Τοποθεσίες από Ταινίες του Hollywood (Κεφαλονιά - Ζάκυνθος)

Ημερομηνία Αναχώρησης

01 Νοε - 31 Οκτ

Διάρκεια

7 Ημέρες

(7 ΗΜΕΡΕΣ / 6 ΝΥΧΤΕΣ)

 

Μία εμπειρία στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, σε δύο νησιά γνωστά για τον πολιτισμό τους, την καταπράσινη πλούσια φύση τους, την εξαιρετική κουζίνα τους και την μουσική παιδεία των κατοίκων τους.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Ξεκινάμε από την Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου όπου μεταξύ άλλων θα έλθουμε σε επαφή με την πλούσια σε βιοποικιλότητα φύση του. Εδώ θα παραμείνουμε 4 ημέρες όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε υπέροχες παραδεισένιες παραλίες, όπως είναι η παραλία του Μύρτου που ψηφίστηκε ως η καλύτερη ελληνική παραλία, η Αντίσαμος στη Σάμη, όπου γυρίστηκε η ταινία «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», ο Άσσος και η Αγία Ευθυμία, στην κυριολεξία δεν ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις. Η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, το Αργοστόλι είναι κτισμένη σε μια πλαγιά λόφου και έχει το λιμάνι να απλώνεται μπροστά της, μια πόλη με πάρα πολλά αξιοθέατα, εστιατόρια και άλλα μέρη αναψυχής. Στην βόρεια πλευρά του νησιού βρίσκεται το Φισκάρδο παραδοσιακός οικισμός με γραφικά σπίτια και ιδιαίτερο χρώμα, μέρος όπου πλέουν πάρα πολλά σκάφη, για να απολαύσουν τον υπέροχο κόλπο και τα διεθνώς γνωστά gourmet εστιατόρια. Άλλο αξιόλογο μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε είναι το Σπήλαιο και η λίμνη Μελισσάνη. Ενετικά κάστρα από το ένδοξο παρελθόν, νεοκλασικά αρχοντικά δημιουργούν ένα ρομαντικό περιβάλλον, τόσο το παρόν όσο και το παρελθόν έχουν ευνοήσει αυτό το νησί.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Άλλο ένα όμορφο και από κάθε άποψη γόνιμο νησί, στην Ζάκυνθο όπως και τα υπόλοιπα Επτάνησα καλλιεργήθηκαν απρόσκοπτα οι τέχνες και τα γράμματα. Εδώ συναντήθηκε η ελληνική και η ιταλική παιδεία και τέχνη, μαρτυρίες της οποίας βρίσκουμε σε κάθε βήμα. Είναι ένα ορεινό νησί που χαρακτηρίζεται από τα πευκόφυτα βουνά και τους εύφορους κάμπους, που χαρίζουν στη Ζάκυνθο ατέλειωτα καταπράσινα τοπία. Ενώ οι ειδυλλιακές παραλίες του νησιού, οι βραχώδεις ακτές, οι εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές κερδίζουν το θαυμασμό των επισκεπτών του νησιού. Εδώ, θα συναντήσετε μερικές από τις διασημότερες παραλίες της νησιωτικής Ελλάδας, όπως το Ναυάγιο, το Λαγανά, τις Βολίμες με τις Γαλάζιες Σπηλιές κ.α. Κατά την περιήγησή του κανείς στο νησί εντυπωσιάζεται από τις ανεπανάληπτες φυσικές καλλονές του νησιού, από τα ιστορικά μνημεία και τους φιλόξενους κατοίκους. Το νησί αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα – Καρέτα και της μεσογειακής φώκιας Μονάχους – Μονάχους. Είναι το νησί της καντάδας και της οπερέτας. Όλα τα συναισθήματα ντύνονται με νότες. Έχει επιβλητικούς ορεινούς όγκους, κατάφυτα δάση και εύφορες πεδιάδες, ατέλειωτες αμμουδιές και τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου. Όλα μαζί ενσαρκώνουν το καλοκαιρινό όνειρο κάθε ευφάνταστου ταξιδιώτη. Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί με ξεχωριστή κουλτούρα. Γνώρισε μεγάλη πνευματική άνθηση και γέννησε σπουδαίες προσωπικότητες που διακρίθηκαν στις καλές τέχνες, την λογοτεχνία, την ποίηση κ.α. Είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού που συνέγραψε τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος, και του Ανδρέα Κάλβου. Είναι ο τόπος που έζησε ο Γρηγόρης Ξενόπουλος και πολλές ακόμη προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η Ημέρα

Αναχώρηση από τον Κρατικό αερολιμένα Αθηνών. Ώρα αναχώρησης ενδεικτικά 14:10 και άφιξη στο αεροδρόμιο Αργοστολίου 15:10 (υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει διαθεσιμότητας θέσεως).
Μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο σας. Διανυκτέρευση.
2η Ημέρα

Μετά το πρωινό, ημέρα ελεύθερη για να επισκεφθείτε τις ομορφιές του νησιού, ή να πραγματοποιήσετε μία (προαιρετική) θαλάσσια μονοήμερη κρουαζιέρα τόσο στην Λευκάδα, όσο και στην Ιθάκη.
3η Ημέρα

Μετά το πρωινό, ημέρα ελεύθερη για να επισκεφθείτε τις ομορφιές του νησιού, ή να πραγματοποιήσετε μία (προαιρετική) οδική εκδρομή για να επισκεφθείτε τις ωραίες πόλεις Άσσος, Φισκάρδο, λίμνη Μελισσάνη, Σάμη, Αγία Ευφημία, Μύρτος.
4η Ημέρα

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο λιμάνι της Πεσάδας και αναχώρηση για την όμορφη Ζάκυνθο.
Άφιξη στην Ζάκυνθο στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Μεταφορά από το λιμάνι στο ξενοδοχείο σας και ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με το νησί. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον λόφο Στράνη όπου ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε τον «Ύμνο στην Ελευθερία». Στην συνέχεια επίσκεψη στο Ενετικό φρούριο, την εκκλησία της Ζωοδόχου πηγής, και στον πολιούχο Άγιο Διονύσιο για προσκύνημα. Ακόμα, άξια επίσκεψης είναι τα μουσεία Σολωμού και Κάλβου.
5η Ημέρα

Μετά το πρωινό, ημέρα ελεύθερη για να επισκεφθείτε τις ομορφιές του νησιού, μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στην φανταστική αμμώδη παραλία του Λαγανά. Για όσους επιθυμούν, προαιρετική εκδρομή - κρουαζιέρα (έξοδα ατομικά) στο Ναυάγιο και Γαλάζιες σπηλιές.
6η Ημέρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη για άλλη μια εξόρμηση. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Αργάσι και το Βασιλικό με τον θαυμάσιο πευκώνα.
Σας προτείνουμε προαιρετική οδική εκδρομή (έξοδα ατομικά).
Περιλαμβάνει: επίσκεψη σε ελαιοτριβείο, εργαστήριο ξυλογλύπτου, την εκκλησία της Αγίας Μαύρας, το μοναστήρι της Αναφωνήτριας, Οινοποιεία, τις σπηλιές στο Πόρτο Βρώμη, και στην επιστροφή βλέπετε από επάνω την παγκοσμίως γνωστή παραλία «Ναυάγιο».
7η Ημέρα

Πρωινό και αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου για την επιστροφή στην Αθήνα.

ΤΙΜΕΣ

Από 446 €  κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

 

01/04/2017 – 30/06/2017

Τιμή κατ’ άτομο:  446 €

01/07/2017 – 31/07/2017

Τιμή κατ’ άτομο:  534 €

01/08/2017 – 31/08/2017

 Τιμή κατ’ άτομο: 610 €
01/09/2017 – 30/09/2017

Τιμή κατ άτομο: 490 €

 

Οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς τα αεροπορικά εισιτήρια.

Ενδεικτικά το δρομολόγιο ΑΘΗΝΑ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ είναι από: 155 € το άτομο ανάλογα από την διαθεσιμότητα.

Για το δρομολόγιο ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΑΘΗΝΑ η τιμή είναι από: 80 € το άτομο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* – 4* με πρωινό (Στην Κεφαλονιά και στην Ζάκυνθο).
 • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια Αθηνών – Κεφαλονιάς – Ζακύνθου – Αθηνών.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κεφαλονιά – Ζακύνθου.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Επιλογές θαλάσσιων εκδρομών στην Κεφαλονιά:

 • Ιθάκη. Η μέρα σας ξεκινά με ένα όμορφο ταξίδι με λεωφορείο, στα βουνά και στο λιμάνι της Αγίας Ευφημίας. Παίρνετε το κρουαζιερόπλοιο το οποίο θα σας οδηγήσει στο ξακουστό νησί την Ιθάκη. Κάνετε μια πρώτη στάση για κολύμπι από το σκάφος και μετά φτάνετε στο μαγευτικό Κιόνι. Κατόπιν πάτε στην πρωτεύουσα της Ιθάκης, που ονομάζεται Βαθύ. Εκεί υπάρχει χρόνος για να απολαύσετε τη θέα, τα καταστήματα, τις εκκλησίες και τις παραθαλάσσιες ταβέρνες του.Μετά από αυτό έχετε μια κρουαζιέρα νότια όπου κάνετε τη δεύτερη στάση της ημέρας από τη βάρκα. Μόλις τελειώσετε, θα ταξιδέψετε σε όλη τη νότια άκρη της Ιθάκης και στη συνέχεια θα επιστρέφετε στην Αγία Ευφημία. Κατόπιν μεταφορά με πούλμαν στο ξενοδοχείο σας.
  Τιμή κατ’ άτομο: 45 €
  Τιμή για παιδιά (έως 12 ετών): 25 €
  (Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο σας).
 • Κρουαζιέρα στην Λευκάδα. Η ημέρα σας ξεκινά με μία κρουαζιέρα στη βορειοανατολική πλευρά της Κεφαλονιάς για  το νησί της Λευκάδας.Πρώτη στάση το Πόρτο Κατσίκι για κολύμπι. Στη συνέχεια, ταξιδεύετε στο πολυσύχναστο λιμάνι της Βασιλικής για στάση και μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικά) όπου υπάρχουν ταβέρνες, μπαρ, καταστήματα κλπ. Μετά επιστροφή στο σκάφος και κάνετε την απογευματινή σας στάση ή στη Λευκάδα ή στην Ιθάκη. Στη συνέχεια κατευθυνόσαστε προς τη θαλάσσια διώρυγα που χωρίζει την Κεφαλονιά και την Ιθάκη και επιστρέφετε στην Αγία Ευφημία. Κατόπιν μεταφορά με πούλμαν στο ξενοδοχείο σας.
  Τιμή κατ’ άτομο: 45 €
  Τιμή για παιδιά (έως 12 ετών): 25 €
  (Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο σας).

Επιλογές οδικών εκδρομών στην Κεφαλονιά:

 • Φισκάρδο. Ξεκινάμε την ημέρα μας από τα νότια του νησιού και συνεχίζουμε ανάμεσα στα βουνά προς την ανατολική ακτή και στην πραγματικά όμορφη και μυθική σπηλιά της λίμνης Μελισσάνη. Συνεχίζετε προς τα βόρεια προς το χωριό  Άσσος.
  Εκεί υπάρχει χρόνος για κολύμπι, για λήψη φωτογραφιών και για φαγητό (προαιρετικά). Η υπέροχη θέα στα ερείπια του φρουρίου που περιβάλλει τον κόλπο, το καθιστούν ένα παραδεισένιο σημείο. Μετά το ειδυλλιακό μας σκηνικό στην Άσσο, φθάνουμε στο κοσμοπολίτικο λιμάνι και χωριό το Φισκάρδο για ψώνια και φωτογραφίες. Στη συνέχεια περνάτε πάνω από τον φανταστικό κόλπο του Μύρτου. Ακολούθως βλέπετε τη χερσόνησο του Ληξουρίου, τα ιχθυοτροφεία και ολοκληρώνετε την εκδρομή σας επιστρέφοντας στο Αργοστόλι. Κατόπιν μεταφορά με πούλμαν στο ξενοδοχείο σας.
  Τιμή κατ’ άτομο: 30 €
  Τιμή για παιδιά (έως 12 ετών): 20 €
  (Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο σας).

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ

Επιλογές θαλάσσιων εκδρομών στην Ζάκυνθο:

 • Θαλάσσιες Χελώνες – Μαραθωνήσι – Σπήλαια στο κερί. Σας προτείνουμε 3ωρη πρωινή ή απογευματινή εκδρομή με το πλοίο KAMELIA. Είναι ταχύπλοο με γυάλινο πάτο χωρητικότητας 24 επιβατών. Επισκέπτεστε το χώρο διαβίωσης της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα όπου μπορείτε να τις φωτογραφήσετε από πολύ κοντά. Στην συνέχεια πάτε στο Μαραθονήσι που λέγεται ότι είναι το νησί της χελώνας επειδή έχει το σχήμα χελώνας. Εκεί υπάρχει στάση για κολύμπι. Κατόπιν θα δείτε τις σπηλιές στο Κερί όπου τα νερά εναλλάσσονται μεταξύ γαλάζιου και γαλαζοπράσινου ανάλογα με την αντανάκλαση του ηλίου και εκεί μπορείτε να κολυμπήσετε. Κατόπιν μεταφορά με πούλμαν στο ξενοδοχείο σας.
  Τιμή κατ’ άτομο: 25 €
  Τιμή για παιδιά (έως 12 ετών): 20 €
  (Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο σας).
 • Ναυάγιο και Γαλάζιες σπηλιές. Σας προτείνουμε 4ωρη πρωινή ή απογευματινή εκδρομή με το πλοίο SPARTACUS. Σε αυτή την κρουαζιέρα έχετε την δυνατότητα να δείτε μία θαυμάσια παραλία της Ζακύνθου, το Ναυάγιο, παραλία φωτογραφημένη διεθνώς, μη προσβάσιμη από την στεριά και να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά. Στην συνέχεια επισκέπτεστε τις γαλάζιες σπηλιές χώρος ιδανικός για καταδύσεις. Κατόπιν μεταφορά με πούλμαν στο ξενοδοχείο σας.
  Τιμή κατ’ άτομο: 22 €
  Τιμή για παιδιά (έως 12 ετών): 12 €
  (Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο σας).

Επιλογές οδικών εκδρομών στην Ζάκυνθο:

 • Γύρος Ζακύνθου. Με αυτή την οδική εκδρομή μπορείτε να γνωρίσετε την όμορφη Ζάκυνθο. Πρώτος σταθμός τα Λιθάκια όπου εκεί μπορείτε να δείτε τον τρόπο παραγωγής του Ελαιόλαδου. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να αγοράσετε το φημισμένο Ελαιόλαδο του νησιού. Στη συνέχεια επισκέπτεστε το εργαστήρι του φημισμένου ξυλογλύπτη Νίκου, ο οποίος φτιάχνει το εσωτερικό του τοπικού Ναού. Στην συνέχεια επόμενος σταθμός σας θα είναι η εντυπωσιακή εκκλησία της Αγίας Μαύρας, όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει την εξαιρετικής ομορφιάς εικόνα της Αγίας. Η επόμενη στάση θα είναι η Ιερά Μονή της Αναφωνήτριας, εκεί όπου ο πολιούχος του νησιού, ο Άγιος Διονύσιος, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, εκεί θα υπάρχει στάση για καφέ. Μετά θα επισκεφθείτε το οινοποιείο του Δημήτρη, η Ζάκυνθος παράγει εξαιρετικής ποιότητας κρασιά, που αξίζει κανείς να δοκιμάσει. Στη συνέχεια κατευθύνεστε στο Πόρτο Βρομί, όπου μπορεί κανείς να επισκεφθεί τις σπηλιές και εκεί υπάρχει δυνατότητα προαιρετικού γεύματος. Ολοκληρώνεται η εκδρομή σας με το Ναυάγιο το οποίο το βλέπεται από ψηλά και επιστροφή στην πόλη.
  Τιμή κατ’ άτομο: 20 €
  Τιμή για παιδιά (έως 12 ετών): 10 €
  (Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο σας).