TOP
Egypt - Cairo 1 (main)

Οργανωμένη Εκδρομή στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια

Οργανωμένη Εκδρομή στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια

από 890 € / άτομο
(0 Αξιολογήσεις)

Κάιρο & Αλεξάνδρεια

Ένας από τους διασημότερους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο περίφημος ιστορικός πλούτος, οι μυθικοί θησαυροί, η φυσική ομορφιά της χώρας αλλά και η ιδιαίτερη κουλτούρα των Αιγυπτίων προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες. Το Κάιρο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο, με το σπουδαίο Αιγυπτιακό Μουσείο, τα αναρίθμητα τζαμιά, το διάσημο παζάρι του Χαν Ελ-Χαλίλι και τις πυραμίδες της Γκίζας σε κοντινή απόσταση, και η ιστορική πόλη της Αλεξάνδρειας με το διάσημο φάρο, αποτελούν τους δύο σημαντικότερους προορισμούς της χώρας. Εμπειρία ζωής είναι αναμφισβήτητα μια κρουαζιέρα στον Νείλο, με κύριους σταθμούς τους Λούξορ-Καρνάκ, Κοιλάδα των Βασιλέων-Κοιλάδα των Βασιλισσών, Εντφού-Έσνα-Κομ Όμπο, Ασουάν-Αμπού, Σιμπέλ-Βοτανικός Κήπος. Οι περιοχές που έχουν αναπτυχθεί στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας προσφέρουν ίσως τα καλύτερα κέντρα καταδύσεων στον κόσμο. Η Χουργκάντα και το Σαρμ Ελ Σεΐχ ανήκουν στα πιο δημοφιλή θέρετρα της Ερυθράς και έχουν και τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη. Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο είναι η άνοιξη, οπότε οι θερμοκρασίες είναι πιο ήπιες και τα νερά είναι ιδανικά για καταδύσεις, θαλάσσια σπορ και κολύμπι.

ΚΑΙΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΓΚΙΖΑΣ – ΣΦΙΓΓΑ – ΠΑΖΑΡΙ ΧΑΝ ΕΛ-ΧΑΛΙΛΙ – ΑΣΟΥΑΝ – ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ – ΕΝΤΦΟΥ – ΛΟΥΞΟΡ – ΚΑΡΝΑΚ

5, 8, 9 Ημέρες – Αναχωρήσεις:

 • Κάθε Παρασκευή και Κυριακή από 01 Ιουνίου 2024 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024 (8 & 9 ημέρες)
 • Κάθε Πέμπτη από 01 Ιουνίου 2024 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024 (5 ημέρες)
 • Τοποθεσία Αναχώρησης/Επιστροφής
  Αθήνα
 • Περιλαμβάνονται
  Φόροι Αεροδρομίων
  Ξεναγήσεις
  Ενημερωτικά Έντυπα
  Αεροπορικά Εισιτήρια
  5* Ξενοδοχείο
  Αρχηγός
  Ασφάλεια
  Διαμονή
  Εκδρομές – Περιηγήσεις
  Μεταφορά από και προς το Αεροδρόμιο
  Μεταφορά με Πούλμαν
  Ολοήμερη Κρουαζιέρα
  Πλήρης Διατροφή
  Φ.Π.Α.
 • Δεν περιλαμβάνεται
  Προαγορά Εισιτηρίων
  Ταξιδιωτική Ασφάλεια
  3* Ξενοδοχείο
  4* Ξενοδοχείο
  Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια
  Ασφάλεια Tour Operator
  Ασφάλεια Αστικής & Επαγγελματικής Ευθύνης
  Βραδιά Gala και Shows
  Γυμναστήριο
  Δείπνο
  Δραστηριότητες
  Δώρο Γεύμα
  Ημιδιατροφή
  Καύσιμα
  Λιμενικά Τέλη / Φόροι
  Μεταφορά από και προς το Λιμάνι
  Πακέτο Ποτών / Αναψυκτικών
  Πισίνα
  Πλήρωμα
  Ποτά
  Πρωινό
  Σνακ
  Φιλοδωρήματα
  Φόρος Διαμονής

Πρόγραμμα

1

1η Ημέρα

Αθήνα – Κάιρο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αίγυπτο, το λίκνο ενός μεγάλου πολιτισμού που χάραξε την πορεία της ανθρωπότητας. Άφιξη στις στο πολύβουο Κάιρο, με τα εκατομμύρια κατοίκους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2

2η Ημέρα

Κάιρο – Αλεξάνδρεια – Κάιρο

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε οδικώς στην Αλεξάνδρεια. Η Αλεξάνδρεια, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, εκτείνεται σε μήκος 20 χλμ. στην ακτή. Ιδρύθηκε το 332 π.Χ από το Μέγα Αλέξανδρο και έφτασε να ανταγωνίζεται τη Ρώμη προτού παρακμάσει τον 4ο αιώνα μ.Χ. Τον 19ο αιώνα ο Πασάς Μωχάμετ Άλη έδωσε νέα πνοή στο λιμάνι, συνδέοντας το με τον Νείλο. Ο πλούτος της προσέλκυσε χιλιάδες Ευρωπαίους οι οποίοι καλλιέργησαν μια παρακμιακή ατμόσφαιρα όπως την περιγράφει και ο Κωνσταντίνος Καβάφης. Η εποχή αυτή τερματίστηκε τη δεκαετία του 1950 όταν οι ξένοι έφυγαν μετά την επανάσταση του Νάσερ. Πρώτη μας στάση, στη συνοικία Καρμούς, ο Κίονας του Πομπήιου. Η κολόνα από γρανίτη του Ασουάν, ύψους 27 μέτρων ανεγέρθηκε το 297 μ.Χ προς τιμήν του Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Στη βάση του υπάρχει η Ελληνική επιγραφή «στο δικαιότερο των αυτοκρατόρων, το θεϊκό προστάτη της Αλεξάνδρειας, Διοκλητιανό τον ανίκητο, Πόστουμος, έπαρχος της Αιγύπτου». H ονομασία του μνημείου προέρχεται ενδεχομένως από τους ταξιδιώτες του μεσαίωνα που νόμιζαν ότι εδώ είχε ενταφιαστεί ο Ρωμαίος στρατηγός Πομπήιος, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Αίγυπτο το 48 π.Χ. Στα νότια του κίονα του Πομπήιου, βρίσκονται οι κατακόμβες της Αλεξάνδρειας (Κομ Ελ Σουγκάφα). Χρονολογούνται  από τον 2ο αιώνα μ.Χ. και είναι η μεγαλύτερη Ελληνορωμαϊκή νεκρόπολη της Αιγύπτου. Οι τάφοι έχουν λαξευτεί στο βράχο σε βάθος περίπου 35 μέτρων και βρίσκονται σε τρία επίπεδα. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την επιβλητική παραθαλάσσια λεωφόρο (κορνίς) για να καταλήξουμε στο φρούριο Καϊτμπέη. Το φρούριο χτίστηκε τη δεκαετία του 1480 από τον σουλτάνο Καϊτμπέη (1468 – 1496) στη θέση του Φάρου, με πέτρες από το γκρεμισμένο κτίσμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η οποία ιδρύθηκε τον 3ο αιώνα και ήταν η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του αρχαίου κόσμου, όπου συνέρρεαν σοφοί όλων των εθνικοτήτων. Έπειτα θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Κομ Ελ Ντίκα. Το 1965 όταν ισοπεδώθηκε ένα ναπολεόντειο φρούριο για να χτιστούν κατοικίες στην περιοχή Κομ Ελ Ντίκα, ανακαλύφθηκε ένα ημικυκλικό ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Οι 13 σειρές των μαρμάρινων καθισμάτων που ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι ανάγονται στο 2ο αιώνα μ.Χ. Επιστροφή στο Κάιρο, διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
3

3η Ημέρα

Κάιρο – Αρχαιολογικό Μουσείο – Πυραμίδες της Γκίζας – Σφίγγα – Αγορά Χαν Ελ-Χαλίλι – Λούξορ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγηση από το αρχαιολογικό Μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητης αξίας. Σήμερα όλο το μεγαλείο ενός πανάρχαιου πολιτισμού παρουσιάζεται μπροστά μας. Συνεχίζουμε με τις Πυραμίδες της Γκίζας ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου και την πελώρια και αινιγματική Σφίγγα και τέλος θα επισκεφθούμε το εργαστήριο αρωμάτων και παπύρων. Στην συνέχεια γεύμα σε παραδοσιακό πολυτελές εστιατόριο και αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το γραφικό ανατολίτικο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλι. Εδώ θα μπορούμε να αγοράσουμε υφάσματα, δερμάτινα, μπακίρια, ασημικά, χρυσαφικά και άλλα είδη. Mετά το τέλος της ξενάγησης μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Λούξορ. Άφιξη στο Λούξορ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
4

4η Ημέρα

Λούξορ – Κρουαζιέρα Νείλου

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγηση του Λούξορ που φέρνει στο νου το μεγαλείο της Αρχαίας Αιγύπτου. Επίσκεψη στην ανατολική όχθη με τους περίφημους ναούς του Λούξορ, κτισμένους από τους Φαραώ Αμενχοτέπ Γ’ και Ραμσή Β’ και αφιερωμένους στο θεό Άμων Ρα. Περνώντας κατόπιν την λεωφόρο με τα αγάλματα των Σγιγγών θα φθάσουμε στο Καρνάκ για να θαυμάσουμε τους ναούς του Άμμωνα, της Μουτ και του Χόνσου. Στην συνέχεια θα περάσουμε στην δυτική όχθη, στις αρχαίες Θήβες, την πόλη των νεκρών. Στην κοιλάδα των Βασιλέων βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφοι, με κυριότερους αυτούς του Τουταγχαμών, του Σέτι Α, του Ραμσή Β’, και της Νεφερτίτης.. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον τριώροφο ναό της Χατσεπσούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ και τους κολοσσούς του Μέμνωνα, τα δύο τεράστια καθιστά αγάλματα. Διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο.
5

5η Ημέρα

Κρουαζιέρα Νείλου – Εντφού – Κρουαζιέρα Νείλου

Το κρουζιερόπλοιο μας κυλά στα γαλήνια νερά του «Θεού Νείλου». Περνώντας από το κλειδί του Νείλου, το φράγμα της Έσνα, το σημείο που αλλάζει η στάθμη του ποταμού, θα φθάσουμε στην Εντφού. Ο ναός του θεού Ώρους, ναός του γερακιού του ήλιου, προστάτη των Φαραώ, που θα επισκεφθούμε, είναι ίσως ο πιο καλοδιατηρημένος της Αιγύπτου. Διανυκτέρευση στο κρουζιερόπλοιο.
6

6η Ημέρα

Κρουαζιέρα Νείλου

Καθώς σήμερα το κρουαζιερόπλοιο μας κατευθύνεται προς την Νουβία, τις αμμώδεις ακτές με την ήρεμη μονοτονία, διαδέχονται τα κλιμακωτά καταπράσινα επίπεδα της καλλιεργημένης γης. Ο ναός του Κομ Όμπο, του θεού κροκόδειλου Σομπέκ και του θεού γερακιού Ώρους, θα μας δώσουν τις δικές τους ανεπανάληπτες εικόνες. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας με προορισμό το Ασουάν. Διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο.
7

7η Ημέρα

Αμπού Σίμπελ – Ασουάν

Πολύ νωρίς το πρωί αναχώρηση οδικώς για την ξενάγηση στον ναό του Αμπού Σίμπελ. Από το 1968 τα δύο σπέη του Ραμσή του Β’ και της Νεφερτάρι κόπηκαν σε κομμάτια, ενισχυθήκαν, αποσυναρμολογήθηκαν και ανακατασκευάστηκαν στην κορυφή του βουνού της Λιβυκής Οροσειράς, σε ένα σημείο ακριβώς πάνω από τον Νείλο. Στο νότιο σπέος του ναού του Ραμσή του Β΄, μπορείτε να θαυμάσετε τους τέσσερις κολοσσούς του ισχυρού Φαραώ που κοιτάζουν ανατολικά. Ο βασιλιάς της Αιγύπτου χαμογελαστός πάνω στον θρόνο του φοράει το διπλό στέμμα της Άνω και Κάτω Αιγύπτου, ενώ στα πόδια του στέκουν όρθιοι οι υπήκοοί του, πολύ μικρότεροι πρίγκιπες και πριγκίπισσες, η βασιλομήτωρ και η βασιλική σύζυγος Νεφερτάρι. Στον ναό της Νεφερτάρι επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο των κολοσσών του Ραμσή του Β’, μόνο που εδώ οι κολοσσοί έχουν αντικατασταθεί από αγάλματα της μεγάλης βασιλικής συζύγου Νεφερτάρι με την ενδυμασία της Αθώρ-Σώθις και των παιδιών τους. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το νησάκι Φίλαε για να δούμε τον ξακουστό ναό της Ίσιδας. Το τεράστιο φράγμα που ρυθμίζει την ροή του Νείλου και οι βόλτες με τις γραφικές φελούκες κατά μήκος του βοτανικού κήπου με θέα το Μαυσωλείο του Αγά Χαν ολοκληρώνει τις εντυπώσεις μας. Διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο.
8

8η Ημέρα

Ασουάν – Κάιρο – Αθήνα

Πολύ πρωινό ξύπνημα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω Καΐρου.

Χάρτης

Κάιρο & Αλεξάνδρεια

Ένας από τους διασημότερους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο περίφημος ιστορικός πλούτος, οι μυθικοί θησαυροί, η φυσική ομορφιά της χώρας αλλά και η ιδιαίτερη κουλτούρα των Αιγυπτίων προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες. Το Κάιρο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο, με το σπουδαίο Αιγυπτιακό Μουσείο, τα αναρίθμητα τζαμιά, το διάσημο παζάρι του Χαν Ελ-Χαλίλι και τις πυραμίδες της Γκίζας σε κοντινή απόσταση, και η ιστορική πόλη της Αλεξάνδρειας με το διάσημο φάρο, αποτελούν τους δύο σημαντικότερους προορισμούς της χώρας. Εμπειρία ζωής είναι αναμφισβήτητα μια κρουαζιέρα στον Νείλο, με κύριους σταθμούς τους Λούξορ-Καρνάκ, Κοιλάδα των Βασιλέων-Κοιλάδα των Βασιλισσών, Εντφού-Έσνα-Κομ Όμπο, Ασουάν-Αμπού, Σιμπέλ-Βοτανικός Κήπος. Οι περιοχές που έχουν αναπτυχθεί στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας προσφέρουν ίσως τα καλύτερα κέντρα καταδύσεων στον κόσμο. Η Χουργκάντα και το Σαρμ Ελ Σεΐχ ανήκουν στα πιο δημοφιλή θέρετρα της Ερυθράς και έχουν και τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη. Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο είναι η άνοιξη, οπότε οι θερμοκρασίες είναι πιο ήπιες και τα νερά είναι ιδανικά για καταδύσεις, θαλάσσια σπορ και κολύμπι.

Τιμοκατάλογος

 
9 ημέρες
Αναχωρήσεις: Κάθε Παρασκευή και Κυριακή από 01 Ιουνίου 2024 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024
9 ημέρες:
Κάθε Παρασκευή και Κυριακή
από 01 Ιουνίου 2024
έως 30 Σεπτεμβρίου 2024
Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί 2 έως 12 χρονών*
Κάιρο
PYRAMISA SUITES HOTEL CAIRO 5*
(ή παρόμοιο)
1.590 €
(τιμή για τα
2 ξενοδοχεία
+ κρουαζιερόπλοιο)
2.050 €
(τιμή για τα
2 ξενοδοχεία
+ κρουαζιερόπλοιο)
1.340 €
(τιμή για τα
2 ξενοδοχεία
+ κρουαζιερόπλοιο)
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ
Λούξορ
STEIGENBERGER RESORT ACHTI 5*
(ή παρόμοιο)
*Η παιδική τιμή ισχύει για διαμονή ενός παιδιού (έως 11,99), στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες σε πρόσθετη κλίνη.
 
9 ημέρες
Αναχωρήσεις: Κάθε Παρασκευή και Κυριακή από 01 Ιουνίου 2024 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024
9 ημέρες:
Κάθε Παρασκευή και Κυριακή
από 01 Ιουνίου 2024
έως 30 Σεπτεμβρίου 2024
Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί 2 έως 12 χρονών*
Κάιρο
CAIRO MARRIOTT HOTEL 5*
(Deluxe)
(ή παρόμοιο)
1.690 €
(τιμή για τα
2 ξενοδοχεία
+ κρουαζιερόπλοιο)
2.180 €
(τιμή για τα
2 ξενοδοχεία
+ κρουαζιερόπλοιο)
1.440 €
(τιμή για τα
2 ξενοδοχεία
+ κρουαζιερόπλοιο)
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ
Λούξορ
STEIGENBERGER RESORT ACHTI 5*
(ή παρόμοιο)
*Η παιδική τιμή ισχύει για διαμονή ενός παιδιού (έως 11,99), στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες σε πρόσθετη κλίνη.
 
8 ημέρες
Αναχωρήσεις: Κάθε Παρασκευή και Κυριακή από 01 Ιουνίου 2024 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024
8 ημέρες:
Κάθε Παρασκευή και Κυριακή
από 01 Ιουνίου 2024
έως 30 Σεπτεμβρίου 2024
Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί 2 έως 12 χρονών*
Κάιρο
PYRAMISA SUITES HOTEL CAIRO 5*
(ή παρόμοιο)
1.420 €
(τιμή για τα
2 ξενοδοχεία
+ κρουαζιερόπλοιο)
1.810 €
(τιμή για τα
2 ξενοδοχεία
+ κρουαζιερόπλοιο)
1.170 €
(τιμή για τα
2 ξενοδοχεία
+ κρουαζιερόπλοιο)
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ
Λούξορ
SONESTA ST. GEORGE HOTEL 5*
(Deluxe)
(ή παρόμοιο)
*Η παιδική τιμή ισχύει για διαμονή ενός παιδιού (έως 11,99), στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες σε πρόσθετη κλίνη.
 
8 ημέρες
Αναχωρήσεις: Κάθε Παρασκευή και Κυριακή από 01 Ιουνίου 2024 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024
8 ημέρες:
Κάθε Παρασκευή και Κυριακή
από 01 Ιουνίου 2024
έως 30 Σεπτεμβρίου 2024
Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί 2 έως 12 χρονών*
Κάιρο
CAIRO MARRIOTT HOTEL 5*
(Deluxe)
(ή παρόμοιο)
1.480 €
(τιμή για τα
2 ξενοδοχεία
+ κρουαζιερόπλοιο)
1.900 €
(τιμή για τα
2 ξενοδοχεία
+ κρουαζιερόπλοιο)
1.230 €
(τιμή για τα
2 ξενοδοχεία
+ κρουαζιερόπλοιο)
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ
Λούξορ
SONESTA ST. GEORGE HOTEL 5*
(Deluxe)
(ή παρόμοιο)
*Η παιδική τιμή ισχύει για διαμονή ενός παιδιού (έως 11,99), στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες σε πρόσθετη κλίνη.
 
5 ημέρες
Αναχωρήσεις: Κάθε Πέμπτη από 01 Ιουνίου 2024 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024
5 ημέρες:
Κάθε Πέμπτη
από 01 Ιουνίου 2024
έως 30 Σεπτεμβρίου 2024
Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί 2 έως 12 χρονών*
PYRAMISA SUITES HOTEL CAIRO 5*
(ή παρόμοιο)
890 € 1.150 € 740 €
CAIRO MARRIOTT HOTEL 5*
(Deluxe)
(ή παρόμοιο)
970 € 1.270 € 820 €
*Η παιδική τιμή ισχύει για διαμονή ενός παιδιού (έως 11,99), στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες σε πρόσθετη κλίνη.
 

Πτήσεις με την Egypt Air (9 ημέρες):

 • Αθήνα – Κάιρο: 14:50 (αναχώρηση) – 16:45 (άφιξη).
 • Κάιρο – Λούξορ: 22:00 (αναχώρηση) – 23:00 (άφιξη).
 • Ασουάν – Κάιρο: 07:00 (αναχώρηση) – 08:25 (άφιξη).
 • Κάιρο – Αθήνα: 10:10 (αναχώρηση) – 12:10 (άφιξη).
 

Πτήσεις με την Egypt Air (8 ημέρες):

 • Αθήνα – Κάιρο: 13:15 (αναχώρηση) – 14:10 (άφιξη).
 • Κάιρο – Λούξορ: 18:30 (αναχώρηση) – 19:30 (άφιξη).
 • Ασουάν – Κάιρο: 06:00 (αναχώρηση) – 07:25 (άφιξη).
 • Κάιρο – Αθήνα: 10:10 (αναχώρηση) – 12:15 (άφιξη).
 

Πτήσεις με την Egypt Air (5 ημέρες):

 • Αθήνα – Κάιρο: 13:15 (αναχώρηση) – 14:10 (άφιξη).
 • Κάιρο – Αθήνα: 10:10 (αναχώρηση) – 12:15 (άφιξη).
 

Πτήσεις με την Egypt Air (5 ημέρες):

 • Αθήνα – Κάιρο: 19:40 (αναχώρηση) – 21:35 (άφιξη).
 • Κάιρο – Αθήνα: 16:35 (αναχώρηση) – 18:40 (άφιξη).
 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ / ΚΑΙΡΟ – ΛΟΥΞΟΡ / ΑΣΟΥΑΝ – ΚΑΙΡΟ / ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ με την Egypt Air (στα 9ήμερα και 8ήμερα προγράμματα).
 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ με την Egypt Air (στα 5ήμερα προγράμματα).
 • Διανυκτερεύσεις στο Κάιρο σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* με πρωινό.
 • Διανυκτερεύσεις στο Λούξορ σε ξενοδοχείο 5* με πρωινό.
 • Διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο με πλήρη διατροφή και εξωτερικές καμπίνες.
 • Οδική εκδρομή στο Αμπου Σιμπέλ με αγγλόφωνο ξεναγό.
 • Όλες οι ξεναγήσεις κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας, σύμφωνα με το πρόγραμμα (επισκέπτεστε 3 τάφους του αρχαίου βασιλείου εκτός του τάφου του Τουταγχαμών).
 • Γεύματα κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων του Καΐρου – Αλεξάνδρειας σε πολυτελή εστιατόρια.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (δεν περιλαμβάνεται η είσοδος στο εσωτερικό των πυραμίδων, το εισιτήριο βγαίνει επιτόπου για όσους το επιθυμούν).
 • Τοπικοί επαγγελματίες Ελληνόφωνοι ξεναγοί. Στη κρουαζιέρα, σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής των 6 ατόμων, οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται στα Αγγλικά.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνη.
 • Μεταφορές / Μετακινήσεις.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Βίζα Αιγύπτου: 25 €.
 • Φ.Π.Α.
 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φιλοδωρήματα 5 $ καθημερινά. Υποχρεωτικά και πληρώνονται επί τόπου στον συνοδό σας.
 • Ποτά / Αναψυκτικά κατά τη διάρκεια γευμάτων.
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 

Σημειώσεις

 • Οι 9ήμερες αναχωρήσεις, περιέχουν 1 επιπλέον ημέρα στο Λούξορ ή το Ασουάν.
 • Οι 5ήμερες αναχωρήσεις δεν περιέχουν τις ημέρες κρουαζιέρας, το Λούξορ το Αμπού Σίμπελ και το Ασουάν.
 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό πρόγραμμα του ταξιδιού θα σας δοθεί τρεις μέρες πριν από την αναχώρησή σας.
 • H σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Οι ξεναγήσεις είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν και με διαφορετική σειρά όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν χωρίς ουδεμία παράλειψη των παραπάνω επισκέψεων.
 • Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε διαβατήριο νέου τύπου & με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία του ταξιδιού σας.
 • Για το ταξίδι στην Αίγυπτο είναι απαραίτητη η έκδοση βίζας. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας τουλάχιστον 15 μέρες πριν την αναχώρηση σας. Επιπλέον θα πρέπει να έχει μία κενή σελίδα το διαβατήριό σας.
 • Οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες με την τρέχουσα ισοτιμία Ευρώ / Δολαρίου και σε περίπτωση αλλαγής ισοτιμίας θα υπάρχει και η σχετική επιβάρυνση.
 • Οι τιμές είναι υπολογισμένες βάση συμμετοχής γκρουπ 15 ατόμων. Σε περίπτωση λιγότερων συμμετοχών η τελική τιμή θα διαφοροποιηθεί.