Εκδρομή

από1.050

Γιορτές στην Ιορδανία (Χριστούγεννα)

Ημερομηνία Αναχώρησης

22 Δεκ - 22 Δεκ

Διάρκεια

8 Ημέρες

8 Ημέρες – Αναχωρήσεις:

 • 22 Δεκεμβρίου 2019

 

 

ΑΜΜΑΝ – ΓΕΡΑΣΑ – ΜΑΝΤΑΜΠΑ – ΟΡΟΣ ΝΕΜΠΟ – ΒΗΘΑΝΙΑ – ΠΕΤΡΑ – ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ – ΤΖΙΠ ΣΑΦΑΡΙ – ΑΚΑΜΠΑ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Η επίσκεψη στην Ιορδανία είναι ταξίδι στον χρόνο. Η επιβλητικότητα των Ελληνιστικών, Ρωμαϊκών και Βυζαντινών της μνημείων, η Ερυθρά Θάλασσα, η Νεκρά Θάλασσα – η μεγάλη λίμνη με αλμυρό νερό και το χαμηλότερο σημείο της γης, κοντά στις ακτές της οποίας βρέθηκαν τα περίφημα χειρόγραφα της Παλαιάς Διαθήκης, το φαράγγι της Πέτρας και η Αραβική φυλή των Ναβαταίων, το εντυπωσιακό σεληνιακό τοπίο του Ουάντι Ραμ και πολλά ακόμα κρυμμένα “μυστικά”, συντελούν στο να κάνουν το ταξίδι στην Ιορδανία πλούσιο σε εικόνες και μοναδικό σε εμπειρίες!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Αμμάν όπου θα συναντήσετε τον τοπικό αντιπρόσωπο μας και θα μεταφερθείτε στο ξενοδοχείο (περίπου 45 λεπτά) για διανυκτέρευση.
2η Ημέρα

ΑΜΜΑΝ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΓΕΡΑΣΑ – ΑΜΜΑΝ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για την Γεράσα, όπου θα εξερευνήσουμε την «Πομπηία της ανατολής»! Θα περάσουμε μέσα στον χώρο από την Νότια Πύλη – μνημείο και θα περιπλανηθούμε στην ρωμαϊκή πόλη. Θα περπατήσουμε στην κεντρική πλατεία που περιβάλλεται από κίονες, θα δούμε το ρωμαϊκό θέατρο, τις βυζαντινές εκκλησίες με δάπεδα από μωσαϊκό και το Νυμφαίο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα ερείπια του αρχαίου ρωμαϊκού θεάτρου στο Αμμάν, την Ακρόπολη, το παλάτι των Ουμαγιάδων, και χρόνος για ψώνια στις αγορές του Αμμάν. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Αμμάν για δείπνο και διανυκτέρευση.
3η Ημέρα

ΑΜΜΑΝ – ΒΗΘΑΝΙΑ – ΜΑΝΤΑΜΠΑ – ΟΡΟΣ ΝΕΜΠΟ – ΠΕΤΡΑ

Μετά το πρωινό, ξεκινάμε την μέρα μας με επίσκεψη στον άγιο τόπο την Βηθανία. Βρίσκεται στην κοιλάδα του Ιορδάνη, όπου έζησε, κήρυξε και βαφτίστηκε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, και είναι όπως αναφέρεται ρητά και στη Αγία Γραφή το σημείο Βάπτισης του Χριστού. Ακολουθεί η επίσκεψη στην Μάνταμπα, νότια του Αμμάν, στον δρόμο των βασιλέων, στην πόλη των ψηφιδωτών, για να επισκεφθείτε την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, όπου στο πάτωμά της υπάρχει ο ψηφιδωτός χάρτης των Αγίων Τόπων. Μετά θα επισκεφθούμε το όρος Νέμπο, όπου ο Μωυσής παρατηρούσε την Νεκρά θάλασσα, και την εκκλησία που στεγάζει ψηφιδωτά του 6ου αιώνα. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς την Πέτρα, άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο & διανυκτέρευση.
4η Ημέρα

ΠΕΤΡΑ (ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ) – ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ

Πρωινό, και αναχώρηση για την ξενάγηση μας στην Πέτρα, αφού κανένα ταξίδι στην Ιορδανία δε μπορεί να θεωρηθεί πλήρες χωρίς την πρωτεύουσα των αρχαίων Ναβαταίων, την Πέτρα. Η πόλη με την μακρόχρονη ιστορία, λαξευμένη ολοκληρωτικά από ανθρώπους στους κοκκινόβραχους από ψαμμίτη, θα δοκιμάσει την φαντασία σας. Είναι ένα μυστηριακό και ένδοξο μέρος, ένα αιώνιο αφιέρωμα σε έναν χαμένο πολιτισμό. Η Πέτρα ήταν το κεντρικό σημείο συνάντησης των δρομολογίων των Ναβαταίων, που προέρχονταν από τον Περσικό Κόλπο, τη Δυτική Αραβία και την Ερυθρά Θάλασσα. Περίπου πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, η Πέτρα έγινε η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας τους. Εισερχόμαστε στην Πέτρα περνώντας το Siq, ένα βαθύ και στενό φαράγγι, στο τέλος του οποίου ξαφνικά εμφανίζεται το πιο διάσημο μνημείο της Πέτρας: Το θησαυροφυλάκιο. Ίσως θα το αναγνωρίσετε από την γνωστή ταινία «Indiana Jones και η τελευταία σταυροφορία». Αλλά το θησαυροφυλάκιο είναι μόνο η αρχή. Καθώς κατηφορίζουμε στο φαράγγι που κόβει την ανάσα, εκατοντάδες κτίρια σκαλισμένα στην πέτρα και διαβρωμένα κατά τη διάρκεια των αιώνων, σε υπέροχους πολύχρωμους τοίχους, θα αποκαλυφθούν. Νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσουμε από την Πέτρα για την Έρημο του Ουάντι Ραμ (Κόκκινη κοιλάδα). Μοναδικά διαμορφωμένα ογκώδη βουνά ορθώνονται κάθετα από την κόκκινη άμμο της ερήμου, δημιουργώντας ένα θαυμάσιο τοπίο της ερήμου, με μοναδική ομορφιά που κόβει την ανάσα, με πανύψηλους βράχους από ξερή, κόκκινη πέτρα. Οι επιφάνειες των τεράστιων βράχων έχουν διαβρωθεί από τον άνεμο δημιουργώντας πρόσωπα ανθρώπων, ζώων και τεράτων. Άφιξη στο Κάμπ και διανυκτέρευση σε σεληνιακό τοπίο της ερήμου κάτω από το φως των αστεριών.
5η Ημέρα

ΕΡΗΜΟΣ ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ & ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ ΤΖΙΠ – ΑΚΑΜΠΑ

Μετά το πρωινό μας στο Ουάντι Ραμ, την κοιλάδα του φεγγαριού, σύμφωνα με τον Λόρενς της Αραβίας, θα αναχωρήσουμε για το Jeep Σαφάρι για 2 ώρες, για να εξερευνήσουμε τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στην Άκαμπα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε την μαγευτική κοραλλιογενή θάλασσα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
6η Ημέρα

ΑΚΑΜΠΑ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Νεκρά θάλασσα. Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο της γης, η επιφάνειά της είναι 423 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και κολύμπι.
7η Ημέρα

ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ)

Μετά το πρωινό, απολαύστε την δεύτερη μέρα σας στην Νεκρά θάλασσα. Κολυμπήστε στο αναζωογονητικό νερό της, δοκιμάστε ένα μασάζ ή τις θεραπευτικές ιδιότητες της λάσπης στο δέρμα, χαλαρώστε στις πολυτελείς παροχές του ξενοδοχείου. Δείπνο και διανυκτέρευση.
8η Ημέρα

ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν για την πτήση της επιστροφής μας.

ΤΙΜΕΣ

Κόστος κατ’ άτομο:

 

Αναχωρήσεις:
22 Δεκεμβρίου 2019

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Παιδί
2 έως 12
χρονών

Φόροι
Αεροδρομίου

8ΗΜΕΡΟ

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΑΜΜΑΝ, ΓΕΡΑΣΑ,
ΜΑΝΤΑΜΠΑ, ΝΕΜΠΟ,
ΒΗΘΑΝΙΑ, ΠΕΤΡΑ,
ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ,
ΤΖΙΠ ΣΑΦΑΡΙ,
ΑΚΑΜΠΑ,
ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ
ΞΕΝΑΓΟΣ

Αμμάν
SULAF LUXURY HOTEL 4*


Πέτρα
CELLA HOTEL 4*

 

Ουάντι Ραμ
SUN CITY CAMP

 

Άκαμπα
CITY TOWER HOTEL 4*

 

Νεκρά Θάλασσα
CROWN PLAZA 5*

1.050 €
(
τιμή και
για τα 5
ξενοδοχεία)
1.450 €
(
τιμή και
για τα 5
ξενοδοχεία)
1.000 €
(
τιμή και
για τα 5
ξενοδοχεία)
400 €

Πτήσεις με την Royal Jordanian:
RJ 132 / Αθήνα – Αμμάν: 12:35 (αναχώρηση) – 14:40 (άφιξη).
RJ 131 / Αμμάν – Αθήνα: 09:25 (αναχώρηση) – 11:50 (άφιξη).

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ με την Royal Jordanian.
 • Επτά (7) διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 4* ή 5* της επιλογής σας.
 • Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν για όλες τις μεταφορές σας.
 • Ελληνόφωνος Ξεναγός καθ’ όλες της ημέρες ταξιδιού.
 • Είσοδοι σε όλα τα αξιοθέατα που προαναφέρθηκαν.
 • Ιππασία στην Πέτρα, από την κύρια Πύλη μέχρι την είσοδο στο φαράγγι.
 • Δύο (2) ώρες τζιπ σαφάρι στο Ουάντι Ραμ.
 • Βίζα Ιορδανίας.
 • Όλοι οι φόροι συμπεριλαμβανομένου 16% κυβερνητικός και 10% χρεώσεις υπηρεσιών.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 400 €.
 • Προσωπικά έξοδα.
 • Ποτά στα γεύματα.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ότι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό πρόγραμμα του ταξιδιού θα σας δοθεί τρεις μέρες πριν από την αναχώρησή σας.
 • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
 • Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για μίνιμουμ συμμετοχή 20 ατόμων. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής θα προκύψει επιβάρυνση.

Πληροφορίες και Κρατήσεις:

Εξυπηρέτηση πελατών

210 89 86 157  και  210 89 86 158

Συμπληρώστε την
ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Προτιμώμενη ώρα επικοινωνίας*Σας Προτείνουμε Επίσης