Εκδρομή

από185

Δελφοί - Μετέωρα μοναστήρια Δύο Ημέρες

Ημερομηνία Αναχώρησης

01 Απρ - 31 Οκτ

Διάρκεια

2 Ημέρες

Νοέμβριο έως Μάρτιο κάθε Τετάρτη

Αναχώρηση: 08:45

Επιστροφή: 19:00 (2η ημέρα)

 

 

Απρίλιο έως Οκτώβριο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη

Αναχώρηση: 08:45

Επιστροφή: 19:00 (2η ημέρα)

 

 

Γλώσσες:

 • Αγγλικά, Γαλλικά.

ΔΕΛΦΟΙ

Οι Δελφοί ήταν αρχαία ελληνική πόλη στην οποία λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου. Η πόλη αναφέρεται από τους ομηρικούς χρόνους με την ονομασία Πυθώ. Στην αρχή των ιστορικών χρόνων ήταν μία από τις πόλεις της αρχαίας Φωκίδας, αλλά σταδιακά ο ρόλος της πόλης ενισχύθηκε και εξελίχθηκε σε πανελλήνιο κέντρο και ιερή πόλη των αρχαίων Ελλήνων. Οι Δελφοί διατήρησαν τη σημαντική τους θέση μέχρι τα τέλη του 4ου αιώνα μ.Χ., οπότε δόθηκε οριστικό τέλος στη λειτουργία του μαντείου με διάταγμα του αυτοκράτορα Θεοδοσίου Α΄.

ΜΕΤΕΩΡΑ

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον επτά, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα

ΑΘΗΝΑ – ΔΕΛΦΟΙ

Αναχωρούμε προς τους Δελφούς μέσω Θήβας, της Λιβαδειάς και του γραφικού χωριού της Αράχωβας, στις πλαγιές του Παρνασσού, φτάνουμε στους Δελφούς και επισκεπτόμαστε τον Αρχαιολογικό Χώρο. Μετά την επίσκεψη αναχωρούμε για την Καλαμπάκα, περνώντας από τα γραφικά χωριά και τις πόλεις της Κεντρικής Ελλάδας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα

ΔΕΛΦΟΙ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Επισκεπτόμαστε τα Μετέωρα και απολαμβάνουμε ένα μοναδικό και εντυπωσιακό τοπίο με αγέραστα Μοναστήρια, που περιέχουν ανεκτίμητους ιστορικούς και θρησκευτικούς θησαυρούς, αιωρούμενα ανάμεσα στη γη και τον ουρανό πάνω σε τεράστιους βράχους. Επιστροφή στην Αθήνα μέσω Τρικάλων, Λαμίας, Θερμοπυλών (σύντομη στάση για να δείτε απέναντι το Μνημείο του Λεωνίδα), φτάνουμε στην Αθήνα νωρίς το βράδυ.

ΤΙΜΕΣ

Απρίλιο έως Οκτώβριο:

 • Με ημιδιατροφή Πρώτη κατηγορία 215,00 € κατ’ άτομο

 • Με ημιδιατροφή Τουριστική κατηγορία 185,00 € κατ’ άτομο

 • Επιβάρυνση για Μονόκλινο Πρώτη κατηγορία 36,00 €

 • Επιβάρυνση για Μονόκλινο Τουριστική κατηγορία 29,00 €

Νοέμβριο έως Μάρτιο:

 • Με ημιδιατροφή Πρώτη κατηγορία 209,00 € κατ’ άτομο

 • Με ημιδιατροφή Τουριστική κατηγορία 179,00 € κατ’ άτομο

 • Επιβάρυνση για Μονόκλινο Πρώτη κατηγορία 36,00 €

 • Επιβάρυνση για Μονόκλινο Τουριστική κατηγορία 29,00 €

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • ΓΛΩΣΣΕΣ: Όλες οι εκδρομές είναι δίγλωσσες, εκτός εάν δηλώνεται διαφορετικά.
 • ΤΙΜΕΣ: Ισχύουν για τη συγκεκριμένη περίοδο, κάθε ξενάγηση λειτουργεί και συνολικά για την περίοδο που αναφέρεται παραπάνω, ανεξάρτητα από το πότε έχει προγραμματιστεί η ξενάγηση. Όλες οι τιμές υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.
 • ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Παιδιά ηλικίας έως 4 ετών μεταφέρονται δωρεάν με την προϋπόθεση να υπάρχουν κενά καθίσματα στο πούλμαν. Τα παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών λαμβάνουν μείωση κατά 50% της επίσημης τιμής (εκτός από τις εκδρομές αριθ. 1C, αριθ. 9Α και αριθ. 9Β).
 • ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ: Δεν υπάρχει χρέωση ακύρωσης, εκτός από τις ακυρώσεις τελευταίας στιγμής. Η προϋπόθεση “ΜΗ ΧΡΕΩΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ” είναι έγκυρη σε περίπτωση ακύρωσης ξενάγησης εντός δύο ωρών πριν από την ώρα της προγραμματισμένης αναχώρησης.
 • ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: Όπως αναφέρεται στην εκάστοτε ξενάγηση. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και / ή αιτίες που δεν ελέγχονται από εμάς και γεγονότα που συμβαίνουν μετά την αναχώρηση, διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιήσουμε το δρομολόγιο.
 • ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ: Υπόκεινται στην ευθύνη του εκάστοτε επιβάτη. Το “GALEA TRAVEL” και οι αντιπρόσωποί της δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τυχόν ζημιές που έχουν προκληθεί στις αποσκευές τους στα πούλμαν μας ή κατά την φόρτωση και εκφόρτωση. Στις αναγραφόμενες τιμές περιλαμβάνεται μια αποσκευή κατ’ άτομο.
 • ΧΑΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ: Μικρά αντικείμενα, παλτά, ομπρέλες, κάμερες, χειραποσκευές και κάθε άλλο αντικείμενο που μεταφέρεται με το πούλμαν είναι εξ ολοκλήρου υπό την ευθύνη του επιβάτη, ο οποίος και έχει την ευθύνη σε περίπτωση που αυτά τα αντικείμενα ή και άλλα ξεχαστούν κάπου. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάκτηση χαμένων ή ξεχασμένων αντικειμένων. Ωστόσο, το “GALEA TRAVEL” και οι αντιπρόσωποί της, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι εάν δεν ανακτηθούν τα αντικείμενα.
 • ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Οι επιβάτες καλύπτονται για τις περιπτώσεις τραυματισμών, μόνο όση ώρα βρίσκονται εντός του πούλμαν.
 • ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΗΣ: Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο νέος “Φόρος Πόλης” για διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία. Ο φόρος διαμονής θα καταβληθεί από τους επισκέπτες πριν από την αναχώρησή τους ως εξής: 5* ξενοδοχείο: 4,00 € ανά διανυκτέρευση ανά δωμάτιο / 4* ξενοδοχείο: 3,00 € ανά διανυκτέρευση ανά δωμάτιο / 3* ξενοδοχείο: 1, 50 € ανά διανυκτέρευση ανά δωμάτιο.

Πληροφορίες και Κρατήσεις:

Εξυπηρέτηση πελατών

210 89 86 157    και    210 89 86 158

Συμπληρώστε την
ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Προτιμώμενη ώρα επικοινωνίας*Σας Προτείνουμε Επίσης