Εκδρομή

από235

Διακοπές στην Ζάκυνθο (Οργανωμένα)

Ημερομηνία Αναχώρησης

01 Ιούλ - 21 Αύγ

Διάρκεια

5 Ημέρες

5 Ημέρες – Αναχωρήσεις:

  • 01, 13, 21, 27 Ιουλίου 2020

  • 01, 12, 21 Αυγούστου 2020

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Η Ζάκυνθος είναι το νοτιότερο νησί του Ιονίου και το λουλούδι της Ανατολής ή το Fiore di Levante, όπως το ονόμασαν οι Λατίνοι. Η Ζάκυνθος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Επτανήσων, μετά την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα, καταλαμβάνοντας έκταση 406 τ.χλμ. Εδώ συναντήθηκε η Ελληνική και η Ιταλική παιδεία και τέχνη, μαρτυρίες της οποίας βρίσκουμε σε κάθε βήμα. Οι ειδυλλιακές παραλίες του νησιού, οι βραχώδεις ακτές, οι εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές κερδίζουν το θαυμασμό των επισκεπτών του νησιού. Εδώ, θα συναντήσετε μερικές από τις διασημότερες παραλίες της νησιωτικής Ελλάδας, όπως το Ναυάγιο, το Λαγανά, τις Βολίμες με τις Γαλάζιες Σπηλιές κ.α. Το νησί αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα-Καρέτα και της μεσογειακής φώκιας Μονάχους-Μονάχους. Το κλίμα της Ζακύνθου είναι ήπιο μεσογειακό με πολλές βροχές από Νοέμβριο μέχρι Ιανουάριο και μεγάλη ηλιοφάνεια όλο το έτος. Το νησί έχει πλούσια βλάστηση, δάση με κωνοφόρα δέντρα και άγρια φυτά αλλά και ελιές, πευκοδάση καθώς και υδροχαρή φυτά στις παράλιες ακτές.  Η Ζάκυνθος θεωρείται νησί με μακρά μουσική παράδοση. Οι Ζακυνθινοί ιδιαίτερα φιλόμουσοι συχνά συγκροτούν καλλίφωνες ομάδες – συντροφιές που τραγουδούν παλιά τοπικά τραγούδια και κυρίως καντάδες. Το νησί έχει αξιόλογη μουσική παράδοση και ιδιόμορφες τοπικές θρησκευτικές τελετές. Ονομαστά ζακυνθινά προϊόντα είναι το κρασί Βερντέα, το εξαιρετικό λαδοτύρι, τα μαντολάτα και οι κολόνιες. Είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού που συνέγραψε τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος και του Ανδρέα Κάλβου. Είναι ο τόπος που έζησε ο Γρηγόρης Ξενόπουλος και πολλές ακόμη προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα

ΑΘΗΝΑ – ΚΥΛΛΗΝΗ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το λιμάνι της Κυλλήνης με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Ζάκυνθο, άφιξη, χρόνος ελεύθερος για την πρώτη γνωριμία με την πόλη και γεύμα προαιρετικά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Βασιλικού. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα

ΣΤΡΑΝΗ – ΜΠΟΧΑΛΗ – ΠΟΡΤΟ-ΡΩΜΑ – ΓΕΡΑΚΑΣ – ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το λόφο του Στράνη, εκεί όπου ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε τον Ύμνο στην Ελευθερία, ακολουθεί το πανέμορφο προάστιο Μπόχαλη με την πανοραμική θέα, η εκκλησία της Χρυσοπηγής και το Βενετσιάνικο κάστρο. Λίγο αργότερα θα γνωρίσουμε την κοσμοπολίτικη παραλία του Λαγανά, ενώ αμέσως μετά προσπερνώντας το πανέμορφο Πόρτο-Ρώμα, θα φθάσουμε στην γραφική παραλία του Γέρακα, βιότοπο της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα-Καρέτα, όπου θα έχουμε χρόνο για κολύμπι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα

ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ – ΑΓ. ΜΑΥΡΑ – ΑΓ. ΛΕΩΝ – ΕΞΩ ΧΩΡΑ – ΜΑΡΙΕΣ – ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑ – ΒΟΛΙΜΕΣ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ή ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε τη γνωριμία με το νησί με επίσκεψη στο χωριό Μαχαιράδο με την εκκλησία της Αγίας Μαύρας, καθώς και τα χωριά Άγιος Λέων – Έξω Χώρα – Μαριές – Αναφωνήτρια (στάση για να επισκεφτούμε τη Μονή, όπου είχε μονάσει ο Άγιος Διονύσιος). Αμέσως μετά περνώντας από τις Βολίμες θα καταλήξουμε στην παραλία του Άγιου Νικολάου, για κολύμπι και γεύμα προαιρετικά η εναλλακτικά επίσκεψη στις Γαλάζιες Σπηλιές (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα

ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΙΟΥ – ΣΠΗΛΙΕΣ ΚΕΡΙΟΥ – ΜΑΡΑΘΟΝΗΣΙ

Πρωινό και αναχώρηση για την Λίμνη Κεριού, παραμονή, κολύμπι, γεύμα προαιρετικά. Δυνατότητα (έξοδα ατομικά) για προαιρετική επίσκεψη με τουριστικό πλοιάριο, στις Σπηλιές Κεριού και το Μαραθονήσι, μια ακόμη περιοχή που φιλοξενεί τις θαλάσσιες χελώνες Καρέτα-Καρέτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα

ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ – ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΒΟΥ – ΚΥΛΛΗΝΗ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα έχουμε την τελευταία μας γνωριμία με την πόλη της Ζακύνθου και χρόνο για επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, το Μαυσωλείο Σολωμού και Κάλβου, το γραφικό λιθόστρωτο, τα εμπορικά καταστήματα. Το μεσημέρι απόπλους για Κυλλήνη και συνεχίζουμε για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

ΤΙΜΕΣ

Κόστος κατ’ άτομο:

 

5 ημέρες:
01, 13, 21, 27 Ιουλίου 2020
01, 12, 21 Αυγούστου 2020

2κλινο

1κλινο

Παιδί
2 έως 12
χρονών*

MATILDA HOTEL 4*
(ή παρόμοιο)

235 €320

215 €

*Η παιδική τιμή ισχύει για διαμονή ενός παιδιού (έως 11,99), στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες σε πρόσθετη κλίνη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή, τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις, στο ξενοδοχείο Matilda 4*, στην περιοχή του Βασιλικού.
  • Τέσσερα (4) πρωινά και τέσσερα (4) δείπνα (το ένα με μουσική υπόκρουση).
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κυλλήνη – Ζάκυνθος – Κυλλήνη.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Φόρος διαμονής.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ως περιλαμβανόμενο ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Πληροφορίες και Κρατήσεις:

Εξυπηρέτηση πελατών

210 89 86 157    και    210 89 86 158

Συμπληρώστε την
ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Προτιμώμενη ώρα επικοινωνίας*Σας Προτείνουμε Επίσης