Εκδρομή

από23

Καλάβρυτα Μονοήμερη

Ημερομηνία Αναχώρησης

11 Οκτ - 30 Μάι

Διάρκεια

1 Ημέρα

Αναχωρήσεις:

  • Κάθε Κυριακή από 11 Οκτωβρίου 2020 έως 30 Μαΐου 2021

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Kαλάβρυτα. Η χειμερινή πρωτεύουσα της Πελοποννήσου αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τις χειμερινές διακοπές, τη φύση, την ιστορία και τα σπορ βουνού. Ορεινοί ξενώνες, εξαιρετικό φαγητό, το σπήλαιο των Λιμνών με τις δεκατρείς υπόγειες λίμνες του, το πλατανόδασος στο Πλανητέρο, πλαγιές γεμάτες έλατα, το απόκρημνο φαράγγι του Βουραϊκού, ο περίφημος οδοντωτός να το διασχίζει «ατρόμητος», το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού, η μονή της Αγίας Λαύρας και το εντυπωσιακό Μέγα Σπήλαιο είναι μερικά από τα αναρίθμητα  αξιοθέατα της περιοχής γύρω από τα Καλάβρυτα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συγκέντρωση στις 07:15 το πρωί στα γραφείο μας και αναχώρηση 07:30 για τα Καλάβρυτα με ενδιάμεση στάση για καφέ.
Θα περάσουμε από το Διακοπτό και θα ανηφορίσουμε προς το Μέγα Σπήλαιο που βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στην είσοδο μιας φυσικής σπηλιάς και σε ύψος 924 μέτρων. Χτίστηκε το 362 από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς, Συμεών και Θεόδωρο οι οποίοι είδαν ξεχωριστά ο καθένας μια οπτασία με την εντολή να μεταβούν στην Αχαΐα και να βρουν την ιερή εικόνα της Παναγίας από μαστίχα και κερί, φιλοτεχνημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Οι τοίχοι της εκκλησίας στο μοναστήρι καλύπτονται με νωπογραφίες από το 1653. Επίσης εκεί φυλάσσονται και χειρόγραφα Ευαγγέλια και άμφια.
Επόμενη στάση μας η μονή της Αγίας Λαύρας, που ιδρύθηκε το 10ο αιώνα από έναν ερημίτη. Κάηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους το 1585 και το 1827 και από τους Γερμανούς το 1943. Το 1821 αποτέλεσε το κέντρο της Εθνεγερσίας κατά των Οθωμανών με την ύψωση του Λαβάρου, που φυλάσσεται ακόμα εδώ και την ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Επίσης θα επισκεφτούμε το μνημείο του ολοκαυτώματος.
Συνεχίζουμε για τη πόλη των Καλαβρύτων με την εκπληκτική φυσική ομορφιά, που θεωρείται τόπος σταθμός στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Θα δούμε το ρολόι του Μητροπολιτικού Ναού στο κέντρο της πλατείας, το οποίο είναι σταματημένο την ώρα που έγινε η εκτέλεση των ανδρών της πόλης, το μουσείο του ολοκαυτώματος και το Παλάτι της Παλαιολογίνας, το οποίο πιθανολογείται πως κτίστηκε από το Θωμά Παλαιολόγο. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα στην πόλη και ψώνια στα τοπικά μαγαζιά της περιοχής. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στον Οδοντωτό και ώρα 15:28 θα αναχωρήσουμε μέσω μιας μαγευτικής διαδρομής στο φαράγγι του Βουραϊκού για το Διακοπτό. Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΤΙΜΕΣ

Κόστος κατ’ άτομο:

 

Κάθε Κυριακή
από 11 Οκτωβρίου 2020
έως 30 Μαΐου 2021

Ενήλικες

Παιδιά

23 €

18

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν.
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
  • Το εισιτήριο για τον οδοντωτό.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ως περιλαμβανόμενο ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Πληροφορίες και Κρατήσεις:

Εξυπηρέτηση πελατών

210 89 86 157    και    210 89 86 158

Συμπληρώστε την
ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Προτιμώμενη ώρα επικοινωνίας*Σας Προτείνουμε Επίσης