Οργανωμένη Εκδρομή στη Βουλγαρία και τη Σερβία

Ημερομηνία Αναχώρησης

26 Μάι - 11 Αύγ

Διάρκεια

6 Ημέρες

6 Ημέρες – Αναχωρήσεις:

 • 26 Μαΐου 2018

 • 23 Ιουνίου 2018

 • 14 Ιουλίου 2018

 • 11 Αυγούστου 2018

 

Σόφια – Βελιγράδι – Φρούσκα Γκόρα – Νόβι Σαντ – Μονή Ρίλα – Μπάνσκο – Σαντάσκι – Μέλνικ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Η Βουλγαρία βρίσκεται στη Ευρώπη και απλώνεται στο ανατολικό τμήμα της Βαλκανικής χερσονήσου. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας είναι η Σόφια. Άλλες σημαντικές πόλεις είναι η Φιλιππούπολη, η Βάρνα, ο Πύργος, το Ρούσε. Οι πιο διάσημοι ταξιδιωτικοί προορισμοί είναι κατά μήκος της παραλίας, χιονοδρομικά θέρετρα και κέντρα spa. Σημαντικό να επισκεφτεί κανείς και το μοναστήρι της Ρίλας. Το μοναστήρι ιδρύθηκε κατά το πρώτο ήμισυ του 10ου αιώνα, από τον ουράνιο προστάτη του λαού της Βουλγαρίας τον αξιοσέβαστο Ιωάννη της Ρίλα και μέχρι σήμερα αποτελεί λίκνο, υπόβαθρο και τόπος διαφύλαξης του Βουλγαρικού πνεύματος και εθνικότητας. Μην ξεχνάμε σαφώς και το πολυσύχναστο Μπάνσκο, top προορισμός των απανταχού σκι lovers.

ΣΕΡΒΙΑ

Σερβία μια χώρα που τα έχει όλα, από κλασική ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα μέχρι άρωμα Βαλκανίων, η Σερβία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης. Το Βελιγράδι είναι η πρωτεύουσα της Σερβίας, μια πόλη πανέμορφη, γεμάτη όμορφα κτίρια και πολύ πράσινο. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σάβα, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά παραπόταμο του Δούναβη.  Η Σερβία με τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νόβι Σαντ βρίσκεται και στη δεύτερη θέση των best value πόλεων που αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Σημαντικό και το Εθνικό πάρκο της Φρούσκα Γκόρα που κηρύχθηκε το 1960 και καλύπτει μια έκταση 266,72 km2. Είναι το παλαιότερο από τα σημερινά εθνικά πάρκα της Σερβίας. Η Σερβία, έχει όλα τα απαραίτητα απ’ άκρη σ’ άκρη της για να σας πάει ένα ταξίδι σε ένα κόσμο διαφορετικό, που διαφέρει από τους κλασικούς τουριστικούς προορισμούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα

ΑΘΗΝΑ – ΣΟΦΙΑ

Συγκέντρωση πρωί (06:30) και αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις, για καφέ και ξεκούραση, άφιξη στα σύνορα. Συνέχεια για τη πρωτεύουσα Σόφια. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
2η Ημέρα

ΣΟΦΙΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε με πανοραμική ξενάγηση στη Σόφια για να γνωρίσουμε την πόλη και τα ενδιαφέροντα μνημεία της, όπως την εκκλησία του Νέφσκυ και την υπαίθρια αγορά με παλιά αντικείμενα και αντίκες, την Ρώσικη εκκλησία, τα παλιά ανάκτορα και σημερινή πινακοθήκη, το μνημείο των Ρώσων στρατιωτών, το παλιό Πανεπιστήμιο, την Γέφυρα των Αετών και άλλα αναχώρηση για το Βελιγράδι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η Ημέρα

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ξενάγηση στην πόλη του Βελιγραδίου. Θα ξεκινήσουμε από το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν, σήμα κατατεθέν της πόλης, χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη, το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα του Νέου Βελιγραδίου και του Ζέμουν. Θα δούμε από μακριά το Πύργο Νεπόισα, τόπο όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Θα περπατήσουμε προς την Μητρόπολη του Βελιγραδίου περνώντας από το τέρμα της οδού Κνέζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε προς το νέο Βελιγράδι αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στο ποταμό Σάβα που χωρίζει το παλιό με το νέο Βελιγράδι, θα δούμε το μοντέρνο Βελιγράδι και θα επιστρέψουμε περνώντας από την νέα γέφυρα Άντα, για να περάσουμε από ένα από τα πολλά γνωστά πάρκα του Βελιγραδίου, το Τόπσιντερ. Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε προς τις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου για να επισκεφτούμε το "σπίτι των λουλουδιών", το μαυσωλείο του Τίτο. Προχωρούμε για να φτάσουμε στην τεράστια σε μέγεθος εκκλησία της Ορθοδοξίας, τον Ναό του Αγίου Σάββα. Μία από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες στο κόσμο, εξωτερικά τελειωμένη, όμως εσωτερικά χρειάζεται ακόμα αρκετά μέχρι να είναι έτοιμη. Θα περάσουμε από τη γνωστή πλατεία Σλάβια, που μοιάζει με την πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα, θα δούμε τα βομβαρδισμένα κτίρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτίριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας. Απόγευμα ελεύθερο. Μια καλή πρόταση για το βράδυ αποτελεί το δείπνο στην πλακόστρωτη περιοχή της Σκαντάρλια, που φημίζεται για τις ταβέρνες της, την ρακή και την τοπική κουζίνα της. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η Ημέρα

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ – ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ – ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΤΣΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Novi Sad. Επίσκεψη των σημαντικών μνημείων της πόλης, περίπατος στην πλακόστρωτη Πλατεία Ελευθερίας. Ελεύθερος χρόνος περίπου 1/2 ώρα για καφέ. Στην συνέχεια επισκεπτόμαστε τα περίφημα τείχη του Petrovaradin και αναχωρούμε για ένα από τα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα των Βαλκανίων, την Φρούσκα Γκόρα, όπου βρίσκονται τα Ορθόδοξα μοναστήρια του Σερβικού «Αγίου Όρους» και αποτελούν μοναδικό πολιτιστικό και ιστορικό μνημείο (UNESCO). Στην συνέχεια επίσκεψη στο γραφικό χωριό Sremski Karlovci. Ξενάγηση στο κέντρο του χωριού με τα πολύ ενδιαφέροντα κτίσματα από αρχιτεκτονικής άποψης. Η περιοχή είναι γνωστή για τα οινοποιεία της και ειδικότερα για την παραγωγή του παγκοσμίως γνωστού “Bermet” - επιτραπέζιος γλυκός οίνος - Προαιρετικά επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο και ξενάγηση με προσφορά 2 ποτήρια κρασί και πιάτο τυριών/αλλαντικών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η Ημέρα

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΡΙΛΑ – ΜΠΑΝΣΚΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Βουλγαρία και τη μεγαλύτερη και πιο φημισμένη ορθόδοξη Μονή. Εκεί βρίσκονται και τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη της Βουλγαρίας, ιδρυτή της Μονής. Το Μοναστήρι βρίσκεται στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της Βουλγαρίας Ρίλα στην βαθιά χαράδρα του ποταμού Ρίλσκα 1147 μ. υψόμετρο Συνέχεια για Μπάνσκο, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6η Ημέρα

ΜΠΑΝΣΚΟ – ΜΕΛΝΙΚ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο, και αναχώρηση για το γραφικό χωριό Μελένικο, μέρος παραθερισμού των Βυζαντινών αυτοκρατόρων, γνωστό και για τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά του. Σύντομη επίσκεψη και συνέχεια για σύνορα. Άφιξη στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση.

ΤΙΜΕΣ

Κόστος κατ’ άτομο:

 

6 ημέρες
26 Μαΐου 2018
23 Ιουνίου 2018
14 Ιουλίου 2018
11 Αυγούστου 2018

Διατροφή

2κλινο

1κλινο

SOFIA PLAZA 3*
ή BELGRADE CITY 4*

Ημιδιατροφή 265 € 395 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν με έμπειρους οδηγούς.
 • Διαμονή και διατροφή στα αναφερόμενα ξενοδοχεία.
 • Έμπειρους συνοδούς του γραφείου μας.
 • Ελεύθερη χρήση των παροχών spa στο Μπάνσκο (πισίνα, σάουνα, χαμάμ, αίθουσα χαλάρωσης, γυμναστήριο).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Επιπλέον γεύματα και ποτά, προαιρετικές εκδρομές.
 • Ειδικά προγράμματα σωματικής ευεξίας όπως διάφορα είδη μασάζ και προγράμματα ομορφιάς.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Οι τιμές είναι κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Παιδικές εκπτώσεις: Για παιδιά 0 έως 2 ετών δωρεάν. 3-12 ετών στο δίκλινο των γονέων σε πρόσθετο κρεβάτι έκπτωση 25%. Παιδιά σε τετράκλινο ή 2χωρο / 3χωρο διαμέρισμα έχουν έκπτωση 30%. Επιβάρυνση μονόκλινου 35%. Έκπτωση 3ου ενήλικα σε πρόσθετο κρεβάτι 15%. Το τρίκλινο δωμάτιο είναι δίκλινο με πρόσθετο πτυσσόμενο κρεβάτι ή καναπές που ανοίγει και γίνεται κρεβάτι.
 • Προ-κρατήσεις σε συγκεκριμένες θέσεις στα λεωφορεία δεν επιτρέπονται εκτός περιπτώσεων που αφορούν λόγους υγείας και πάντα κατόπιν συνεννόησης με το γραφείο. Με βάση το νόμο που διέπει τις μεταφορές με πούλμαν, είναι υποχρεωτική η στάση για 45 λεπτά για κάθε 4 ώρες διαδρομής. Οι στάσεις για ξεκούραση που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της διαδρομής καθορίζονται με βάση αυτό το νόμο και επηρεάζονται από αστάθμητους παράγοντες όπως κίνηση, καιρικές συνθήκες.
 • Ο διεθνής ξενοδοχειακός κανονισμός ορίζει ότι μπορείτε να παραλάβετε το δωμάτιο σας στις 14:00 (check in) και να το παραδώσετε το αργότερο μέχρι τις 12:00 (check out).
 • Οι υπηρεσιακές ταυτότητες δεν αποτελούν ταξιδιωτικό έγγραφο (στρατιωτικών, λιμενικών, πυροσβεστών) με εξαίρεση των αστυνομικών που ταξιδεύουν κανονικά με την υπηρεσιακή τους ταυτότητα. Παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν με ένα γονέα χρειάζονται επικυρωμένη συγκατάθεση του άλλου γονέα. Παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν χωρίς τους γονείς τους χρειάζονται επικυρωμένη συγκατάθεση και από τους δύο γονείς.
 • Ενήλικες και παιδιά ταξιδεύουν υποχρεωτικά με διαβατήριο νέου τύπου ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο διοργανωτής ή το συνεργαζόμενο γραφείο για την αδυναμία επίδειξης των ταξιδιωτικών εγγράφων κατά τον έλεγχο στα σύνορα. Οι κάτοχοι μη ελληνικών εγγράφων έχουν την ευθύνη για τη διέλευση των συνόρων (για περισσότερες πληροφορίες καλέστε τη Βουλγάρικη πρεσβεία στην Αθήνα).
 • Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο.

Σας Προτείνουμε Επίσης