Εκδρομή

από1.120

Πάσχα στην Ιορδανία

Ημερομηνία Αναχώρησης

24 Απρ - 24 Απρ

Διάρκεια

8 Ημέρες

8 Ημέρες – Αναχωρήσεις:

 • 24 Απριλίου 2019

ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Η επίσκεψη στην Ιορδανία είναι ταξίδι στον χρόνο. Η επιβλητικότητα των Ελληνιστικών, Ρωμαϊκών και Βυζαντινών της μνημείων, η Ερυθρά Θάλασσα, η Νεκρά Θάλασσα – η μεγάλη λίμνη με αλμυρό νερό και το χαμηλότερο σημείο της γης, κοντά στις ακτές της οποίας βρέθηκαν τα περίφημα χειρόγραφα της Παλαιάς Διαθήκης, το φαράγγι της Πέτρας και η Αραβική φυλή των Ναβαταίων, το εντυπωσιακό σεληνιακό τοπίο του Ουάντι Ραμ και πολλά ακόμα κρυμμένα “μυστικά”, συντελούν στο να κάνουν το ταξίδι στην Ιορδανία πλούσιο σε εικόνες και μοναδικό σε εμπειρίες!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Αμμάν όπου θα συναντήσετε τον τοπικό αντιπρόσωπο μας και θα μεταφερθείτε στο ξενοδοχείο (περίπου 45 λεπτά) για διανυκτέρευση.
2η Ημέρα

ΑΜΜΑΝ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΓΕΡΑΣΑ – ΑΜΜΑΝ

Αφού πάρετε το πρωινό σας θα επισκεφθείτε τα ερείπια του αρχαίου Ρωμαϊκού θεάτρου στο Αμμάν, την Ακρόπολη, το παλάτι των Ουμαγιάδων, και χρόνος για ψώνια στις αγορές του Αμμάν. Ύστερα, θα μεταφερθείτε στην Γέρασα, όπου θα εξερευνήσετε την Πομπηία της ανατολής! Θα περάσετε μέσα στον χώρο από την Νότια Πύλη – μνημείο και θα περιπλανηθείτε στην Ρωμαϊκή πόλη. Θα περπατήσετε στην κεντρική πλατεία που περιβάλλεται από κίονες, θα δείτε το Ρωμαϊκό θέατρο, και τις Βυζαντινές εκκλησίες με δάπεδα από μωσαϊκό. Απολαύστε μία βόλτα κατά μήκος του κεντρικού δρόμου της Γέρασα, και θα περάσετε και από το Νυμφαίο. Στο τέλος της ξενάγησης, θα επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας στο Αμμάν για δείπνο και διανυκτέρευση.
3η Ημέρα

ΑΜΜΑΝ – ΜΑΝΤΑΜΠΑ – ΝΕΜΠΟ – ΒΗΘΑΝΙΑ – ΠΕΤΡΑ

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθείτε την Μάνταμπα, μόνο 20 λεπτά νότια του Αμμάν, στον δρόμο των βασιλέων, στην πόλη των ψηφιδωτών, για να επισκεφθείτε την Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, όπου στο πάτωμά της υπάρχει ο ψηφιδωτός χάρτης των Αγίων Τόπων. Μετά θα επισκεφθείτε το όρος Νέμπο, όπου ο Μωυσής παρατηρούσε την Νεκρά θάλασσα, και την εκκλησία που στεγάζει ψηφιδωτά του 6ου αιώνα. Μετά από αυτό θα οδηγηθείτε στην Βηθανία. Βρίσκεται στο φυσικό λόφο στο Tell el-Kharrar, όπου έζησε, κήρυξε και βαφτίστηκε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, βρίσκεται στον Ιορδάνη, όπως αναφέρεται ρητά και στη Αγία Γραφή "Η Βηθανία στον Ιορδάνη, όπου ο Ιωάννης βαφτίστηκε", ενώ ο Ιωάννης αναφέρει ένα περιστατικό όταν ο Ιησούς δραπέτευσε από τους εχθρικούς Φαρισαίους στην Ιερουσαλήμ και «πήγε ξανά πέρα από τον Ιορδάνη στον τόπο όπου ο Ιωάννης αρχικά είχε βαπτιστεί». Αργότερα, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο σας στην Πέτρα για δείπνο & διανυκτέρευση.
4η Ημέρα

ΠΕΤΡΑ (ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ)

Αφού πάρετε πρωινό, θα ξεκινήσετε την επίσκεψη σας στην Πέτρα, αφού κανένα ταξίδι στην Ιορδανία δε μπορεί να θεωρηθεί πλήρες χωρίς την πρωτεύουσα των αρχαίων Ναβαταίων, την Πέτρα. Η πόλη με την μακρόχρονη ιστορία, λαξευμένη ολοκληρωτικά από ανθρώπους στους κοκκινόβραχους από ψαμμίτη, θα δοκιμάσει την φαντασία σας. Είναι ένα μυστηριακό και ένδοξο μέρος, ένα αιώνιο αφιέρωμα σε έναν χαμένο πολιτισμό. Η Πέτρα ήταν το κεντρικό σημείο συνάντησης των δρομολογίων των Ναβαταίων, που προέρχονταν από τον Περσικό Κόλπο, τη Δυτική Αραβία και την Ερυθρά Θάλασσα. Περίπου πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, η Πέτρα έγινε η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας τους. Εισέρχεστε στην Πέτρα περνώντας το Siq, ένα βαθύ και στενό φαράγγι, στο τέλος του οποίου ξαφνικά εμφανίζεται το πιο διάσημο μνημείο της Πέτρας: Το θησαυροφυλάκιο. Ίσως θα το αναγνωρίσετε από την γνωστή ταινία «Indiana Jones και η Τελευταία Σταυροφορία». Αλλά το θησαυροφυλάκιο είναι μόνο η αρχή. Καθώς θα περπατάτε στην Πέτρα, εκατοντάδες κτίρια σκαλισμένα στην πέτρα και διαβρωμένα κατά τη διάρκεια των αιώνων, σε υπέροχους πολύχρωμους τοίχους, θα σας αποκαλυφθούν. Μετά από αυτό, θα επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας για δείπνο και διανυκτέρευση.
5η Ημέρα

ΠΕΤΡΑ – ΜΙΚΡΗ ΠΕΤΡΑ – ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ (ΤΖΙΠ ΣΑΦΑΡΙ)

Μετά το πρωινό, θα επισκεφτείτε τη Μικρή Πέτρα. Βρίσκεται κοντά στον κεντρικό χώρο του αξιοθέατου. Ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει ανάμεσα στο 8.000 ετών, ανασκαφέντα χωριό. Αυτή είναι η Μικρή Πέτρα με ένα εύκολο φαράγγι, αλλά υπέροχους ναούς, σπηλιές και πολύχρωμα βράχια, και αφού είναι λιγότερο επισκέψιμο, έχει μια ατμόσφαιρα πιο μυστικιστική. Στη συνέχεια, θα ταξιδέψετε στην έρημο του Ουάντι Ραμ (Κόκκινη κοιλάδα). Μοναδικά διαμορφωμένα ογκώδη βουνά ορθώνονται κάθετα από την κόκκινη άμμο της ερήμου, δημιουργώντας ένα θαυμάσιο τοπίο της ερήμου, με μοναδική ομορφιά που κόβει την ανάσα, με πανύψηλους βράχους από ξερή κόκκινη πέτρα. Οι επιφάνειες των τεράστιων βράχων έχουν διαβρωθεί από τον άνεμο δημιουργώντας πρόσωπα ανθρώπων, ζώων και τεράτων. Στο Ουάντι Ραμ, την κοιλάδα του φεγγαριού, σύμφωνα με τον Λόρενς της Αραβίας, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε ένα Τζιπ Σαφάρι για 2 ώρες, για να εξερευνήσετε τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής, που τελειώνει με ένα φλιτζάνι τσάι από τους φιλόξενους Βεδουίνους, σαν αναζωογονητικό και ευχαριστήριο για την επίσκεψή σας. Μετά από αυτό, δείπνο & διανυκτέρευση στις κατασκηνώσεις της ερήμου.
6η Ημέρα

ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Αφού θα πάρετε το πρωινό σας από τους Βεδουίνους, θα μεταφερθείτε στην Νεκρά θάλασσα. Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο της γης, η επιφάνειά της είναι 423 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε εκεί, όπου θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία άνωσης με οφέλη επίσης για το δέρμα σας. Ύστερα, μεταφορά στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.
7η Ημέρα

ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ)

Μετά το πρωινό, απολαύστε την δεύτερη μέρα σας στην Νεκρά θάλασσα. Κολυμπήστε στα κύματα, δοκιμάστε ένα μασάζ ή τις θεραπευτικές ιδιότητες της λάσπης στο δέρμα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
8η Ημέρα

ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, θα μεταφερθείτε στο αεροδρόμιο του Αμμάν για την πτήση της επιστροφής σας.

ΤΙΜΕΣ

Κόστος κατ’ άτομο:

 

ΠΑΣΧΑ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:

 

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
24/04/2019

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2ΚΛΙΝΟ1ΚΛΙΝΟΠΑΙΔΙ
2 ΕΩΣ 12
ΧΡΟΝΩΝ

ΦΟΡΟΙ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

8ΗΜΕΡΟ

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΑΜΜΑΝ, ΓΕΡΑΣΑ,
ΜΑΝΤΑΜΠΑ, ΝΕΜΠΟ,
ΒΗΘΑΝΙΑ, ΠΕΤΡΑ,
ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ, ΤΖΙΠ ΣΑΦΑΡΙ,
ΝΕΚΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ

Αμμάν
SULAF LUXURY HOTEL 4*

 

Πέτρα
OLD VILLAGE HOTEL 5*

 

Ουάντι Ραμ
SUN CITY CAMP

 

Νεκρά Θάλασσα
HOLIDAY INN RESORT 5*

1.120 €
(
τιμή και
για τα 4
ξενοδοχεία)
1.430 €
(
τιμή και
για τα 4
ξενοδοχεία)
1.070 €
(
τιμή και
για τα 4
ξενοδοχεία)

250 €

Αμμάν
CROWNE PLAZA 5*


Πέτρα
OLD VILLAGE HOTEL 5*

 

Ουάντι Ραμ
SUN CITY CAMP

 

Νεκρά Θάλασσα
HOLIDAY INN RESORT 5*

1.180 €
(
τιμή και
για τα 4
ξενοδοχεία)
1.530 €
(
τιμή και
για τα 4
ξενοδοχεία)
1.130 €
(
τιμή και
για τα 4
ξενοδοχεία)

Πτήσεις με την Royal Jordanian:
RJ 132 / Αθήνα – Αμμάν: 13:35 (αναχώρηση) – 15:45 (άφιξη).
RJ 131 / Αμμάν – Αθήνα: 10:25 (αναχώρηση) – 12:50 (άφιξη).

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ με την Royal Jordanian.
 • Επτά (7) διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 4* ή 5* της επιλογής σας.
 • Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν για όλες τις μεταφορές σας.
 • Ελληνόφωνος Συνοδός / Ξεναγός καθ’ όλες της ημέρες ταξιδιού.
 • Είσοδοι σε όλα τα αξιοθέατα που προαναφέρθηκαν.
 • Ιππασία στην Πέτρα, από την κύρια Πύλη μέχρι την είσοδο στο φαράγγι.
 • Δύο (2) ώρες τζιπ σαφάρι στο Ουάντι Ραμ.
 • Όλοι οι φόροι συμπεριλαμβανομένου 16% κυβερνητικός και 10% χρεώσεις υπηρεσιών.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 250 €.
 • Προσωπικά έξοδα.
 • Ποτά στα γεύματα.
 • Η βίζα αυτή τη στιγμή είναι δωρεάν (με την παραλαβή των διαβατηρίων πριν την άφιξη).
 • Τα καροτσάκια μεταφορών στην Πέτρα.
 • Φιλοδωρήματα 20 € το άτομο.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ότι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό πρόγραμμα του ταξιδιού θα σας δοθεί τρεις μέρες πριν από την αναχώρησή σας.
 • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

Πληροφορίες και Κρατήσεις:

Εξυπηρέτηση πελατών

210 89 86 157  και  210 89 86 158

Συμπληρώστε την
ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Προτιμώμενη ώρα επικοινωνίας*Σας Προτείνουμε Επίσης