Εκδρομή

από355

Τοποθεσίες από Ταινίες του Hollywood (Κεφαλονιά - Ζάκυνθος)

Ημερομηνία Αναχώρησης

10 Απρ - 31 Οκτ

Διάρκεια

7 Ημέρες

7 Ημέρες – Αναχώρησεις:

 • Από 10 Απριλίου 2019 έως 31 Οκτωβρίου 2019

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Στο Ιόνιο Πέλαγος, ανάμεσα στα υπόλοιπα εξωτικά νησιά, στέκει μεγαλόπρεπη η Κεφαλονιά. Το νησί έχει μακρά ιστορία που ξεκινά από την προϊστορική εποχή. Γνώρισε την ακμή στην κλασική εποχή ενώ δοκιμάστηκε από πολλούς κατακτητές λόγω της στρατηγικής του θέσης. Ερείπια των ισχυρών αρχαίων πόλεων έχουν βρεθεί σε πολλές περιοχές στο νησί, εντυπωσιακοί μυκηναϊκοί τάφοι ενισχύουν τη θεωρία που θέλει τον περιβόητο βασιλιά της Ιθάκης, Οδυσσέα, να έχει θαφτεί στην Κεφαλονιά και πολλοί αρχαίοι θησαυροί εκτίθενται στο Αρχαιολογικό μουσείο του Αργοστολίου. Πολυφωτογραφημένη, πολυσυζητημένη, πολυαγαπημένη. Εντός και εκτός συνόρων. Όχι μόνο εξαιτίας της ταινίας «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι», που γυρίστηκε εδώ, αλλά και λόγω της ομορφιάς της. Τις αρχοντικές πόλεις της. Τα υπέροχα αξιοθέατά της. Αργοστόλι, Ληξούρι, Φισκάρδο, Σπήλαιο της Μελισσάνης. Η μεγαλύτερη του Ιονίου, η Κεφαλονιά, με τις συναρπαστικές παραλίες και τα καταπράσινα βουνά υπήρξε πάντα άκρως δημοφιλής προορισμός. Η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, το Αργοστόλι είναι κτισμένη σε μια πλαγιά λόφου και έχει το λιμάνι να απλώνεται μπροστά της, μια πόλη με πάρα πολλά αξιοθέατα, εστιατόρια και άλλα μέρη αναψυχής. Στην βόρεια πλευρά του νησιού βρίσκεται το Φισκάρδο παραδοσιακός οικισμός με γραφικά σπίτια και ιδιαίτερο χρώμα, μέρος όπου πλέουν πάρα πολλά σκάφη, για να απολαύσουν τον υπέροχο κόλπο και τα διεθνώς γνωστά gourmet εστιατόρια. Ενετικά κάστρα από το ένδοξο παρελθόν, νεοκλασικά αρχοντικά δημιουργούν ένα ρομαντικό περιβάλλον, τόσο το παρόν όσο και το παρελθόν έχουν ευνοήσει αυτό το νησί.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Η Ζάκυνθος είναι το νοτιότερο νησί του Ιονίου και το λουλούδι της Ανατολής ή το Fiore di Levante, όπως το ονόμασαν οι Λατίνοι. Η Ζάκυνθος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Επτανήσων, μετά την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα, καταλαμβάνοντας έκταση 406 τ.χλμ. Εδώ συναντήθηκε η ελληνική και η ιταλική παιδεία και τέχνη, μαρτυρίες της οποίας βρίσκουμε σε κάθε βήμα. Οι ειδυλλιακές παραλίες του νησιού, οι βραχώδεις ακτές, οι εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές κερδίζουν το θαυμασμό των επισκεπτών του νησιού. Εδώ, θα συναντήσετε μερικές από τις διασημότερες παραλίες της νησιωτικής Ελλάδας, όπως το Ναυάγιο, το Λαγανά, τις Βολίμες με τις Γαλάζιες Σπηλιές κ.α. Το νησί αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα – Καρέτα και της μεσογειακής φώκιας Μονάχους – Μονάχους. Το κλίμα της Ζακύνθου είναι ήπιο μεσογειακό με πολλές βροχές από Νοέμβριο μέχρι Ιανουάριο και μεγάλη ηλιοφάνεια όλο το έτος. Το νησί έχει πλούσια βλάστηση, δάση με κωνοφόρα δέντρα και άγρια φυτά αλλά και ελιές, πευκοδάση καθώς και υδροχαρή φυτά στις παράλιες ακτές.  Η Ζάκυνθος θεωρείται νησί με μακρά μουσική παράδοση. Οι Ζακυνθινοί ιδιαίτερα φιλόμουσοι συχνά συγκροτούν καλλίφωνες ομάδες – συντροφιές που τραγουδούν παλιά τοπικά τραγούδια και κυρίως καντάδες. Το νησί έχει αξιόλογη μουσική παράδοση και ιδιόμορφες τοπικές θρησκευτικές τελετές. Ονομαστά Ζακυνθινά προϊόντα είναι το κρασί Βερντέα, το εξαιρετικό λαδοτύρι, τα μαντολάτα και οι κολόνιες. Είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού που συνέγραψε τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος και του Ανδρέα Κάλβου. Είναι ο τόπος που έζησε ο Γρηγόρης Ξενόπουλος και πολλές ακόμη προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα

ΑΘΗΝΑ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Ώρα αναχώρησης ενδεικτικά στις 14:00 και άφιξη στο αεροδρόμιο του Αργοστολίου στις 15:00 (υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων). Εάν επιθυμείτε μπορούμε να αναλάβουμε την έκδοση των αεροπορικών σας εισιτηρίων με την αντίστοιχη επιβάρυνση. Μεταφορά από το αεροδρόμιο του Αργοστολίου στο ξενοδοχείο σας. Διανυκτέρευση.
2η Ημέρα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ημέρα ελεύθερη στη διάθεσή σας να ανακαλύψετε τις ομορφιές του νησιού. Για όσους επιθυμούν προαιρετική θαλάσσια μονοήμερη εκδρομή στην Ιθάκη ή στη Λευκάδα.
3η Ημέρα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ημέρα ελεύθερη στη διάθεσή σας για να ανακαλύψετε τις ομορφιές του νησιού. Για όσους επιθυμούν προαιρετική οδική εκδρομή τις πόλεις Άσσος, Φισκάρδο, λίμνη Μελισσάνη, Σάμη, Αγία Ευφημία, Μύρτος.
4η Ημέρα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο λιμάνι της Πεσσάδας και αναχώρηση για την όμορφη Ζάκυνθο. Άφιξη στην Ζάκυνθο στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Μεταφορά από το λιμάνι στο ξενοδοχείο σας και ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με το νησί. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον λόφο Στράνη όπου ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε τον «Ύμνο στην Ελευθερία». Στην συνέχεια επίσκεψη στο Ενετικό φρούριο, την εκκλησία της Ζωοδόχου πηγής, και στον πολιούχο Άγιο Διονύσιο για προσκύνημα. Ακόμα, άξια επίσκεψης είναι τα μουσεία Σολωμού και Κάλβου.
5η Ημέρα

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Μετά το πρωινό, ημέρα ελεύθερη για να επισκεφθείτε τις ομορφιές του νησιού, μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στην φανταστική αμμώδη παραλία του Λαγανά. Για όσους επιθυμούν προαιρετική θαλάσσια μονοήμερη εκδρομή στο Ναυάγιο και τις Γαλάζιες σπηλιές.
6η Ημέρα

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη για άλλη μια εξόρμηση. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Αργάσι και το Βασιλικό με τον θαυμάσιο πευκώνα. Για όσους επιθυμούν προαιρετική οδική εκδρομή που περιλαμβάνει επίσκεψη σε ελαιοτριβείο, εργαστήριο ξυλογλύπτου, την εκκλησία της Αγίας Μαύρας, το μοναστήρι της Αναφωνήτριας, Οινοποιεία, τις σπηλιές στο Πόρτο Βρώμη. Στην επιστροφή βλέπετε από ψηλά την παγκοσμίως γνωστή παραλία «Ναυάγιο».
7η Ημέρα

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα. Ώρα αναχώρησης ενδεικτικά στις 17:10 και άφιξη στο αεροδρόμιο της Αθήνας στις 18:10 (υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων). Εάν επιθυμείτε μπορούμε να αναλάβουμε την έκδοση των αεροπορικών σας εισιτηρίων με την αντίστοιχη επιβάρυνση.

ΤΙΜΕΣ

Κόστος κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο:

 

 

10/04/2019 – 31/05/2019

 

Τιμή κατ’ άτομο:  355 €

 

01/06/2019 – 30/06/2019

 

Τιμή κατ’ άτομο:  390 €

 

01/07/2019 – 31/08/2019

 

Τιμή κατ’ άτομο:  510 €
 

01/09/2019 – 30/09/2019

 

Τιμή κατ’ άτομο: 390 €

01/10/2019 – 31/10/2019

 

Τιμή κατ’ άτομο:  355 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Κεφαλονιά σε ξενοδοχεία 3* με πρωινό.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Ζάκυνθο σε ξενοδοχεία 3* με πρωινό.
 • Μεταφορά από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς στο ξενοδοχείο.
 • Μεταφορά από το ξενοδοχείο στο λιμάνι (Πεσσάδα) της Κεφαλονιάς.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης Κεφαλονιά – Ζάκυνθος.
 • Μεταφορά από το λιμάνι (Άγιος Νικόλαος) της Ζακύνθου στο ξενοδοχείο.
 • Μεταφορά από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κεφαλονιά &  Ζάκυνθος – Αθήνα (ενδεικτικές τιμές αεροπορικών εισιτηρίων: Αθήνα – Κεφαλονιά από 150 € / Ζάκυνθος – Αθήνα από 150 €, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα).
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
 • Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ως περιλαμβανόμενο ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Σύμφωνα με το άρθρο 53 του νόμου 4389/2016, από 1η Ιανουαρίου 2018 επιβάλλεται σε όλα τα ξενοδοχεία και λοιπά τουριστικά καταλύματα φόρος υπέρ του Δημοσίου, με την ονομασία “Φόρος διαμονής”. Ο φόρος αυτός δεν περιλαμβάνεται στις τιμές των τιμοκαταλόγων μας ή των εκδρομών μας, καθότι θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απ ευθείας στο ξενοδοχείο με ξεχωριστή Πράξη / απόδειξη κατά την άφιξη ή την αναχώρηση του. Το ύψος του φόρου ανά δωμάτιο / ανά διανυκτέρευση είναι: Ξενοδοχείο 3* 1,50 € / Ξενοδοχείο 4* 3,00 € / Ξενοδοχείο 5* 4,00 €.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Μονοήμερη Κρουαζιέρα στην Ιθάκη

 • Η μέρα σας ξεκινά με τη μεταφορά σας στο λιμάνι. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση με προορισμό την Ιθάκη. Πρώτη σας στάση το Βαθύ που είναι η πρωτεύουσα της Ιθάκης. Εκεί θα έχετε χρόνο για να απολαύσετε τη θέα, τα καταστήματα, τις εκκλησίες και τις παραθαλάσσιες ταβέρνες.  Επόμενες στάσεις για κολύμπι από το πλοίο είναι το Κιόνι και το Γιδάκι. Στη συνέχεια επιστροφή στο λιμάνι και μεταφορά στο ξενοδοχείο σας.

Γλώσσες: Αγγλικά.

Τιμές για το καλοκαίρι 2019:

 • Ενήλικες: 40 € ανά άτομο.
 • Παιδιά (έως 12 ετών): 25 €.

 

Μονοήμερη Κρουαζιέρα στη Λευκάδα

 • Η μέρα σας ξεκινά με τη μεταφορά σας στο λιμάνι. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για μια κρουαζιέρα στη βορειοανατολική πλευρά της Κεφαλονιάς και για  το νησί της Λευκάδας. Πρώτη σας στάση το Πόρτο Κατσίκι για κολύμπι. Επόμενη στάση το πολυσύχναστο λιμάνι της Βασιλικής, όπου υπάρχουν ταβέρνες, μπαρ, καταστήματα και θα έχετε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικά). Στη συνέχεια κατευθυνόσαστε προς τη θαλάσσια διώρυγα που χωρίζει την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Στη συνέχεια επιστροφή στο λιμάνι και μεταφορά στο ξενοδοχείο σας.

Γλώσσες: Αγγλικά.

Τιμές για το καλοκαίρι 2019:

 • Ενήλικες: 40 € ανά άτομο.
 • Παιδιά (έως 12 ετών): 25 €.

 

Οδική εκδρομή με πούλμαν στο Φισκάρδο

 • Ξεκινάτε την ημέρα σας από τα νότια του νησιού και συνεχίζετε ανάμεσα στα βουνά προς την ανατολική ακτή και στην πραγματικά όμορφη και μυθική σπηλιά της λίμνης Μελισσάνη. Στη συνέχεια διαδρομή προς τα βόρεια και το χωριό Άσσος. Εκεί υπάρχει χρόνος για  κολύμπι, για λήψη φωτογραφιών και για φαγητό (προαιρετικά). Η υπέροχη θέα στα ερείπια του φρουρίου που περιβάλλει τον κόλπο, το καθιστούν ένα παραδεισένιο σημείο. Μετά το ειδυλλιακό σκηνικό στην Άσσο, φθάνουμε στο κοσμοπολίτικο λιμάνι και χωριό το Φισκάρδο. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια και φωτογραφίες. Στη συνέχεια διαδρομή πάνω από τον  φανταστικό κόλπο του Μύρτου. Ακολούθως βλέπετε  τη χερσόνησο του Ληξουρίου, τα ιχθυοτροφεία και  ολοκληρώνετε την εκδρομή σας επιστρέφοντας στο Αργοστόλι.

Γλώσσες: Αγγλικά.

Τιμές για το καλοκαίρι 2019:

 • Ενήλικες: 40 € ανά άτομο.
 • Παιδιά (έως 12 ετών): 25 €.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Κρουαζιέρα στο Ναυάγιο και τις Γαλάζιες Σπηλιές

 • Μια 4ώρη κρουαζιέρα αναψυχής με την οποία σας δίνεται η δυνατότητα να δείτε και να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά της φημισμένης παραλίας της Ζακύνθου το Ναυάγιο, παραλία φωτογραφημένη διεθνώς, μη προσβάσιμη από την στεριά. Στη συνέχεια θα επισκεφθείτε τις γαλάζιες σπηλιές που είναι ιδανική τοποθεσία για καταδύσεις.

Γλώσσες: Αγγλικά.

Τιμές για το καλοκαίρι 2019:

 • Ενήλικες: 40 € ανά άτομο.
 • Παιδιά (έως 12 ετών): 25 €.

 

Θαλάσσια εκδρομή: ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΧΕΛΩΝΕΣ – ΜΑΡΑΘΟΝΗΣΙ –  ΣΠΗΛΑΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΙ

 • Μια 3ώρη κρουαζιέρα αναψυχής με την οποία σας δίνεται η δυνατότητα να επισκεφθείτε το χώρο διαβίωσης των θαλάσσιων χελωνών καρέτα-καρέτα, τις οποίες θα μπορέσετε να δείτε και να  φωτογραφήσετε από πολύ κοντά. Στην συνέχεια θα επισκεφθείτε το Μαραθονήσι που λέγεται ότι είναι το νησί της χελώνας επειδή έχει και το σχήμα χελώνας, όπου θα κάνετε στάση για κολύμπι. Κατόπιν θα επισκεφθείτε τις σπηλιές στο Κερί όπου τα νερά εναλλάσσονται μεταξύ γαλάζιου και γαλαζοπράσινου ανάλογα με την αντανάκλαση του ηλίου. Και εκεί θα μπορέσετε να κολυμπήσετε.

Γλώσσες: Αγγλικά.

Τιμές για το καλοκαίρι 2019:

 • Ενήλικες: 40 € ανά άτομο.
 • Παιδιά (έως 12 ετών): 25 €.

 

Ο γύρος του νησιού με πούλμαν

 • Με αυτή την οδική εκδρομή μπορείτε να γνωρίσετε την όμορφη Ζάκυνθο. Πρώτος σταθμός τα Λιθάκια  όπου εκεί θα μπορέσετε να δείτε τον τρόπο παραγωγής του Ελαιόλαδου. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να αγοράσετε το φημισμένο Ελαιόλαδο του νησιού. Στη συνέχεια θα επισκεφθείτε το εργαστήρι του φημισμένου ξυλογλύπτη Νίκου, ο οποίος φτιάχνει το εσωτερικό του τοπικού Ναού. Στη συνέχεια  επόμενος σταθμός σας θα είναι η εντυπωσιακή εκκλησία της Αγίας Μαύρας, όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει την εξαιρετικής ομορφιάς εικόνα της Αγίας. Η επόμενη στάση θα είναι η Ι. Μονή της Αναφωνήτριας, εκεί όπου ο πολιούχος του νησιού, ο Άγιος Διονύσιος, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, εκεί θα υπάρχει στάση για καφέ. Μετά θα επισκεφθείτε  το οινοποιείο του Δημήτρη, η Ζάκυνθος παράγει εξαιρετικής ποιότητας κρασιά, που αξίζει κανείς να δοκιμάσει. Στη συνέχεια κατευθύνεστε στο Πόρτο Βρομί, όπου μπορεί κανείς να επισκεφθεί τις σπηλιές. Εκεί υπάρχει δυνατότητα προαιρετικού γεύματος. Η εκδρομή σας ολοκληρώνεται με το Ναυάγιο το οποίο το βλέπετε από ψηλά και επιστροφή στην πόλη.

Γλώσσες: Αγγλικά.

Τιμές για το καλοκαίρι 2019:

 • Ενήλικες: 40 € ανά άτομο.
 • Παιδιά (έως 12 ετών): 25 €.

Πληροφορίες και Κρατήσεις:

Εξυπηρέτηση πελατών

210 89 86 157  και  210 89 86 158

Συμπληρώστε την
ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Προτιμώμενη ώρα επικοινωνίας*