Εκδρομή

από365

Διακοπές στην Κρήτη (Οργανωμένα)

Ημερομηνία Αναχώρησης

05 Ιούλ - 25 Οκτ

Διάρκεια

7 Ημέρες

7 Ημέρες – Αναχωρήσεις:

 • 05, 19 Ιουλίου 2020

 • 02, 13, 30 Αυγούστου 2020

 • 13, 27 Σεπτεμβρίου 2020

 • 11, 25 Οκτωβρίου 2020

ΚΡΗΤΗ

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδας, το πέμπτο σε έκταση μεγαλύτερο της μεσογείου μετά τη Σικελία, τη Σαρδηνία, την Κύπρο και την Κορσική. Η Κρήτη είναι ένα από τα πιο νότια τμήματα της Ευρώπης, βρίσκεται νοτιότερα από πολλές πόλεις της Βόρειας Αφρικής όπως η Τύνιδα και το Αλγέρι! Οι πρώτοι ανθρώπινοι οικισμοί του νησιού, χρονολογούνται στην Προκεραμική Νεολιθική εποχή, η αρχαία Κνωσσός ήταν στην αρχή Νεολιθικός οικισμός. Η Κρήτη ήταν το κέντρο του 1ου αναπτυγμένου πολιτισμού της Ευρώπης, του Μινωικού, με πάνω από 300 ημέρες ηλιοφάνειας κάθε χρόνο διαθέτει το ρεκόρ για την Ευρώπη. Το νησί χωρίζεται σε τέσσερις διοικητικές περιφέρειες, που είναι γνωστές ως Νομός Χανίων στη Δύση, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο στο κέντρο της Κρήτης και ο Νομός Λασιθίου Ανατολικά. Το μαγευτικό τοπίο της Κρήτης είναι αρκετά ορεινό με μεγάλη φαράγγια, σπήλαια και τέσσερις οροσειρές. Υπάρχουν ατελείωτες ευκαιρίες να πάτε με τα πόδια για πεζοπορία στα βουνά, τα περισσότερα από τα οποία καλύπτονται από μια ποικιλία από δέντρα και θάμνους, σε καταπράσινο κάμπους και οροπέδια με υπέροχη θέα. Η Κρητική χλωρίδα και πανίδα είναι γνωστή για την τεράστια ποικιλία της. Οι μεγάλες αλλαγές στο κλίμα και τη γεωλογία από εκατομμύρια χρόνια, είχαν μια βαθιά επίδραση στα φυτά και τα ζώα του νησιού και ως αποτέλεσμα αυτού, σήμερα υπάρχουν πολλές ποικιλίες, οι οποίες μπορούν να βρεθούν μόνο στο νησί της Κρήτης. Ο επισκέπτης ελκύεται από την εικόνα της Μεσογείου, την θέα του απέραντου γαλάζιου της θάλασσας και το μαγευτικό πράσινο ασημί χρώμα της ελιάς. Η Κρήτη προσελκύει πολλούς ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τα φυτά και έρχονται να δουν την πλούσια ποικιλία λουλουδιών, βοτάνων και δένδρων. Η Κρήτη είναι ένα νησί για κάθε ηλικία, για κάθε πορτοφόλι, για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Αν στις διακοπές σας θέλετε να βρεθείτε σε ένα πολυτελές θέρετρο, όπου θα φροντίσουν να εξυπηρετήσουν κάθε επιθυμία σας και να σας προσφέρουν μοναδική άνεση και υπηρεσίες, τότε προτιμήστε τα πολυτελή ξενοδοχεία στην Ελούντα. Αν σας αρέσει η κίνηση και  η ζωντάνια της πόλης, αλλά ταυτόχρονα θέλετε ρομαντική ατμόσφαιρα και βόλτες σε γραφικά στενά μιας άλλης εποχής, τότε θα σας ενθουσιάσουν τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Αν θέλετε έντονη νυκτερινή ζωή, φτηνά ποτά και δυνατή μουσική, τότε τα δεκάδες μπαρ στη Χερσόνησο, τα Μάλια και τον Πλατανιά σας περιμένουν για να σας κρατήσουν άγρυπνους κάθε νύχτα των διακοπών σας. Ότι κι αν επιθυμήσετε η Κρήτη μπορεί να σας το προσφέρει, γιατί η Κρήτη είναι μεγάλη, είναι όμορφη και πάντα φροντίζει τους επισκέπτες της με τον καλύτερο τρόπο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρωινή αναχώρηση με πλοίο από τον Πειραιά και άφιξη στο Ηράκλειο το απόγευμα. Άμεση τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Η ιστορία της πόλης καθρεφτίζεται στις αλλαγές του ονόματός της. Ο γεωγράφος Στράβων αναφέρεται σε ένα λιμάνι της Κνωσού που ονομαζόταν Ηράκλειο. Το 824, όταν οι Άραβες κατέλαβαν την Κρήτη, οχύρωσαν τον παλαιό οικισμό. Από την αραβική λέξη Χάντακ προήλθε η ονομασία Χάνδαξ και στον 13ο αιώνα, επί Ενετοκρατίας, η ονομασία Κάντια. Ηράκλειο ονομάστηκε επίσημα το 1922. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου καταστράφηκε η μισή πόλη από βομβαρδισμούς. Σήμερα το Ηράκλειο είναι μια σύγχρονη πόλη, εμπορικό, βιομηχανικό και τουριστικό κέντρο της Κρήτης. Η ”εντός των τειχών” πόλη συγκινεί με τα ενετικά μνημεία, τα νεοκλασικά κτίρια και τους γραφικούς πεζόδρομους.

2η Ημέρα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΕΛΟΥΝΤΑ – ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΛΑΣΙΘΙ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μόλις αντικρίσουμε την Ελούντα θα γοητευτούμε από το ανόθευτο παραδοσιακό της χρώμα αλλά και από το σύγχρονο οικισμό που σήμερα αποτελεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Στη συνέχεια θα περάσουμε στη Σπιναλόγκα, ένα νησάκι στην είσοδο του όρμου Σπιναλόγκας στο δυτικό τμήμα του κόλπου Μιραμπέλλου. Στεφανώνεται από φρούριο που οικοδόμησαν οι Ενετοί το 1579 πάνω στα ερείπια αρχαίας οχύρωσης. Ξεχωρίζει το κτίριο των δημόσιων λουτρών του 4ου μ .Χ. Υπήρξε για πολλά χρόνια τόπος απομόνωσης λεπρών. Χτισμένος στο βορειοδυτικό άκρο του γραφικού κόλπου Μιραμπέλλου, ο Άγιος Νικόλαος κατέχει τη θέση της αρχαίας πολίχνης Λατούς. Η σημερινή πόλη έχει έντονο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Θα συνεχίσουμε με το οροπέδιο του Λασιθίου (Τζερμιάδο), μια παραδεισένια έκταση σε υψόμετρο 817 – 850μ. στο βορειοδυτικό άκρο της Δίκτης με μηλιές, αχλαδιές, κερασιές, αμυγδαλιές και κηπευτικά. Η περιοχή κατοικήθηκε από τα Νεολιθικά χρόνια. Τον 16ο αιώνα εγκαταστάθηκαν εδώ οικογένειες προσφύγων από την Πελοπόννησο. Υπήρξε κέντρο και κρησφύγετο των επαναστατών επί Τουρκοκρατίας. Επιστροφή στο Ηράκλειο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα

ΚΝΩΣΟΣ – ΜΟΝΗ ΚΕΡΑΣ ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΣΗΣ – ΑΠΑΝΩΣΗΦΗ – ΒΕΝΕΡΑΤΟ – ΜΟΝΗ ΠΑΛΙΑΝΗΣ – ΑΡΟΛΙΘΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Σήμερα θα επισκεφτούμε τη Κνωσό, το κέντρο του μινωικού πολιτισμού κατά το διάστημα 2000–1400 π.Χ. Θα ξεναγηθούμε στην περίφημη αρχαία πόλη με τα ανάκτορα, θα θαυμάσουμε τον «πρίγκιπα με τα κρίνα», τη δεξαμενή των καθαρμών, το μικρό ανάκτορο, τη βασιλική έπαυλη, το βασιλικό τάφο κ.α. Σε μια κατάφυτη περιοχή της Βόρειας Δίκτης βρίσκεται η Μονή Κεράς Καρδιωτίσσης. Πρόκειται για ένα ιστορικό μοναστήρι, 50 χλμ. νοτιοανατολικά του Ηρακλείου από το οποίο έχουν πάρει το όνομα τους οι οικισμοί Κερά και Άνω Κερά. Η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Απανωσήφη ή Επανωσήφη, βρίσκεται στο κέντρο περίπου του νομού Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα. Είναι το μεγαλύτερο μοναστήρι από την ίδρυσή του στην Κρήτη σε αριθμό Μοναχών, όχι μόνο εγγεγραμμένων αλλά και εγκαταβιούντων. Θα συνεχίσουμε για το Βενεράτο, ένα από τα ομορφότερα χωριά της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, ένας τόπος εκπληκτικής ομορφιάς και γαλήνης, μοναδικός για τη γραφικότητά και τα υπέροχα χρώματά του. Η Μονή Παλιανής θεωρείται μια από τις αρχαιότερες μονές της Κρήτης και δεσπόζει στην περιοχή. Θα κατευθυνθούμε προς τον Αρόλιθο, ένα συγκρότημα το οποίο αναπαριστά ένα παραδοσιακό κρητικό χωριό που δημιουργήθηκε από αγάπη για την κρητική παράδοση. Βρίσκεται μόλις 11 χλμ. έξω από το Ηράκλειο, στην πλαγιά ενός βουνού. Θα θαυμάσουμε τη λαογραφική συλλογή στο μουσείο αγροτικής ιστορίας & λαϊκής τέχνης και θα περπατήσουμε στα πετρόχτιστα σοκάκια όπου και θα βιώσουμε ένα μοναδικό παραδοσιακό περιβάλλον. Μέσα από μια θαυμάσια ορεινή διαδρομή θα φτάσουμε στα Ανώγεια. Χάρη στο σεβασμό και την αγάπη που αποδίδουν οι Ανωγειανοί στην πολιτιστική κληρονομιά, στα ήθη και στα έθιμά τους, τα Ανώγεια θεωρούνται το επίκεντρο του σύγχρονου Κρητικού πολιτισμού.

4η Ημέρα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΦΟΔΕΛΕ – ΑΡΚΑΔΙ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ – ΧΑΝΙΑ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας στο Ηράκλειο. Πρώτος μας σταθμός το Φόδελε που βρίσκεται στο μέσο μιας κοιλάδας, κατάφυτης από πορτοκαλεώνες. Φημίζεται μάλιστα για τα ιδιαίτερα εύγευστα πορτοκάλια του. Το χωριό συνδέθηκε με το μεγάλο ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο. Η διατήρηση του επωνύμου Θεοτοκάκης στο χωριό οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο Ελ Γκρέκο καταγόταν από εκεί. Επόμενος σταθμός της σημερινής μας περιήγησης η Ιερά Μονή Αρκαδίου η οποία θεμελιώθηκε, σύμφωνα με την παράδοση, από τον αυτοκράτορα Ηράκλειο και ανοικοδομήθηκε τον 5ο αιώνα από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Αρκάδιο του οποίου και το όνομα φέρει. Το Αρκάδι αποτελεί το πιο ιστορικό μοναστήρι της Κρήτης, το οποίο έμελλε να γίνει το ιερότερο σύμβολο των Αγώνων των Κρητικών για την Ελευθερία, καθώς εδώ έγινε το τραγικό ολοκαύτωμα του 1866 που άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση του νησιού το 1898. Μάλιστα, η UNESCO έχει χαρακτηρίσει το Αρκάδι ως “Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας”. Το Ρέθυμνο με το Ψηλορείτη και την καταγάλανη θάλασσα θα μας αρέσει πολύ καθώς “Το Ρέθυμνο δεν είναι μέρος που πηγαίνεις αλλά που επιστρέφεις”. Θα περπατήσουμε στο βενετσιάνικο λιμάνι με το εντυπωσιακό οχυρό της Φορτέτσας και την παλιά πόλη, μια από τις πιο καλά διατηρημένες πόλεις της αναγεννησιακής περιόδου. Στάση στην πανέμορφη λίμνη Κουρνά. Η φυσική ομορφιά της λίμνης Κουρνά θα μας συναρπάσει καθώς είναι η μόνη φυσική λίμνη στην Κρήτη. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Κορησία. Η λίμνη τροφοδοτείται από τα νερά που κατεβάζουν τα γειτονικά βουνά και οι λόφοι. Τα πετρώματα της περιοχής διακόπτουν την υπόγεια ροή τους και δεν τα επιτρέπουν να συνεχίσουν την πορεία τους μέχρι τη θάλασσα. Άφιξη στην πόλη των Χανίων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα

ΧΑΝΙΑ – ΣΦΑΚΙΑ – ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΟ – ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ – ΧΑΝΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Χώρα των Σφακιών. Βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα δυσπρόσιτη και τραχιά περιοχή που περιβάλλεται από τις απόκρημνες πλαγιές των Λευκών Ορέων και τα πολυάριθμα φαράγγια που σχηματίζονται σ’ αυτές. Το χωριό είναι χτισμένο σχεδόν στην κατάληξη του φαραγγιού του Ίμπρου, ενός από τα φαράγγια της περιοχής, από το οποίο διέρχεται και ο δρόμος που συνδέει τον οικισμό με τα Χανιά. Στάση και ελεύθερος χρόνος στα φημισμένα Σφακιά με τις πανέμορφες παραλίες στο Λιβυκό Πέλαγος. Συνεχίζουμε για το Φραγκοκάστελο και τους Δροσουλίτες: Το μεταφυσικό φαινόμενο που στοιχειώνει την Κρήτη. Κάθε χρόνο τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου λίγο πριν ανατείλει ο ήλιος, εμφανίζονται στη θέση Θυμέ Κάμπος στην επαρχία των Σφακίων, οι Δροσουλίτες. Μια στρατιά από νεκρούς πολεμιστές με αστραφτερές πανοπλίες προελαύνει προς τη θάλασσα πάνω απ΄ το Φραγκοκάστελο. Λένε πως είναι ο Χατζημιχάλης Νταλιάνης με τους στρατιώτες του που υπερασπίστηκαν το κάστρο από τους Οθωμανούς. Το φαινόμενο αυτό με τις σκιές των μαχητών ο λαός μας το ονομάζει «Δροσουλίτες» γιατί εμφανίζονται για περίπου 8 λεπτά με τη δροσιά της χαραυγής. Μύθος; Μάλλον, αλλά όσοι το έχουν δει συμβουλεύουν ότι αν είσαι στην πεδιάδα και όχι στα υψώματα, μπορείς να το δεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στα Χανιά. Απόγευμα ελεύθερο στα Χανιά. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα

ΧΑΝΙΑ – ΑΚΡΩΤΗΡΙ – ΤΑΦΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ – ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΤΩΝ ΤΖΑΓΚΑΡΟΛΩΝ – ΛΙΜΑΝΙ ΣΟΥΔΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Δεν είναι τυχαίο το ότι τα Χανιά προσελκύουν επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου. Η πόλη συνδυάζει απίστευτη φυσική ομορφιά, με πλούσια πολιτιστική παράδοση καθώς και άρτια τουριστική υποδομή. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, στην αγορά και το ενετικό λιμάνι και θα κατευθυνθούμε προς το Ακρωτήρι, εκεί όπου βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων. Στην επιστροφή μας προς τα Χανιά θα επισκεφτούμε τη Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων Ενετικό μοναστήρι, που αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Κρήτης με τεράστια επίδραση στην παιδεία του νησιού. Χτίστηκε από τους Κρητικούς μοναχούς Ιερεμία και Λαυρέντιο, από την βενετσιάνικη ορθόδοξη οικογένεια των Τζαγκαρόλων. Ελεύθερο απόγευμα στο γραφικό λιμάνι των Χανίων. Μεταφορά στο Λιμάνι της Σούδας και επιβίβαση στο πλοίο ώρα 20:00. Αναχώρηση για τον Πειραιά έχοντας περάσει ένα υπέροχο 6ήμερο στην πανέμορφη Κρήτη.

7η Ημέρα

ΧΑΝΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Άφιξη ώρα 06:30 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και τέλος εκδρομής.

ΤΙΜΕΣ

Κόστος κατ’ άτομο:

 

7 ημέρες:
05, 19 Ιουλίου 2020
02, 13, 30 Αυγούστου 2020
13, 27 Σεπτεμβρίου 2020
11, 25 Οκτωβρίου 2020

2κλινο

1κλινο

Παιδί*

Ηράκλειο
CASTELLO CITY HOTEL 4*
(ή παρόμοιο)

365 €
(τιμή και για τα
2 ξενοδοχεία)
530 €
(τιμή και για τα
2 ξενοδοχεία)

2 έως 11 ετών: 295 €
12 έως 15 ετών: 330 €
(τιμή και για τα
2 ξενοδοχεία)

Χανιά
ARKADI HOTEL 3*

(
ή παρόμοιο)

*Η παιδική τιμή ισχύει για διαμονή ενός παιδιού, στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες σε πρόσθετη κλίνη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης Πειραιάς – Ηράκλειο και Χανιά – Πειραιάς.
 • Διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 4*.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Ημιδιατροφή.
 • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Εισόδους σε μουσεία, αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους κ.ά.
 • Το καραβάκι από και προς τη Σπιναλόγκα.
 • Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ως περιλαμβανόμενο ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Σύμφωνα με το άρθρο 53 του νόμου 4389/2016, από 1η Ιανουαρίου 2018 επιβάλλεται σε όλα τα ξενοδοχεία και λοιπά τουριστικά καταλύματα φόρος υπέρ του Δημοσίου, με την ονομασία “Φόρος διαμονής”. Ο φόρος αυτός δεν περιλαμβάνεται στις τιμές των τιμοκαταλόγων μας ή των εκδρομών μας, καθότι θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απ ευθείας στο ξενοδοχείο με ξεχωριστή Πράξη / απόδειξη κατά την άφιξη ή την αναχώρηση του. Το ύψος του φόρου ανά δωμάτιο / ανά διανυκτέρευση είναι: Ξενοδοχείο 3* 1,50 € / Ξενοδοχείο 4* 3,00 € / Ξενοδοχείο 5* 4,00 €.

Πληροφορίες και Κρατήσεις:

Εξυπηρέτηση πελατών

210 89 86 157    και    210 89 86 158

Συμπληρώστε την
ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Προτιμώμενη ώρα επικοινωνίας*Σας Προτείνουμε Επίσης