Εκδρομή

από265

Διακοπές στην Πάτμο (Οργανωμένα)

Ημερομηνία Αναχώρησης

29 Ιούλ - 23 Σεπ

Διάρκεια

6 Ημέρες

6 Ημέρες – Αναχωρήσεις:

 • 29 Ιουλίου 2020

 • 12 Αυγούστου 2020

 • 02, 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΑΤΜΟΣ

Η Πάτμος είναι τόπος μοναδικός, συγκινητικός, λατρεμένος. Για μια στιγμή δεν ξέρεις αν ο τόπος μαρτυρά την ιστορία, ή αν η ιστορία έχει φτιάξει τον τόπο. Και όμως, σε αυτό το μέρος δημιουργήθηκαν τα οράματα της τελικής καταστροφής της ανθρωπότητας. Αυτά ενέπνευσαν τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο να γράψει το Βιβλίο της Αποκάλυψης με το οποίο ολοκληρώνεται η Καινή Διαθήκη, δίνοντας μερικές από τις πιο δυσοίωνες περιγραφές της Βίβλου. Πρωτεύουσα του Δήμου της Πάτμου είναι η Χώρα, κτισμένη σε ύψωμα, όπου υπερέχει η Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1999. Άλλοι μικρότεροι συνοικισμοί του νησιού είναι η Σκάλα, ο Κάμπος, το Διακόφτι και ο Σταυρός. Το νησί προσφέρει στον επισκέπτη όμορφες παραλίες και καθαρά νερά. Αποτελεί θρησκευτικό κέντρο με παγκόσμιο ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα προσφέρει έναν ιδανικό προορισμό για όσους επιζητούν διακοπές που συνδυάζουν ηρεμία και ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΤΜΟΣ

Συγκέντρωση στον Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για το νησί της Πάτμου, το Ιερό Νησί της Αποκάλυψης.

2η Ημέρα

ΠΑΤΜΟΣ

Άφιξη στην Πάτμο 03:00. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στη Σκάλα. Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε από το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης όπου εδώ έγραψε ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος την Αποκάλυψη. Η Πατμιάδα Σχολή βρίσκεται πίσω από το μοναστήρι, ιδρύθηκε το 1713, λειτούργησε σαν εκκλησιαστική Σχολή και υπήρξε κέντρο των υπόδουλων Ελλήνων. Θα συνεχίσουμε στη νοτιοδυτική πλευρά της χώρας στην ιερά Μονή του Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου που κτίστηκε από τον ιερομόναχο Νικηφόρο Κρήτα το 1613. Η συλλογή των εικόνων της Μονής χρονολογείται από τον 15ο έως 17ο αιώνα. Μεταξύ των πιο πρόσφατων εικόνων της Μονής συγκαταλέγονται μερικές φιλοτεχνημένες από την μακαριστή αδερφή Ολυμπιάδα. Θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσα του νησιού, την Χώρα. Στην κορυφή του νησιού υψώνεται το μεγαλόπρεπο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Επίσκεψη στη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτμιο ιερομόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα

ΠΑΤΜΟΣ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΛΕΙΨΟΙ

Σήμερα έχουμε την ημέρα μας ελεύθερη αφού έχουμε κάνει τον γύρο του νησιού, αλλά μπορούμε να κάνουμε μία ωραία κρουαζιέρα (έξοδα εξ ιδίων) μέχρι το κοντινό και πολύ γνωστό μας νησάκι των Λειψών. Εκεί θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου με το γαλάζιο τρούλο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Παναγία του χάρου όπου υπάρχει η θαυματουργή εικόνα με την Παναγία, που κάθε χρόνο από το 1943 και μετά οι ξεροί Κρίνοι που είναι μπροστά στην εικόνα ανθίζουν από μόνοι τους και ευωδιάζουν. Έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο στην διάσημη παραλία Λιεντού αλλά και σε άλλες πολύ γνωστές και φαγητό στις πολύ όμορφες ψαροταβέρνες. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Πάτμο και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα

ΠΑΤΜΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Γροίκο, όπου θα δούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής του Κάβου, του 17ου αιώνα. Ο Γροίκος είναι ένας παραλιακός οικισμός σε μικρή κοιλάδα 5 χιλ. νοτιοδυτικά από τη Χώρα. Συνεχίζουμε για το πολύ εύφορο χωριό τον Κάμπο. Εδώ βρίσκονται οι εκκλησίες της Παναγίας του Απόλλου και του Γερανού. Επίσης θα επισκεφθούμε την βορειότερη παραλία του Λάμπη με τα χρωματιστά βότσαλα Επιστροφή στη Σκάλα και ελεύθερος χρόνος.

5η Ημέρα

ΠΑΤΜΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ελεύθερη ημέρα. Προαιρετικά μπορείτε με τα καϊκάκια να κάνετε ημερήσια εκδρομή με προορισμό όμορφες παραλίες και κοντινά νησάκια όπως Ψιλή Άμμος, Αρκιοί, Μαράθι, Μακρονήσι, Ασπρονήσι, Τηγανάκια, Πλατύς Γιαλός (Λειψοί), αλλά και το γύρο του νησιού της Πάτμου, ανακαλύπτοντας τους υπέροχους και απόμερους κολπίσκους του νησιού. Αργά το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για τον Πειραιά.

6η Ημέρα

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Το πρωί άφιξη στον Πειραιά και τέλος εκδρομής.

ΤΙΜΕΣ

Κόστος κατ’ άτομο:

 

6 ημέρες:
29 Ιουλίου 2020
12 Αυγούστου 2020
02, 23 Σεπτεμβρίου 2020

2κλινο

1κλινο

Παιδί
2 έως 11
χρονών*

SKALA HOTEL 3*
(ή παρόμοιο)

265 €365

200

*Η παιδική τιμή ισχύει για διαμονή ενός παιδιού (έως 10,99), στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες σε πρόσθετη κλίνη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης Πειραιάς – Πάτμος – Πειραιάς.
 • 4 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο 3* με πρωινό.
 • Δώρο ένα γεύμα ή δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα με τοπικές σπεσιαλιτέ.
 • Εκδρομές – περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής – επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ως περιλαμβανόμενο ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Σύμφωνα με το άρθρο 53 του νόμου 4389/2016, από 1η Ιανουαρίου 2018 επιβάλλεται σε όλα τα ξενοδοχεία και λοιπά τουριστικά καταλύματα φόρος υπέρ του Δημοσίου, με την ονομασία “Φόρος διαμονής”. Ο φόρος αυτός δεν περιλαμβάνεται στις τιμές των τιμοκαταλόγων μας ή των εκδρομών μας, καθότι θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απ ευθείας στο ξενοδοχείο με ξεχωριστή Πράξη / απόδειξη κατά την άφιξη ή την αναχώρηση του. Το ύψος του φόρου ανά δωμάτιο / ανά διανυκτέρευση είναι: Ξενοδοχείο 3* 1,50 € / Ξενοδοχείο 4* 3,00 € / Ξενοδοχείο 5* 4,00 €.

Πληροφορίες και Κρατήσεις:

Εξυπηρέτηση πελατών

210 89 86 157    και    210 89 86 158

Συμπληρώστε την
ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Προτιμώμενη ώρα επικοινωνίας*Σας Προτείνουμε Επίσης