Εκδρομή

από174

Καρναβάλι στην Άμφισσα - Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι

Ημερομηνία Αναχώρησης

29 Φεβ - 02 Μαρ

Διάρκεια

3 Ημέρες

3 Ημέρες – Αναχωρήσεις:

  • 29 Φεβρουαρίου 2020

 

 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΙΤΕΑ – ΛΙΔΩΡΙΚΙ – ΑΜΦΙΣΣΑ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ

ΑΜΦΙΣΣΑ & ΓΑΛΑΞΙΔΙ

Η Άμφισσα δεν είναι ο κλασσικός τουριστικός προορισμός: με το γραφικό Γαλαξίδι στα πόδια της, με τους Δελφούς να συγκεντρώνουν το παγκόσμιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και την Αράχοβα το κοσμικό, η πόλη των βυρσοδεψείων, των κωδωνοποιείων και των εργαστηρίων παρασκευής σχοινιών, δεν διεκδίκησε ποτέ τουριστικές δάφνες. Εν τούτοις, είναι μια πόλη που αξίζει να γνωρίσει κανείς, είτε για το κάστρο της – το περιβόητο κάστρο των Σαλώνων, είτε τη δημοτική πινακοθήκη, το ναό του Ευαγγελισμού με τις αγιογραφίες του, τον αιωνόβιο ελαιώνα ή για τις εργατικές παραδοσιακές συνοικίες με τα διατηρητέα κτήρια. Μισή ώρα από την Άμφισσα, βρίσκεται το γραφικό Γαλαξίδι όπου αυτή η παραθαλάσσια κωμόπολη του νομού Φωκίδας χαρίζει μια ξεχωριστή αίσθηση από την πρώτη κιόλας στιγμή. Τα αρχοντικά καπετανόσπιτα και τα γραφικά σοκάκια του, μαρτυρούν τις καταβολές του τόπου αυτού. Μια κοινωνία που στηρίχθηκε στη ναυτική παράδοση. Το Γαλαξίδι είναι χτισμένο ανάμεσα σε 2 λόφους, σε ένα κομμάτι γης που, κυριολεκτικά, βρίσκεται μέσα στη θάλασσα. Έτσι, συνδυάζει απόλυτα τη νησιωτική γραφικότητα με τις ομορφιές του βουνού. Κάνοντας τη βόλτα σας στα δρομάκια της περιοχής, θα παρατηρήσετε πως όλα καταλήγουν προς τη θάλασσα. Παράλληλα, στη βόλτα σας θα νιώσετε την μοναδική ήσυχη ατμόσφαιρα που κάνει το Γαλαξίδι να ξεχωρίζει. Μια βόλτα στα παραλιακά του σημεία θα γεμίσει τις μπαταριές σας και θα σας προσφέρει απλόχερα τη χαλάρωση που χρειάζεστε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα

ΑΘΗΝΑ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΙΤΕΑ

Αναχώρηση 08:30, ημίωρη στάση στην περιοχή του Κιάτου και συνεχίζουμε μέσω της κρεμαστής γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου για την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ένα σύγχρονο μοναστήρι με συνεδριακό κέντρο, δικό του ραδιοφωνικό σταθμό, Αγιογραφείο, Μουσείο ελληνορθόδοξης παράδοσης, Μουσείο Ναυμαχίας της Ναυπάκτου αλλά και μια υπερσύγχρονη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας για τις ανάγκες της Μονής. Επίσκεψη και λίγο αργότερα καταλήγουμε στην πόλη της Ναυπάκτου, με το γραφικό λιμανάκι, παραμονή, γεύμα προαιρετικά. Η όμορφη παραλιακή διαδρομή μας συνεχίζεται και μας οδηγεί στο ξενοδοχείο μας στην Ιτέα, τακτοποίηση, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
2η Ημέρα

ΙΤΕΑ – ΛΙΔΩΡΙΚΙ – ΑΜΦΙΣΣΑ

Πρωινό και μια πολύ όμορφη πανοραμική διαδρομή με θέα τη Λίμνη του Μόρνου, μας οδηγεί στο γραφικό Λιδωρίκι. Μικρή στάση – επίσκεψη και συνεχίζουμε για την πόλη της Άμφισσας, για να παρακολουθήσουμε τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, που οργανώνει ο δήμος της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση, δείπνο και διασκέδαση, διανυκτέρευση.
3η Ημέρα

ΙΤΕΑ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Γαλαξίδι, για να γιορτάσουμε τα κούλουμα με το παραδοσιακό έθιμο “Αλευρομουτζουρώματα”. Γεύμα προαιρετικά και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

ΤΙΜΕΣ

Κόστος κατ’ άτομο:

 

3 ημέρες:
29 Φεβρουαρίου 2020

2κλινο

1κλινο

Παιδί
2 έως 12
χρονών*

NAFSIKA PALACE 4*

174220

150

*Η παιδική τιμή ισχύει για διαμονή ενός παιδιού (έως 11,99), στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες σε πρόσθετη κλίνη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NAFSIKA PALACE 4* στην Ιτέα.
  • Δύο (2) πρωινά.
  • Δύο (2) δείπνα.
  • Αρχηγός – ξεναγός.
  • Φόρος διαμονής.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

Πληροφορίες και Κρατήσεις:

Εξυπηρέτηση πελατών

210 89 86 157  και  210 89 86 158

Συμπληρώστε την
ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Προτιμώμενη ώρα επικοινωνίας*Σας Προτείνουμε Επίσης