όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή του Αγίου Γεωργίου, που είναι χτισμένη στη θέση που βρισκόταν το σπίτι του Σίμωνα του Κανανίτη, και τελέστηκε ο γάμος της Κανά και το πρώτο θαύμα του Ιησού με τη μετατροπή του νερού σε οίνο. Νωρίς το μεσημέρι, άφιξη στην περιοχή της Λίμνης Γεννησαρέτ, απ’ όπου βλέπουμε το Όρος των Μακαρισμών. Προαιρετικό γεύμα. Αναχώρηση για την Καπερναούμ και τη Μονή των Αγίων Αποστόλων. Ο ναός είναι χτισμένος στη θέση όπου –σύμφωνα με την παράδοση– ο Ιησούς θεράπευσε τον παράλυτο. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την πόλη της Τιβεριάδας και τη Μονή των Αγίων Αποστόλων. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο & διανυκτέρευση.
5η Ημέρα

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση με τις αποσκευές μας για την ξακουστή Μονή του Τιμίου Σταυρού, που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Ιερουσαλήμ, μέσα στην Κοιλάδα των Γιγάντων. Πραγματικό μουσείο της πρώτης μεταβυζαντινής εποχής, το μοναστήρι του Σταυρού συνδέεται με πλήθος θρύλων και παραδόσεων, όπως ότι εκεί ο Λωτ φύτεψε τα τρία ραβδιά που έγιναν ένα δέντρο από τρισύνθετο ξύλο, πεύκο, κυπαρίσσι και κέδρο, από τα οποία κατασκευάστηκε ο Σταυρός του Κυρίου. Θα δούμε το μνημείο-άγαλμα που είναι αφιερωμένο εις μνήμην του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ ο οποίος δολοφονήθηκε στην πλατεία του Δημαρχείου στο Τελ Αβίβ (χρόνου επιτρέποντως). Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε μεταξύ άλλων την Πλατεία Γιαμπίν με το Δημαρχείο και τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της περιοχής, την Carmen. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στη Γιάφα (Πράσινος Λόφος), την αρχαία Ιόππη, ένα από τα αρχαιότερα λιμάνια στον κόσμο. Εκεί θα επισκεφθούμε τη Γέφυρα των Ευχών, τον Πύργο του Ρολογιού, το Τέμενος της Θάλασσας και θα περιπλανηθούμε στις γραφικές συνοικίες της. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και μεσημεριανό γεύμα (έξοδα ατομικά) στο τοπικό παζάρι με τα πολλά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση για Αθήνα.

ΤΙΜΕΣ

Κόστος κατ’ άτομο:

 

5 ημέρες:
Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή
από 10 Ιανουαρίου 2020
έως 30 Ιουνίου 2020

2κλινο

1κλινο

Παιδί
2 έως 12
χρονών*

Με διαμονή στην Ιερουσαλήμ:
TANTUR HILLS HOTEL 4* (Superior)
(ή παρόμοιο)

890 €1.090 €840 €
Με διαμονή στην Βηθλεέμ:
SHEPHERD PLAZA HOTEL 4*
(ή παρόμοιο)
770 €970 €

720 €

*Η παιδική τιμή ισχύει για διαμονή ενός παιδιού (έως 11,99), στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες σε πρόσθετη κλίνη.

Πτήσεις με την Alitalia Airlines:
AZ 823 / Αθήνα – Τελ Αβίβ: 06:10 (αναχώρηση) – 08:10 (άφιξη).
AZ 822 / Τελ Αβίβ – Αθήνα: 19:50 (αναχώρηση) – 22:05 (άφιξη).

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ με την Alitalia Airlines.
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην Ιερουσαλήμ με ημιδιατροφή.
 • Μεταφορές από / προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
 • Ξεναγήσεις / εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω.
 • Ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια (ενημερωθείτε για τις παροχές).
 • Ενημερωτικά έντυπα.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 160 €.
 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς & αρχαιολογικούς χώρους & το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος, η μετάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ: 30 € κατά άτομο περίπου.
 • Φιλοδωρήματα προαιρετικά.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ότι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για συμμετοχή 20 ατόμων, αν ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι κάτω των 15 ατόμων υπάρχει επιβάρυνση 100 €.
 • Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της διαδικασίας ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Αθηνών αλλά και του Τελ Αβίβ υπάρχει καθυστέρηση από τους ελέγχους που κάνουν οι ελεγκτές ασφαλείας. Παρακαλούμε δείξτε υπομονή.
 • Ο αρχηγός / ξεναγός βρίσκεται στο Τελ Αβίβ και τον συναντάτε κατά την άφιξή σας εκεί.
 • Για να ταξιδέψετε σε χώρες εκτός Ε.Ε. χρειάζεστε απαραιτήτως διαβατήριο νέου τύπου που έχει εκδοθεί την τελευταία πενταετία με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία άφιξής σας στην χώρα προορισμού.
 • Για την είσοδο σας στο Ισραήλ δεν απαιτείται η έκδοση βίζα για τους κατόχους Ελληνικών διαβατήριων.
 • Το νόμισμα του Ισραήλ είναι το Νέο Ισραηλινό Σέκελ (ILS). Η Ισοτιμία ευρώ – σέκελ αν και είναι μεταβλητή, συνήθως είναι κοντά στην αναλογία 1 € = με 3,95 Σέκελ (ILS). Για να ανταλλάξετε Ευρώ (€), με Σέκελ (ILS), σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τα ανταλλακτήρια εντός του αερολιμένα είτε αυτά που ευρίσκονται εντός του ξενοδοχείου διαμονής.
 • Δικαιούστε μία (1) αποσκευή 20 κιλών, και μία (1) χειραποσκευή κατά άτομο.
 • Σας ενημερώνουμε ότι στα αεροδρόμια τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη μετάβαση και επιστροφή σας, θα υποστείτε εκτεταμένο και ενδελεχή έλεγχο χειραποσκευής εντός της οποίας απαγορεύεται να μεταφέρετε: Α) αιχμηρά αντικείμενα (ψαλιδάκια, σουγιάδες, μαχαίρια, λίμες, τσιμπιδάκια φρυδιών, νυχοκόπτες και άλλα). Β) Υγρά άνω των 50ml (σαμπουάν, αφρόλουτρα, αρώματα, καλλυντικά, αναψυκτικά και άλλα), εκτός εάν τα έχετε προμηθευτεί από τα Duty free (εντός αεροδρομίου).
 • Στη περιοχή των Ιεροσολύμων και πιο συγκεκριμένα στους θρησκευτικούς χώρους, για να επιτραπεί η είσοδος, η ένδυση πρέπει να είναι σεμνή και τα ενδύματα θα πρέπει να καλύπτουν τους αγκώνες, τους ώμους, τα γόνατα και τους αστραγάλους, ιδιαιτέρως στον Ναό της Αναστάσεως ή το Τείχος των Δακρύων ή τον Τάφο του Ιησού. Οι παντρεμένες γυναίκες οφείλουν να έχουν καλυμμένο το κεφάλι με μαντήλι. Εκτός από τους ιερούς χώρους και τη παλιά πόλη, ο τρόπος ένδυσης είναι ανάλογος με αυτόν της χώρας μας. Συνίσταται να έχετε μαζί σας, άνετα υποδήματα (χαμηλό ή και καθόλου τακούνι) που να ανταποκρίνονται στις συνθήκες του ταξιδίου.

Πληροφορίες και Κρατήσεις:

Εξυπηρέτηση πελατών

210 89 86 157  και  210 89 86 158

Συμπληρώστε την
ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Προτιμώμενη ώρα επικοινωνίας*Σας Προτείνουμε Επίσης