TOP
Handicapped (main)

Ελληνική Εμπειρία για τα ΑΜΕΑ

Ελληνική Εμπειρία για τα ΑΜΕΑ

/ άτομο
(0 Αξιολογήσεις)

Το ταξίδι από άτομα με ειδικές ανάγκες Α.Μ.Ε.Α., που είναι γνωστό και ως «ταξίδι με αναπηρία» ή «προσβάσιμο ταξίδι», βρίσκεται σε άνοδο. Η ταξιδιωτική βιομηχανία ξυπνάει τις ιδιαίτερες ανάγκες των ταξιδιωτών με ειδικές ανάγκες, παρέχοντας περισσότερες υπηρεσίες και μεγαλύτερη διαμονή. Εν τω μεταξύ, η τεράστια αφθονία των πληροφοριών σχετικά με τα προσβάσιμα ταξίδια είναι εκπληκτική και που ένα μεγάλο μέρος από αυτά δημιουργούνται από τους ίδιους τους αναπήρους.

7 Ημέρες – Αναχωρήσεις:

 • Καθημερινά από 15 Απριλίου 2022 έως 31 Δεκεμβρίου 2022
 • Τοποθεσία Αναχώρησης/Επιστροφής
  Αθήνα
 • Περιλαμβάνονται
  3* Ξενοδοχείο
  4* Ξενοδοχείο
  5* Ξενοδοχείο
  Αρχηγός
  Εκδρομές – Περιηγήσεις
  Μεταφορά από και προς το Αεροδρόμιο
  Μεταφορά με Πούλμαν
 • Δεν περιλαμβάνεται
  Φόροι Αεροδρομίων
  Προαγορά Εισιτηρίων
  Ξεναγήσεις
  Ενημερωτικά Έντυπα
  Ταξιδιωτική Ασφάλεια
  Αεροπορικά Εισιτήρια
  Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια
  Ασφάλεια
  Ασφάλεια Tour Operator
  Ασφάλεια Αστικής & Επαγγελματικής Ευθύνης
  Βραδιά Gala και Shows
  Γυμναστήριο
  Δείπνο
  Διαμονή
  Δραστηριότητες
  Δώρο Γεύμα
  Ημιδιατροφή
  Καύσιμα
  Λιμενικά Τέλη / Φόροι
  Μεταφορά από και προς το Λιμάνι
  Ολοήμερη Κρουαζιέρα
  Πακέτο Ποτών / Αναψυκτικών
  Πισίνα
  Πλήρης Διατροφή
  Πλήρωμα
  Ποτά
  Πρωινό
  Σνακ
  Φ.Π.Α.
  Φιλοδωρήματα
  Φόρος Διαμονής

Πρόγραμμα

1

1η Ημέρα

Άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών και μεταφορά στο ξενοδοχείο της επιλογής σας με συνοδό του γραφείου μας. Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη επαφή με την πόλη.
2

2η Ημέρα

Μετά το πρωινό, θα μεταφερθείτε στο κέντρο της Αθήνας για μια ιδιωτική περιήγηση στην πόλη και σε διάφορους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, όπως το μουσείο της Ακρόπολης (5 ώρες). Θα δείτε όλες τις διάσημες τοποθεσίες της αρχαίας και της σύγχρονης Αθήνας, σε αυτή την περιεκτική πρωινή περιήγηση, όπως το Παναθηναϊκό Στάδιο όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896. Θα περάσετε επίσης την Τριλογία Αθηνών που περιλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Ακαδημία Αθηνών και την Εθνική Βιβλιοθήκη. Συνεχίζετε στον Εθνικό Κήπο, στην Αψίδα του Αδριανού, την Εκκλησία του Αγίου Παύλου, το Κοινοβούλιο, το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη, το Σπίτι του Schlieman (Νομισματικό Μουσείο), τον Καθολικό Καθεδρικό Ναό, την Παλαιά Βουλή, την Πλατεία Συντάγματος, την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και τέλος την Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης. Ο έμπειρος ξεναγός θα σας καθοδηγήσει στο μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα δείτε αντικείμενα από την καθημερινή ζωή, τα αγάλματα από την αρχαϊκή περίοδο και πολλά άλλα που θα σας εντυπωσιάσουν ευχάριστα.  
3

3η Ημέρα

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσετε για την ημερήσια εκδρομή σας στους Δελφούς. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 09:00 (10 ώρες). Θα οδηγηθείτε έπειτα στους Δελφούς, γνωστό στην αρχαιότητα ως «ο ομφαλός» της γης. Περνώντας από την Κασταλία Πηγή θα επισκεφτείτε όλα τα αρχαιολογικά σημεία των Ατρειδών Βασιλέων, το θησαυροφυλάκιο των Αθηναίων, την Αθηναϊκή Στοά, το Πολυγωνικό τείχος, το μνημείο των Πλαταιών, και τον Ναό του Απόλλωνα, διάσημο για το μαντείο και το μουσείο των Δελφών, με τα θαυμαστά εκθέματα που περιλαμβάνουν την σφίγγα της Νάξου, το θησαυρό των Σιφνίων, το άγαλμα του Αντίνοου, οι μετόπες του Αθηναϊκού θησαυροφυλακίου, ο περίφημος Ηνίοχος, που δημιουργήθηκε εις ανάμνηση της νίκης το 476π.χ στους αγώνες της Πυθίας, και πολλά ακόμα εκθέματα. Μετά το μεσημεριανό γεύμα, επιστροφή στην Αθήνα μέσω του γραφικού ορεινού χωριού της Αράχωβας, χτισμένο στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, γνωστό για τα ελκυστικά χειροποίητα χαλιά, τα παπλώματα, καθώς και για το κρασί και το τυρί (σύντομη στάση).
4

4η Ημέρα

Μετά το πρωινό θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσετε με το δικό σας ρυθμό, πριν να αναχωρήσετε για μια περιήγηση ½ ημέρας στο ακρωτήριο Σούνιο (5 ώρες) για να δείτε ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα της Αθηναϊκής Ριβιέρας στον μοναδικό ναό του Ποσειδώνα, του Θεός της Θάλασσας στην αρχαιότητα. Θα ξεκινήσουμε την περιοδεία μας με μια όμορφη διαδρομή κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας, όπου θα απολαύσετε ωραία τοπία του Σαρωνικού κόλπου. Μόλις φτάσουμε στο ακρωτήριο Σούνιο θα επισκεφτείτε τον Ναό του Ποσειδώνα του 5ο αιώνα π.χ με την υπέροχη θέα του Αιγαίου πελάγους. Το ακρωτήριο Σούνιο έχει παίξει επίσης επί μακρόν, ρόλο στην Ελληνική μυθολογία και ιστορία και η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά αυτού, συμβαίνει στην Οδύσσεια, ως η τελευταία ασφαλής στάση πριν ο Ποσειδώνας συντρίψει το Ελληνικό πλοίο. Αφού οδηγηθείτε στον Ναό, και ξαναζήσετε την Ελληνική μυθολογία καθώς και την ιστορία της Ελλάδας, θα θαυμάσετε ένα από τα πιο εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα της Αθήνας, ενώ απολαμβάνετε ένα αφρώδες ποτήρι κρασί πριν την επιστροφή στο ξενοδοχείο σας.  
5

5η Ημέρα

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσετε στις 09:00 (10 ώρες) για μια ολοήμερη εκδρομή στην Επίδαυρο και στις Μυκήνες. Σε αυτή την εκδρομή θα ανακαλύψετε την διαδρομή από την Αθήνα στην Αργολίδα, τα ερείπια της αρχαίας πόλης των Μυκηνών, ένα σημαντικό κέντρο του Ελληνικού πολιτισμού από το 1600 π.χ. έως το 1100 π.χ. και ένα Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο όπου βρισκόταν το Βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα. Θα δείτε τα Κυκλώπεια Τείχη, την Πύλη των Λιονταριών, τους Βασιλικούς Τάφους, συμπεριλαμβανομένων του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας, και το Θησαυροφυλάκιο του Ατρέως, μία υπέροχη κατασκευή του 14 αιώνα π.χ. Στην συνέχεια θα απολαύσετε ένα παραδοσιακό Ελληνικό προαιρετικό γεύμα σε ένα κοντινό εστιατόριο. Μετά το φαγητό μέσω του Άργους θα φθάσουμε στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας με το βενετσιάνικο φρούριο το Παλαμήδι, και το οχυρωμένο φρούριο στο νησάκι της το Μπούρτζι. Συνεχίζετε στην Επίδαυρο, όπου θα επισκεφθείτε το αρχαίο θέατρο. Η Επίδαυρος είναι πιθανότατα διάσημο μέρος για το θέατρο της, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κλασικά Ελληνικά κτίρια, και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σήμερα, λόγω της εκπληκτικής ακουστικής του. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην Αθήνα.
6

6η Ημέρα

Μετά το πρωινό, θα έχετε την ημέρα ελεύθερη να απολαύσετε επισκέψεις σε διάφορα μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους της επιλογής σας στο κέντρο της Αθήνας. Θα έχετε επίσης το χρόνο να επισκεφτείτε εμπορικούς πεζόδρομους της Αθήνας, όπως ο περίφημος δρόμος της Ερμού, ο οποίος συνδέει την πλατεία Συντάγματος με το Μοναστηράκι, διάσημο για τα καταστήματα του σε υπαίθρια αγορά. Προτεινόμενη επίσκεψη στη λίμνη της Βουλιαγμένης με ιαματικές θεραπευτικές ιδιότητες. Ο επιβλητικός βράχος, τα ιαματικά νερά, οι υποβρύχιες σήραγγες και η πλούσια βλάστηση, δημιουργούν ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο. Η σημερινή μορφή της λίμνης δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση της οροφής της σπηλιάς λόγω της διάβρωσης που προκαλείται από την υψηλή θερμοκρασία του τρεχούμενου νερού. Η λίμνη έχει συμπεριληφθεί στο Ελληνικό δίκτυο της NATURA 2000 και είναι χαρακτηρισμένο ως ένα τοπίο φυσικής ομορφιάς, από το Υπουργείο Πολιτισμού.  
7

7η Ημέρα

Μετά το πρωινό θα έχετε ελεύθερο χρόνο πριν από την αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου θα σας συνοδεύσει συνοδός του γραφείου μας.

Χάρτης

Ελληνική Εμπειρία για τα ΑΜΕΑ

Το ταξίδι από άτομα με ειδικές ανάγκες Α.Μ.Ε.Α., που είναι γνωστό και ως «ταξίδι με αναπηρία» ή «προσβάσιμο ταξίδι», βρίσκεται σε άνοδο. Η ταξιδιωτική βιομηχανία ξυπνάει τις ιδιαίτερες ανάγκες των ταξιδιωτών με ειδικές ανάγκες, παρέχοντας περισσότερες υπηρεσίες και μεγαλύτερη διαμονή. Εν τω μεταξύ, η τεράστια αφθονία των πληροφοριών σχετικά με τα προσβάσιμα ταξίδια είναι εκπληκτική και που ένα μεγάλο μέρος από αυτά δημιουργούνται από τους ίδιους τους αναπήρους.  

Τιμοκατάλογος

7 ημέρες
Αναχωρήσεις: Καθημερινά από 15 Απριλίου 2022 έως 31 Δεκεμβρίου 2022

Περιλαμβάνονται

 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 3*, 4* ή 5* της επιλογή σας, είτε στο κέντρο της Αθήνας είτε στην παραλιακή Αθηναϊκή Ριβιέρα με πρωινό καθημερινά.
 • Μεταφορές με ειδικά οχήματα που φέρουν αμαξίδια αναπηρικά από 2 έως 4 άτομα με αναπηρία και 7 άτομα στο σύνολο.
 • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Είσοδοι στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αγγλόφωνοι επίσημοι ξεναγοί.
 • Αγγλόφωνος συνοδός του γραφείου μας, ο οποίος θα σας συνοδεύσει από την άφιξη έως και την αναχώρηση στο Διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών.
Για περαιτέρω αναλυτικές πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας.
You don't have permission to register