TOP
Egypt - Cairo 1 (main)

Οργανωμένη Εκδρομή στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια

Οργανωμένη Εκδρομή στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια

από 1495 € / άτομο
(0 Αξιολογήσεις)

Κάιρο & Αλεξάνδρεια

Ένας από τους διασημότερους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο περίφημος ιστορικός πλούτος, οι μυθικοί θησαυροί, η φυσική ομορφιά της χώρας αλλά και η ιδιαίτερη κουλτούρα των Αιγυπτίων προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες. Το Κάιρο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο, με το σπουδαίο Αιγυπτιακό Μουσείο, τα αναρίθμητα τζαμιά, το διάσημο παζάρι του Χαν Ελ-Χαλίλι και τις πυραμίδες της Γκίζας σε κοντινή απόσταση, και η ιστορική πόλη της Αλεξάνδρειας με το διάσημο φάρο, αποτελούν τους δύο σημαντικότερους προορισμούς της χώρας. Εμπειρία ζωής είναι αναμφισβήτητα μια κρουαζιέρα στον Νείλο, με κύριους σταθμούς τους Λούξορ-Καρνάκ, Κοιλάδα των Βασιλέων-Κοιλάδα των Βασιλισσών, Εντφού-Έσνα-Κομ Όμπο, Ασουάν-Αμπού, Σιμπέλ-Βοτανικός Κήπος. Οι περιοχές που έχουν αναπτυχθεί στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας προσφέρουν ίσως τα καλύτερα κέντρα καταδύσεων στον κόσμο. Η Χουργκάντα και το Σαρμ Ελ Σεΐχ ανήκουν στα πιο δημοφιλή θέρετρα της Ερυθράς και έχουν και τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη. Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο είναι η άνοιξη, οπότε οι θερμοκρασίες είναι πιο ήπιες και τα νερά είναι ιδανικά για καταδύσεις, θαλάσσια σπορ και κολύμπι.

ΚΑΙΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΓΚΙΖΑΣ – ΣΦΙΓΓΑ – ΠΑΖΑΡΙ ΧΑΝ ΕΛ-ΧΑΛΙΛΙ – ΑΣΟΥΑΝ – ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ – ΕΝΤΦΟΥ – ΛΟΥΞΟΡ – ΚΑΡΝΑΚ

8 Ημέρες – Αναχωρήσεις:

 • 18 Απριλίου 2023
 • Τοποθεσία Αναχώρησης/Επιστροφής
  Αθήνα
 • Περιλαμβάνονται
  Φόροι Αεροδρομίων
  Ξεναγήσεις
  Ενημερωτικά Έντυπα
  Αεροπορικά Εισιτήρια
  5* Ξενοδοχείο
  Αρχηγός
  Ασφάλεια
  Διαμονή
  Εκδρομές – Περιηγήσεις
  Μεταφορά από και προς το Αεροδρόμιο
  Μεταφορά με Πούλμαν
  Ολοήμερη Κρουαζιέρα
  Πλήρης Διατροφή
  Φ.Π.Α.
 • Δεν περιλαμβάνεται
  Προαγορά Εισιτηρίων
  Ταξιδιωτική Ασφάλεια
  3* Ξενοδοχείο
  4* Ξενοδοχείο
  Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια
  Ασφάλεια Tour Operator
  Ασφάλεια Αστικής & Επαγγελματικής Ευθύνης
  Βραδιά Gala και Shows
  Γυμναστήριο
  Δείπνο
  Δραστηριότητες
  Δώρο Γεύμα
  Ημιδιατροφή
  Καύσιμα
  Λιμενικά Τέλη / Φόροι
  Μεταφορά από και προς το Λιμάνι
  Πακέτο Ποτών / Αναψυκτικών
  Πισίνα
  Πλήρωμα
  Ποτά
  Πρωινό
  Σνακ
  Φιλοδωρήματα
  Φόρος Διαμονής

Πρόγραμμα

1

1η Ημέρα

Αθήνα – Κάιρο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αίγυπτο, το λίκνο ενός μεγάλου πολιτισμού που χάραξε την πορεία της ανθρωπότητας. Άφιξη στις στο πολύβουο Κάιρο, με τα εκατομμύρια κατοίκους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2

2η Ημέρα

Κάιρο – Αλεξάνδρεια – Κάιρο

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε οδικώς στην Αλεξάνδρεια. Η Αλεξάνδρεια, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, εκτείνεται σε μήκος 20 χλμ. στην ακτή. Ιδρύθηκε το 332 π.Χ από το Μέγα Αλέξανδρο και έφτασε να ανταγωνίζεται τη Ρώμη προτού παρακμάσει τον 4ο αιώνα μ.Χ. Τον 19ο αιώνα ο Πασάς Μωχάμετ Άλη έδωσε νέα πνοή στο λιμάνι, συνδέοντας το με τον Νείλο. Ο πλούτος της προσέλκυσε χιλιάδες Ευρωπαίους οι οποίοι καλλιέργησαν μια παρακμιακή ατμόσφαιρα όπως την περιγράφει και ο Κωνσταντίνος Καβάφης. Η εποχή αυτή τερματίστηκε τη δεκαετία του 1950 όταν οι ξένοι έφυγαν μετά την επανάσταση του Νάσερ. Πρώτη μας στάση, στη συνοικία Καρμούς, ο Κίονας του Πομπήιου. Η κολόνα από γρανίτη του Ασουάν, ύψους 27 μέτρων ανεγέρθηκε το 297 μ.Χ προς τιμήν του Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Στη βάση του υπάρχει η Ελληνική επιγραφή «στο δικαιότερο των αυτοκρατόρων, το θεϊκό προστάτη της Αλεξάνδρειας, Διοκλητιανό τον ανίκητο, Πόστουμος, έπαρχος της Αιγύπτου». H ονομασία του μνημείου προέρχεται ενδεχομένως από τους ταξιδιώτες του μεσαίωνα που νόμιζαν ότι εδώ είχε ενταφιαστεί ο Ρωμαίος στρατηγός Πομπήιος, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Αίγυπτο το 48 π.Χ. Στα νότια του κίονα του Πομπήιου, βρίσκονται οι κατακόμβες της Αλεξάνδρειας (Κομ Ελ Σουγκάφα). Χρονολογούνται  από τον 2ο αιώνα μ.Χ. και είναι η μεγαλύτερη Ελληνορωμαϊκή νεκρόπολη της Αιγύπτου. Οι τάφοι έχουν λαξευτεί στο βράχο σε βάθος περίπου 35 μέτρων και βρίσκονται σε τρία επίπεδα. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την επιβλητική παραθαλάσσια λεωφόρο (κορνίς) για να καταλήξουμε στο φρούριο Καϊτμπέη. Το φρούριο χτίστηκε τη δεκαετία του 1480 από τον σουλτάνο Καϊτμπέη (1468 – 1496) στη θέση του Φάρου, με πέτρες από το γκρεμισμένο κτίσμα. Στη συνέχεια θα περάσουμε εξωτερικά από την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η οποία ιδρύθηκε τον 3ο αιώνα και ήταν η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του αρχαίου κόσμου, όπου συνέρρεαν σοφοί όλων των εθνικοτήτων. Έπειτα θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Κομ Ελ Ντίκα. Το 1965 όταν ισοπεδώθηκε ένα ναπολεόντειο φρούριο για να χτιστούν κατοικίες στην περιοχή Κομ Ελ Ντίκα, ανακαλύφθηκε ένα ημικυκλικό ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Οι 13 σειρές των μαρμάρινων καθισμάτων που ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι ανάγονται στο 2ο αιώνα μ.Χ. Τέλος θα δούμε το ανάκτορο Μουντάζα που χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από το χεδίβη Αμπάς Β’, συγγενή του βασιλιά Φαρούκ και συνδυάζει την τούρκικη με την φλωρεντινή αρχιτεκτονική. Επιστροφή στο Κάιρο, διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Κάιρο.
3

3η Ημέρα

Κάιρο – Αρχαιολογικό Μουσείο – Πυραμίδες της Γκίζας – Σφίγγα – Αγορά Χαν Ελ-Χαλίλι – Ασουάν

Μετά το πρωινό αρχίζουμε την ξενάγησή μας από το αρχαιολογικό Μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητης αξίας. Σήμερα όλο το μεγαλείο ενός πανάρχαιου πολιτισμού παρουσιάζεται μπροστά μας. Συνεχίζουμε με τις Πυραμίδες της Γκίζας ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου και την πελώρια και αινιγματική Σφίγγα και τέλος θα επισκεφθούμε το εργαστήριο αρωμάτων και παπύρων. Στην συνέχεια γεύμα σε παραδοσιακό πολυτελές εστιατόριο και αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το γραφικό ανατολίτικο παζάρι του Χαν Ελ-Χαλίλι. Εδώ θα βρείτε να αγοράσετε υφάσματα, δερμάτινα, μπακίρια, ασημικά, χρυσαφικά και άλλα είδη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Ασουάν. Παραλαβή από τους τοπικούς αντιπροσώπους, μεταφορά στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.
4

4η Ημέρα

Ασουάν – Αμπού Σίμπελ – Κρουαζιέρα Νείλου

Πολύ νωρίς το πρωί αναχώρηση οδικώς για την ξενάγηση στον ναό του Αμπού Σίμπελ. Από το 1968 τα δύο σπέη του Ραμσή του Β’ και της Νεφερτάρι κόπηκαν σε κομμάτια, ενισχυθήκαν, αποσυναρμολογήθηκαν και ανακατασκευάστηκαν στην κορυφή του βουνού της Λιβυκής Οροσειράς, σε ένα σημείο ακριβώς πάνω από τον Νείλο. Στο νότιο σπέος του ναού του Ραμσή του Β΄, μπορείτε να θαυμάσετε τους τέσσερις κολοσσούς του ισχυρού Φαραώ που κοιτάζουν ανατολικά. Ο βασιλιάς της Αιγύπτου χαμογελαστός πάνω στον θρόνο του φοράει το διπλό στέμμα της Άνω και Κάτω Αιγύπτου, ενώ στα πόδια του στέκουν όρθιοι οι υπήκοοί του, πολύ μικρότεροι πρίγκιπες και πριγκίπισσες, η βασιλομήτωρ και η βασιλική σύζυγος Νεφερτάρι. Στον ναό της Νεφερτάρι επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο των κολοσσών του Ραμσή του Β’, μόνο που εδώ οι κολοσσοί έχουν αντικατασταθεί από αγάλματα της μεγάλης βασιλικής συζύγου Νεφερτάρι με την ενδυμασία της Αθώρ-Σώθις και των παιδιών τους. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το νησάκι Φίλαε για να δούμε τον ξακουστό ναό της Ίσιδας. Το τεράστιο φράγμα που ρυθμίζει την ροή του Νείλου και οι βόλτες με τις γραφικές φελούκες κατά μήκος του βοτανικού κήπου με θέα το Μαυσωλείο του Αγά Χαν ολοκληρώνει τις εντυπώσεις μας. Διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο.
5

5η Ημέρα

Κρουαζιέρα Νείλου – Εντφού – Κρουαζιέρα Νείλου

Το πλοίο μας κυλά στα γαλήνια νερά του «Θεού Νείλου». Καθώς σήμερα το πλοίο μας απομακρύνεται από την Νουβία με κατεύθυνση προς το Λούξορ, τις αμμώδεις ακτές με την ήρεμη μονοτονία, διαδέχονται τα κλιμακωτά καταπράσινα επίπεδα της καλλιεργημένης γης. Ο ναός του Κομ Όμπο, του θεού κροκόδειλου Σομπέκ και του θεού γερακιού Χορόερι, θα μας δώσουν τις δικές τους ανεπανάληπτες εικόνες. Περνώντας από το κλειδί του Νείλου, το φράγμα της Έσνα, το σημείο που αλλάζει η στάθμη του ποταμού, θα φθάσουμε στην Εντφού. Ο ναός του θεού Ώρους, ναός του γερακιού του ήλιου, προστάτη των Φαραώ, που θα επισκεφθούμε, είναι ίσως ο πιο καλοδιατηρημένος της Αιγύπτου. Διανυκτέρευση στο πλοίο.
6

6η Ημέρα

Κρουαζιέρα Νείλου – Λούξορ – Κρουαζιέρα Νείλου

Άφιξη στο Λούξορ και αμέσως ξεκινάνε οι ξεναγήσεις στην δυτική όχθη, στις αρχαίες Θήβες, την πόλη των νεκρών. Στην κοιλάδα των Βασιλέων βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφοι, με κυριότερους αυτούς του Τουταγχαμών, του Σέτι Α, του Ραμσή Β’, και της Νεφερτίτης. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον τριώροφο ναό της Χατσεπσούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ και τους κολοσσούς του Μέμνωνα, τα δύο τεράστια καθιστά αγάλματα. Διανυκτέρευση στο πλοίο.
7

7η Ημέρα

Κρουαζιέρα Νείλου – Καρνάκ – Λούξορ

Πρωινό. Check out από το κρουαζιερόπλοιο. Ξενάγηση στο Καρνάκ και την Λεωφόρο των Σφιγγών. Μετά το τέλος της ξενάγησης, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ελεύθερη η υπόλοιπη ημέρα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
8

8η Ημέρα

Λούξορ – Κάιρο – Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω Καΐρου.

Χάρτης

Κάιρο & Αλεξάνδρεια

Ένας από τους διασημότερους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο περίφημος ιστορικός πλούτος, οι μυθικοί θησαυροί, η φυσική ομορφιά της χώρας αλλά και η ιδιαίτερη κουλτούρα των Αιγυπτίων προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες. Το Κάιρο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο, με το σπουδαίο Αιγυπτιακό Μουσείο, τα αναρίθμητα τζαμιά, το διάσημο παζάρι του Χαν Ελ-Χαλίλι και τις πυραμίδες της Γκίζας σε κοντινή απόσταση, και η ιστορική πόλη της Αλεξάνδρειας με το διάσημο φάρο, αποτελούν τους δύο σημαντικότερους προορισμούς της χώρας. Εμπειρία ζωής είναι αναμφισβήτητα μια κρουαζιέρα στον Νείλο, με κύριους σταθμούς τους Λούξορ-Καρνάκ, Κοιλάδα των Βασιλέων-Κοιλάδα των Βασιλισσών, Εντφού-Έσνα-Κομ Όμπο, Ασουάν-Αμπού, Σιμπέλ-Βοτανικός Κήπος. Οι περιοχές που έχουν αναπτυχθεί στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας προσφέρουν ίσως τα καλύτερα κέντρα καταδύσεων στον κόσμο. Η Χουργκάντα και το Σαρμ Ελ Σεΐχ ανήκουν στα πιο δημοφιλή θέρετρα της Ερυθράς και έχουν και τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη. Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο είναι η άνοιξη, οπότε οι θερμοκρασίες είναι πιο ήπιες και τα νερά είναι ιδανικά για καταδύσεις, θαλάσσια σπορ και κολύμπι.

Τιμοκατάλογος

 
8 ημέρες
Αναχωρήσεις: 18 Απριλίου 2023
8 ημέρες:
18 Απριλίου 2023
Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί 2 έως 12 χρονών*
Κάιρο
CAIRO MARRIOTT HOTEL 5*
(Deluxe)
(ή παρόμοιο)
1.495 € 1.845 € 1.100 €
Ασουάν
TOLIP ASWAN HOTEL 5*
(Deluxe)
(ή παρόμοιο)
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ
Λούξορ
SONESTA ST. GEORGE HOTEL 5*
(Deluxe)
(ή παρόμοιο)
*Η παιδική τιμή ισχύει για διαμονή ενός παιδιού (έως 11,99), στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες σε πρόσθετη κλίνη.
 

Πτήσεις με την Egypt Air:

 • MS 748 / Αθήνα – Κάιρο: 16:20 (αναχώρηση) – 17:15 (άφιξη).
 • MS 86 / Κάιρο – Ασουάν: 18:45 (αναχώρηση) – 20:05 (άφιξη).
 • MS 282 / Λούξορ – Κάιρο: 05:35 (αναχώρηση) – 06:55 (άφιξη).
 • MS 747 / Κάιρο – Αθήνα: 10:35 (αναχώρηση) – 13:35 (άφιξη).
 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ / ΚΑΙΡΟ – ΑΣΟΥΑΝ / ΛΟΥΞΟΡ – ΚΑΙΡΟ / ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ με την Egypt Air.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Κάιρο με πρωινό.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο Ασουάν σε ξενοδοχείο 5* με πρωινό.
 • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο με πλήρη διατροφή και εξωτερικές καμπίνες.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο Λούξορ σε ξενοδοχείο 5* με ημιδιατροφή.
 • Όλες οι ξεναγήσεις κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας, σύμφωνα με το πρόγραμμα (επισκέπτεστε 3 τάφους του αρχαίου βασιλείου εκτός του τάφου του Τουταγχαμών).
 • Γεύματα κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων του Καΐρου – Αλεξάνδρειας όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα σε πολυτελή εστιατόρια.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ελληνόφωνος ξεναγός ή Ελληνόφωνος μεταφραστής στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και στην κρουαζιέρα όταν το γκρουπ είναι πάνω από 6 άτομα.
 • Χάρτες και ενημερωτικά έντυπα.
 • Μεταφορές.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Βίζα Αιγύπτου.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φιλοδωρήματα 5 $ καθημερινά. Υποχρεωτικά και πληρώνονται επί τόπου στον συνοδό σας.
 • Extra ταξιδιωτικό ασφαλιστικό πακέτο.
 • Ποτά / Αναψυκτικά κατά τη διάρκεια γευμάτων.
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.

Σημειώσεις

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό πρόγραμμα του ταξιδιού θα σας δοθεί τρεις μέρες πριν από την αναχώρησή σας.
 • H σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Οι ξεναγήσεις είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν και με διαφορετική σειρά όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν χωρίς ουδεμία παράλειψη των παραπάνω επισκέψεων.
 • Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε διαβατήριο νέου τύπου & με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία του ταξιδιού σας.
 • Για το ταξίδι στην Αίγυπτο είναι απαραίτητη η έκδοση βίζας. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας τουλάχιστον 15 μέρες πριν την αναχώρηση σας. Επιπλέον θα πρέπει να έχει μία κενή σελίδα το διαβατήριό σας.
 • Οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες με την τρέχουσα ισοτιμία Ευρώ / Δολαρίου και σε περίπτωση αλλαγής ισοτιμίας θα υπάρχει και η σχετική επιβάρυνση.
 • Οι τιμές είναι υπολογισμένες βάση συμμετοχής γκρουπ 15 ατόμων. Σε περίπτωση λιγότερων συμμετοχών η τελική τιμή θα διαφοροποιηθεί.
You don't have permission to register