Εκδρομή

από270

Διακοπές στην Σαμοθράκη (Οργανωμένα)

Ημερομηνία Αναχώρησης

14 Αύγ - 27 Σεπ

Διάρκεια

5 Ημέρες

5 Ημέρες – Αναχωρήσεις:

 • 14, 23, 30 Αυγούστου 2020

 • 13, 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Η Σαμοθράκη, είναι καταπράσινη, γεμάτη νερά, μυρωδιές από βότανα και μια μυστικιστική ομορφιά. Το Σάος, το άγριο κι μονίμως ανταριασμένο βουνό του νησιού, εκπέμπει ενέργεια που καθηλώνει και συναρπάζει. Στις πλαγιές του όπου βρίσκονται οι Βάθρες (εντυπωσιακές φυσικές πισίνες που δημιουργούνται από καταρράκτες) συναντιέται ένα ετερόκλητο πλήθος: Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς νεοχίπις, διανοούμενοι, οικογενειάρχες και ηλικιωμένοι από τη Θράκη και τη Μακεδονία. Οι διανοούμενοι βρίσκουν ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Καμαριώτισσα, οι οικογένειες στα ξενοδοχεία στα Λουτρά και η νεολαία στήνει σκηνές κάτω από την οργιώδη βλάστηση των δυο κάμπινγκ. Το βράδυ όλοι συναντιούνται στον Πύργο, τη γραφική ορεινή Χώρα με το μεσαιωνικό κάστρο, για ποτάκι ή γλυκό και στα Λουτρά (ή αλλιώς Θέρμα) στα μαγαζιά που βρίσκονται μέσα σε πυκνό δάσος από πλατάνια. Το πρωί όσοι δεν αράζουν στη σκιά των δέντρων ή στις παραλίες περπατούν σε αρχαιολογικούς χώρους για να δουν ερείπια μνημείων της αρχαϊκής, της ελληνιστικής, της ρωμαϊκής και της βυζαντινής εποχής. Από τα highlights είναι το Αρσινόειον, το μεγαλύτερο κυκλικό οικοδόμημα της αρχαιότητας, και το Ιερό των Μεγάλων Θεών, όπου γίνονταν οι τελετές των Καβειρίων Μυστηρίων, ενώ σε διάφορα σημεία θα δείτε πύργους που θεωρούνται σημαντικά παραδείγματα υστεροβυζαντινής φρουριακής αρχιτεκτονικής του ελλαδικού χώρου. Αξίζει να κάνετε μια μικρή κρουαζιέρα για να δείτε τα περίεργα γεωλογικά σχήματα στο νότιο κομμάτι του νησιού που σχετίζονται με τοπικούς θρύλους, απομονωμένες παραλίες, καταρράκτες που πέφτουν κατευθείαν στη θάλασσα και παράκτιες ή θαλασσινές σπηλιές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα

ΑΘΗΝΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινή αναχώρηση από το Σύνταγμα. Με ενδιάμεσες στάσεις θα έρθουμε στην Αλεξανδρούπολη, πρωτεύουσα του νομού Έβρου, σημαντικό λιμάνι και εμπορικό κέντρο της βορειοανατολικής Ελλάδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για σύντομη περιήγηση στην Αλεξανδρούπολη. Εδώ θα δούμε και το αντίγραφο από το περίφημο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης δωρεά του Μουσείου του Λούβρου εκεί όπου βρίσκετε το μεγαλειώδες πρωτότυπο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου θα πάρουμε το πλοίο για την όμορφη Σαμοθράκη. Το ταξίδι μας θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον Προφήτη Ηλία ένα ορεινό χωριό με αιωνόβια πλατάνια από όπου θα δούμε από ψηλά την Ίμβρο και την Τένεδο. Θα συνεχίσουμε για τις Βάθρες, τους Καταρράκτες του Φονιά και τους Πύργους των Γατελούζων, τις μεσαιωνικές οχυρώσεις που δεσπόζουν σε ύψωμα με θέα τη θάλασσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Δείπνο σε τοπική ταβέρνα με το φημισμένο κατσικάκι στην σούβλα. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα

ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ – ΒΑΘΡΕΣ

Πρωινό και η μέρα μας ξεκινάει από τον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης. Επίσκεψη στο ιερό των μεγάλων Θεών όπου λαμβάνουν μέρος τα Καβήρια Μυστήρια φημισμένα σε όλη την αρχαία Ελλάδα εκεί που βρέθηκε το γνωστό σε όλο τον κόσμο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης. Επόμενη βόλτα μας στις Βάθρες της γριάς, ένα μαγευτικό τοπίο και μια πεζοπορία ανάμεσα σε πλατάνια και πηγές που καταλήγουν σε φυσικές λεκάνες λίμνες. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε ταβέρνα κάτω από τα πλατάνια και θα απολαύσουμε κατσικάκι γεμιστό με τοπικούς μεζέδες. Το απόγευμα ελεύθερο ή προτείνουμε μια βόλτα.

4η Ημέρα

ΟΡΟΣ ΣΑΟΣ – ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΤΕΛΟΥΖΙ – ΘΕΡΜΑ

Πρωινό και επισκεπτόμαστε τη χώρα που βρίσκεται σε μια πλαγιά του όρους Σάος αμφιθεατρικά χτισμένη ώστε να μην είναι ορατή από τη θάλασσα και τους πειρατές. Βόλτα στα γραφικά στενάκια, επίσκεψη στο Γενουάτικο κάστρο των Κατελούζι. Καφέ και παραδοσιακά γλυκά στα μαγαζιά του χωριού, τοπικά σουβενίρ και γλυκά του κουταλιού. Στη συνέχεια με το πούλμαν θα κάνουμε το γύρο του νησιού μέχρι εκεί που τελειώνει ο δρόμος απολαμβάνοντας την πλούσια χλωρίδα της Σαμοθράκης. Όποιος επιθυμεί μπορεί να κολυμπήσει σε οργανωμένη παραλία στα Θερμά. Το βράδυ πολύ κοντά στο ξενοδοχείο θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα με φρέσκο ψάρι και θαλασσινά από τις τράτες.

5η Ημέρα

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινή αναχώρηση με το πλοίο για την Αλεξανδρούπολη. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην Αθήνα το απόγευμα.

ΤΙΜΕΣ

Κόστος κατ’ άτομο:

 

5 ημέρες:
14, 23, 30 Αυγούστου 2020
13, 27 Σεπτεμβρίου 2020

2κλινο

1κλινο

Παιδί
5 έως 11
χρονών*

Αλεξανδρούπολη
HOTEL ALKYON 3*
(ή παρόμοιο)

270 €
(τιμή και για τα
2 ξενοδοχεία)
350 €
(τιμή και για τα
2 ξενοδοχεία)

230 €
(τιμή και για τα
2 ξενοδοχεία)

Σαμοθράκη
AEOLOS HOTEL 3*
(ή παρόμοιο)

*Η παιδική τιμή ισχύει για διαμονή ενός παιδιού (έως 10,99), στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες σε πρόσθετη κλίνη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη.
 • Μια (1) διανυκτέρευση στην Αλεξανδρούπολη σε ξενοδοχείο 3*.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Σαμοθράκη σε ξενοδοχείο 3*.
 • Τέσσερα (4) πρωινά στο ξενοδοχείο.
 • Τέσσερα (4) γεύματα σε τοπικές ταβέρνες.
 • Αρχηγός / συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Σύμφωνα με το άρθρο 53 του νόμου 4389/2016, από 1η Ιανουαρίου 2018 επιβάλλεται σε όλα τα ξενοδοχεία και λοιπά τουριστικά καταλύματα φόρος υπέρ του Δημοσίου, με την ονομασία “Φόρος διαμονής”. Ο φόρος αυτός δεν περιλαμβάνεται στις τιμές των τιμοκαταλόγων μας ή των εκδρομών μας, καθότι θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απ ευθείας στο ξενοδοχείο με ξεχωριστή Πράξη / απόδειξη κατά την άφιξη ή την αναχώρηση του. Το ύψος του φόρου ανά δωμάτιο / ανά διανυκτέρευση είναι: Ξενοδοχείο 3* 1,50 € / Ξενοδοχείο 4* 3,00 € / Ξενοδοχείο 5* 4,00 €.
 • Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ως περιλαμβανόμενο ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Προσοχή! Δετά κλειστά παπούτσια για περπάτημα στον αρχαιολογικό χώρο και τις Βάθρες.
 • Η ημιδιατροφή γίνεται στις τοπικές ταβέρνες.
 • Την τρίτη ημέρα η ημιδιατροφή γίνεται το μεσημέρι και προσφέρετε το τοπικό γεμιστό αρνάκι.

Πληροφορίες και Κρατήσεις:

Εξυπηρέτηση πελατών

210 89 86 157    και    210 89 86 158

Συμπληρώστε την
ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Προτιμώμενη ώρα επικοινωνίας*Σας Προτείνουμε Επίσης