Εκδρομή

από20

Καστόρειο Μονοήμερη

Ημερομηνία Αναχώρησης

11 Οκτ - 22 Νοέ

Διάρκεια

1 Ημέρα

Αναχωρήσεις:

  • 11, 25 Οκτωβρίου 2020

  • 08, 22 Νοεμβρίου 2020

ΚΑΣΤΟΡΕΙΟ

Το Καστόρειο είναι ένα καταπράσινο ορεινό χωριό του νομού Λακωνίας σε υψόμετρο 500 μέτρων, που εκτείνεται στην ανατολική πλευρά του Βόρειου Ταϋγέτου και απέχει 17 χιλιόμετρα από την Σπάρτη (20 λεπτά) και 225 χιλιόμετρα από την Αθήνα (περίπου 3 ώρες). Ανήκει στο Δήμο Σπάρτης ενώ πριν ήταν η έδρα του πρώην Δήμου Πελλάνας και είναι ένα γραφικό χωριό της Πελοποννήσου. Έχει πληθυσμό 600 κατοίκων τον χειμώνα και περίπου 2000 κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Το Καστόρειο καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων του αλλά και των γειτονικών χωριών σε υπηρεσίες και σε εμπορικά καταστήματα. Τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει νέα καταστήματα, ξενώνες, νέες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις γίνονται και υποστηρίζονται από τους κατοίκους αλλά και από τους δραστήριους συλλόγους, έτσι το Καστόρειο κάνει τα πρώτα του τουριστικά βήματα και ολοένα περισσότερος κόσμος γνωρίζει τον παρθένο Βόρειο Ταΰγετο!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συγκέντρωση στα γραφεία μας ώρα 07:10 και αναχώρηση ώρα 07:30.
Πρώτη μας στάση για καφέ στην Αρδάμη (180 χιλιόμετρα από την Αθήνα) μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή απολαμβάνοντας παραδοσιακά χωριά και μια φύση που σε μαγεύει. Τα χωριά Παρδάλι, Κονιδίτσα, Σελλασία, Πελλάνα είναι κάποια από τα πολλά χωριά που θα συναντήσουμε στο πέρασμα μας.
Και επιτέλους φθάνουμε εκεί που ο Θεός αγαπούσε το χαβιάρι, στο Καστόρειο.
Το Καστόρειο είναι ένα καταπράσινο ορεινό χωριό με καταπληκτική αρχιτεκτονική πανέμορφη πλατεία, σε υψόμετρο 500ων μέτρων, στην βόρεια πλευρά του Ταϋγέτου στον νομό Λακωνίας. Έχει παραδοσιακά εστιατόρια, καφέ και καταστήματα όπου μπορείτε να αγοράσετε ντόπια προϊόντα (ελαιόλαδο, παξιμάδια, καρύδια, κάστανα και από το ιχθυοτροφείο χαβιάρι, καπνιστές και φρέσκες πέστροφες και σολομούς).
Μεταξύ άλλων θα δούμε τις πηγές του Αγίου Μάμα, τον παλαιό νερόμυλο, το ιχθυοτροφείο πέστροφας και Σολωμού όπου παράγεται το πρώτο χαβιάρι στην Ελλάδα, (ήταν αυτοί που βοήθησαν στην κινηματογραφική παραγωγή της ταινίας “Ο Θεός αγαπούσε το χαβιάρι”). Θα περπατήσουμε στην γέφυρα και στις όχθες του Κάστορα ποταμού που διασχίζει το Φαράγγι του Κάστορα με μονοπάτια πεζοπορίας όπου θα θαυμάζουμε την πλούσια βλάστηση από καστανιές και καρυδιές σε ένα μοναδικό τοπίο.
Θα επισκεφτούμε την μικρή εκκλησία της Μισοσπορίτισσας κτισμένη μέσα σε σπηλιά που ήταν ασκητήριο του Αγίου Θεοκλήτου.
Απολαύστε το μεσημεριανό σας φαγητό στα παραδοσιακά ταβερνάκια με πιάτα της ώρας, πέστροφες από το ιχθυοτροφείο, κόκορα κρασάτο και πολλές άλλες παραδοσιακές νοστιμιές.
Στην επιστροφή θα επισκεφτούμε το Ναύπλιο για καφέ. Επιστροφή στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτήν την άγνωστη πλευρά του Ταϋγέτου.

ΤΙΜΕΣ

Κόστος κατ’ άτομο:

 

11, 25 Οκτωβρίου 2020
08, 22 Νοεμβρίου 2020

Ενήλικες

Παιδιά

20 €

15 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Αρχηγός – ξεναγός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ως περιλαμβανόμενο ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Πληροφορίες και Κρατήσεις:

Εξυπηρέτηση πελατών

210 89 86 157    και    210 89 86 158

Συμπληρώστε την
ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Προτιμώμενη ώρα επικοινωνίας*Σας Προτείνουμε Επίσης